Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ulomunka vs veszélyeztetett...

Ulomunka vs veszélyeztetett terhesség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Dokihoz este tudok menni. 6hetes vagyok. Korábbi vetelesek miatt utrogestant szedek.

Tudom pecsételés bármitől lehet..de most is volt egy kevés és feszül a hasam. Ha ülőmunkat végzek bemenjek reggel dolgozni vagy feküdjek inkább? (próbaidő utolsó 2 hete van, nem tudják még hogy terhes vagyok, akkor akarok szólni ha már tuti - próbaidő lejárta előtt :/)?

jan. 30. 02:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de hol éltél edfig? A csapból is az folyik, hogy terhesen munkát találni lehetetlen.
jan. 30. 10:45
 12/18 A kérdező kommentje:

Az elmúlt 8evben,- mikor utoljára az oldalon jártam - mennyire megváltozott itt a hangulat...

Szóval nem élek buborekban de tény az elmúlt tízen pár évben egy elfogado munkahelyen dolgoztam.

A jelenlegi munkahelyemen a munka tetszik, simán lehozom de a főnökök leneznek mindenkit és hallottam hogy ha kell találnak indokot hogy próbaidő után kirugjanak valakit.

(Még a terhesség elején vagyok)

jan. 30. 17:17
 13/18 A kérdező kommentje:
Szóval ezért gondoltam hogy nézek mást most míg koraterhesen vagyok, vagy a mostani helyen elmondom hogy meddig tervezek dolgozni, addig rendberakok mindent és az utolsó hónapban betanitom az új kollégát.
jan. 30. 17:20
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak az a baj, hogy koraterhesen nem fogsz állást találni. Ott is ugyanúgy 3 hónap a próbaidő, meglátják hogy nő a hasad és rúgnak is ki. Itt csak 2 plusz hetet kell ledolgoznod és utána ha bejelented a terhességet akkor védett vagy végig. Viszont az még mindig kérdés mennyit dolgoztál előtte, nem biztos, hogy csak úgy el tudsz menni táppénzre.
jan. 30. 17:55
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ugyan már 11 hetes vagyok, de vérzés miatt szedek utrogestant, veszélyeztetett is vagyok. Szintúgy ülőmunkát végzek. Én bejárok. Annyi, hogy a gyógyszertől szédülök ezért a reggelit csak akkor veszem be miután beértem, mert vezetek előtte.

Terhesen tényleg nem lehet munkát találni, mert mire betanulsz el is mész. Én összeszorított foggal de ezt a kis időt kibírnám és amikor 2-3 múlva vissza szereznél menni a munkába, akkor keresnék újat.

jan. 30. 18:19
 16/18 A kérdező kommentje:

Szia14es korábban írtam hogy a munkahely váltásom között nem volt munkanélküli időszak, ott pedig több mint 10evet dolgoztam. (csak a fizu volt rossz ezért kellett váltanom most 20%al kapok többet. )

Azért vagyok most bizonytalan mert kolléganő mondta volt akit azért rúgtak ki mert túl csinos volt és féltékeny volt a főnök. Úgyhogy csináltak indokot... Tehát a védettség sem tuti 🫤

De amugy szükségük van rám, mert előttem 4honapig nem volt adminisztrátoruk. És káosz volt. Talan ha én is úgy állok hozzájuk hogy hát ez van és eddig és eddig tervezek dolgozni itt egy útmutató minden teendorol stb akkor ők is normalisak lesznek

jan. 30. 18:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Bocsánat, az elkerülte a figyelmemet. Elvileg így okés a táppénz, de azért kérdezz meg egy szakértőt.

Amúgy meg arra sose alapozz, hogy a munkahelyen jó fejek lesznek és nem rúgnak ki. Ez munkahely, nem a családod, és bárki pótolható. Ezért ne jelentsd be próbaidő előtt a terhességet. Hiába gondolod, hogy minden okés, kedvesek, de simán el fognak küldeni mert nem fogja nekik megérni. A legjobb, amit tehetsz, az az, hogy próbaidő után bejelented a terhességet (írásban is!!) és utána kéred magad home officera. Ha nem megoldott, akkor pedig dolgozz ameddig tudsz, aztán táppénz.

jan. 30. 19:29
 18/18 anonim ***** válasza:
Épp azt ecseteled, mennyire inkorrektek... Ne élj álomvilágban.
jan. 30. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!