Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az orvos 8 hetesen kiírhat...

Az orvos 8 hetesen kiírhat táppénzre ? A munka körülményeket sem fizikailag sem mentálisan nem igazán bírom már! Kocsmában dolgozok és a rekeszeket nem igazán bírom és nem is merem emelni!

Figyelt kérdés
Köszönöm ha tudtok tapasztalatot írni!

dec. 3. 18:25
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem,hogy több mellék tényező is van! Inzulin magas, cisztáim vannak és volt már vetélésem! Plusz elég rosszul viselem itt az elejét!
dec. 3. 18:27
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Kiírhat ezek alapján szerintem, de miért nem őt kérdezed meg? Én pajzsmirigy probléma miatt és mert olyan munkahelyen dolgoztam, ahol kismamákra veszélyes vegyi anyagok voltak miatt írt ki.
dec. 3. 20:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség megállapításától kezdve ki tud írni.
dec. 3. 20:16
 4/10 A kérdező kommentje:
Kedden fogok hozzá menni , akkor beszélni is szeretnék vele! Csak kíváncsi voltam másnak milyen tapasztalatai voltak! Köszönöm a válaszokat!
dec. 3. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:
57%

A nőgyógyász veszélyeztetett terhesség esetén tud kiírni táppnezre, az meg csak a te és a baba egészségügyi állapotán múlik, nem azon, hogy hol dolgozol.

A munka alkalmasság az az üzemorvosra tartozik, ő tudja megállapítani, hogy terhesen azt a munkakört amiben vagy elláthatod-e vagy sem. Ha nem akkor a munkáltatónak fel kell ajánlania másik munkakört vagy 100%-os távolléti díjat kell fizetnie. Ez lenne a hivatalos.

A gyakorlatban meg a nőgyógyászok támogatják a táppénz csalást és ráírnak a papírra valami kamu indokot, amivel ki lehet írni a veszélyeztetett terhességet. (Aki állítja, hogy a munkája miatt írták ki az nézze meg a papírját, biztos nem az áll rajta, hogy nehéz munkát végez, de még csak az sem, hogy pajzsmirigy alulműködés, vagy cukorbetegség, mert egyik sem indok a táppénzre. Inkább olyan lesz, hogy fenyegető vetélés, ismeretlen eredetű vérzés vagy méhszájelégtelenség...)

Egyetlen hátránya lehet, aki otthon tervez szülni az ezzel le is mondhat a terveiről.

dec. 3. 21:07
 6/10 anonim ***** válasza:
14%
Magándoki indok nélkül is kiír táppénzre. De én helyedben dolgoznék addig ameddig tudok. És a 12 hetet megvárnám mindenképpen. De nyilván te tudod mi fér bele neked és mi nem.
dec. 3. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
5: na mondjuk az en munkahelyem olyan, hogy a tappenzcsalast ok tamogatjak.😀 gyarban dolgozom, ott az irodistak kivetelevel a sori dolgozok terhesen mind tappenzre mentek, ez a bevett szokas. Nekik nyilvan jobban megeri tappenzt fizetni, mint allasidot.
dec. 4. 05:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem táppénz, mert a terhességgel szerencsére senki más.

Fogl eü orvos, felmentés. És ráadásul erre alapbér jár.

dec. 4. 06:07
 9/10 anonim ***** válasza:
73%

#7 Nyilván jobban megéri nekik a táppénz 1/3-adát fizetni, mint a teljes bért úgy, hogy nem dolgozik valaki... Attól még ez lenne a hivatalos út.

Gyárakban sokszor szokott lenni kismama műszak, ahol egyszerűbb, ülő munkát végeznek. (Én csak diák munkán voltam műanyag üzemben, a kismamák egy klímás helyiségben sorjáztak, ami azt jelenti, hogy egy asztalnál ülve vagdosták le a műanyag vackokról a kiálló hibákat sima reggel 8-tól délután 4-ig tartó munkaidőben. Ez az, ami a munkáltatónak is és a munkavállalónak is a legkorrektebb megoldás, a cég is prpfitál belőle és a kismama se csak a fizetése 60%-át kapja hónapokig. Csak na, van akinek még ez se jó, mert otthon akar semittenni mindenáron...)

dec. 4. 11:02
 10/10 anonim ***** válasza:
53%
9-es: inkább az szokott lenni, hogy a munkáltató nem tud/akar ilyen jellegű könnyített munkakört felajánlani.
dec. 4. 22:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!