Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Életkor (37+) miatti veszélyez...

Életkor (37+) miatti veszélyeztetett terhesség esetén mikre kell odafigyelni, ha az orvos konkrétan nem ért ki semmire, mi az amit kerülni kell, nem szabad?

Figyelt kérdés
okt. 11. 10:34
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

Semmi extrara.

Ez csak egy kategoria a kor miatt sajnos, de valojaban nem vagytok emiatt veszelyben.:D

okt. 11. 10:40
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Semmire. A kórházban is kerek szemekkel néztek rám, hogy csak a korom miatt ebbe a státuszba raktak. De hát ez van :D Nem kell semmire sem figyelni, mármint semmi többre mint egy nem "veszélyeztetett" terhesnek.
okt. 11. 10:45
 3/9 anonim ***** válasza:
27%
Engem azért tettek ebbe a kategóriába, mert rizikósnak ítélte meg az orvos a munkahelyem (benzinkút). Utána nem is értette senki, hogy ha otthon vagyok már, miért maradt a státusz :D
okt. 11. 10:52
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Neked semmit, ez a besorolás nem neked szól, hanem a gondozó orvosoknak és a védőnőnek.

A magas életkorral egy csomó probléma valószínűsége meg ő. Magzati oldalon pl a kromoszóma rendellenesség, szívfejlődesi rendellenesség, ezek miatt genetikai vizsgálatot és szív ultrhangot szoktak javasolni.

Egyébként pont a genetikai rendellenességek miatt nagyobb a vetélés kockázata is. Nem azért vetél ék el gyakrabban a 35+-os nők, mert valamit rosszul csinálnak, vagy nehezet emelnek, hanem azért, mert idősebb a petesejt, ami miatt többször csúszik hiba az osztódásba.

Anyai oldalon megnő pl a magasvérnyomás, toxémia valószínűsége. Ezzel se lehet mást kezdeni, mint a védőnőnek és az orvosnak jobban odafigyelni, hogy időben kezelni lehessen.

A hiedelmekkel ellentétben nem lehet valaki a munkája miatt veszélyeztett terhes. Ez a státusz az anya állapotáról szól, csak az orvosoknak is könnyebb egy méhszáj rövidülést odakamuzni a papírra, mint megmagyarázni a kismamának, hogy ezzel igazából üzemorvoshoz kellene menni, az üzemorvosnak kellene megállapítania, hogy milyen munkát nem végezhet, ez alapján a munkálatónak fel kellene ajnálania olyan munkát, amit lehet végezni vagy 100%-os távolléti díjat kellene fizetnie...

okt. 11. 11:29
 5/9 anonim ***** válasza:
35%
39 voltam terhes és két vetélésen túl. Többszőr véreztem. De nem voltam ezért veszélyeztetett.37.hétig dolgoztam ,futkostam a nagyobbal.
okt. 11. 12:02
 6/9 anonim ***** válasza:
23%
Genetikai tanácsadásra kell menni és korai OGTT-t kell csinálni.
okt. 11. 13:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két különböző orvos csinált rizikóbesorolást. Az egyik magas kockázatút adott, csak a korom miatt. A másik meg alacsony kockázatúnak ítélt. 37 felett a genetikai ún tanácsadás kötelező, ami kb abból állt, hogy 2 mondatban elmondta a nőgyógyász/genetikus, hogy az életkorral nőhet bizonyos genetikai rendellenességek kockázata, és hogy milyen vizsgálatok állnak rendelkezésre ezek kiszűrésére. Ennyi volt az értelme. De ezt elmondják magas és alacsony rizikójú terhességnél is 37 felett. A magas kockázatú besorolásnál például ne készülj otthonszülésre, meg talán van plusz egy nagyobb UH a 36. héten. Ja, meg talán nem heti egy, hanem két alkalommal rángattak be ctg-re.
okt. 11. 14:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Semmire. #4nagyon jól leírta. Akkor és arra kellett odafigyelnem, ami akkor konkrét probléma volt. A terhesség utolsó heteiben öregebb voltam, mint az elején, mégis akkor újítottam lakást, mert semmi bajom nem volt, az elejét még végig véreztem.
okt. 11. 14:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Ugyan mire kène?37 ès 40 èvesen szültem.Semmi extra nem volt.
okt. 12. 04:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!