Veszelyeztetett terhesseg alatt sok fekves?
Szigoru fekvesre lettem utasitva, es az erdekelne tulajdonkeppen ,hogy a sok fekvestol hogyan fog kitagulni a medence annyira hogy megbirjam szulni a babat?
Igaz,hogy a 4. Gyerek lesz de gondolom azert ilyenkor is szukseges ha tagul a medence.
Vagy ugyanugy bir tagulni?
Nem nehezedik ra annyi suly, en ebbol gondolom hogy nem bir majd annyira szetmenni a csont. Vagy ez bolondsag??
Kinyilt a kulso mehszaj egy ujjnyira, a belso tolcseresedik, es a mehnyak is elvan rovidulve 20mm.
Felkelek a fekvesbol es egy 5-10perc mulva szinte mar menni alig birok … olyan erzes minta futottam volna nagyon sokat es kifarad a labam.
Mostanaban mar egyre tobbet fogok mozogni ,hogy fokozatosan vissza terjen az erom.. 36.hetet megvarom meg (ha addig nem indul be magatol…).
Mar 2x voltam visszatartason.
Most 34 hetes vagyok.
A medence nem tágul. A szalagok lazulnak meg. Aminek tagulnia kell az a mehszaj. A mehszaj elkezd tagadni és a mehnyak megrovidul.
A mozgás ezt a tagulast segíti elő.
De mivel neked éppen ez miatt kell agynyugalomban lenni, nem ajánlott a mozgás. De tobbedik gyereknél már könnyebben és gyorsabban tagulnak a nok.
Nekem az elgyengules mellett annyi tortrnt még,h mivel a baba harantfekvese miatt csak bal oldalon tudtam fekudni,ezert az orra baromi ferde lett. Benyomodott a placentaba valoszinuleg, 34.heten fordult be, de szules utani 3.heten egyenesedett ki... emiatt szuleskor dofkodtek bele az orrszondat,felsertettek a nyalkahartyat, igy bedadt az orra belul. Nem tudott szopni, ahogy vakumot kepzett fulladozott. Nekem ezen el is ment a szoptatas. A 3. Het vegen mar nem fogadta el a cicit. Remelem nem jarsz igy. :(
Mindemelett sajnos egyre tobb tanulmany van arrol,h mennyire fontos az idegrendszernek a mehen beluli mozgas,ringatas. Nekunk ez kimaradt, a kisfiam nyugos,hisztis,siros, pavorja is van, ez ejjeli felriadas,remalmok. Megkesett beszedfejlodes es idegrendszeri eretlenseg,pedig a 41.heten szuletett 9/10es apgarral,csaszarral. Elvileg nem volt oxigen hianyos sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!