Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A progeszteron a tapadást...

A progeszteron a tapadást segíti? Vagy a kevesebb progi miatt megállhat a baba? Van valami jele ha megáll, amikor még menthető? Olvastam, hogy mások mentek UH-ra és már csak azt látták, hogy X. héten megállt a pici. Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Ma vagyok 12 hetes, szerdán megyek UH-ra akkor fogok orvossal beszélni, de addig is nagyon izgulok az alábbi miatt.

Az első doki aki a terhességet megállapította a 6. héten azt mondta 10. hétig használjam a progeszteron kúpot (200-as reggel és este).

8. héten kellett újra UH-ra menni, hogy minden rendben van-e és az ottani orvos azt mondta 12. hétig használjam. (Semmi probléma nem volt a picivel)

Most elkezdtem leépíteni a progit ahogy mondták, hogy már csak napi 1 db 4 napig.

De annyira félek, hogy az UH-n kiderül, megállt a magzat a kevesebb progi miatt.

Lehet semmi köze hozzá és csak a tapadást segíti? Vagy valós a félelmem és a kevesebb progi miatt megállhat?

Van valami jele ha megáll, amikor még menthető?

Olvastam, hogy mások mentek UH-ra és már csak azt látták, hogy X. héten megállt a pici. Nagyon félek ettől, hogy progi nélkül ez lesz 😕

Egy vetélésem volt már. Ő most inszemes baba. Izgulok.

ma 11:08
 1/3 anonim ***** válasza:
70%
Mi? Szerintem nyugodj meg, ez biztosan nem segít az állapotodon. Ne olvass semmit, sehonnan. Én azt javaslom, hogy lásd a dolgokat reálisan, ha a terhesség rendben van, és a magzat életképes, akkor meg fog maradni. A progeszteron csak akkor segít, ha ennek hiánya okozza a problémát. (Azt nem írtad le, miért kaptad). Ha ennek hiánya okozta a problémádat, akkor az orvos tudja, hogyan kell szedni a tablettát, és neki kell feltenned a kérdéseidet. Sajnos benne van, hogy nem ez okozza a problémát, ilyenkor a természet teszi a dolgát.. De, amíg ez a tény nem áll fenn, kár gondolkodni rajta.
ma 11:22
 2/3 anonim ***** válasza:
78%

Az egyes jól írta.

A progi amúgy is csak akkor segít, ha az a gond. Viszotn 9.héttől kezdi átvenni a szerepet a méhlepény, melynek vége 14. hét addig lehet szükséges a progi pótlás, de 12.héttől mrá le lehet állni vele. Nem a progi miatt fog megállni a fejlődésben egy baba. Kár ezen aggódni. Ha nincs igazolt progi hiányod, akkor meg pláne felesleges aggódni, sokszor csak egy korábbi vetélés miatt biztonság kedvéért írják fel.

Ha egy magzat megáll a fejlődésben annak szinte mindig genetikai oka van, alapból egészségtelen lett volna. Ezt nem lehet meggátolni.

Végig stresszelheted az egész terhességet, de őszintén... van értelme? Persze egy kis természetes aggódás nem gond, mert aki nem izgult, az hazudik. De nem kell játszani a gondolatokkal, hogy miféle módon lehet vége a boldogságnak... ez nagyon nem egészséges.

Tessék pozitívan állni hozzá, beszélj hozzá, hogy várjátok és a kiírt időpontban találkoztok.. én minden fürdésnél elmantráztam magamnak és a picinek.

Tudom milyen a veszteség... nálunk 5 év sikertelenség után az első siker műtéttel zártul, majd végre megszületet a fiúnk, aztán egy kémiai és egy vetélés után most várjuk a kistesót.

Tudni kell helyén kezelni a dolgokat, pszichésen sokat számít, hogy próbálsz pozitívan állni hozzá .Hidd el, bízz benne, hogy most minden rendben lesz.

Ne keresd a negatív dolgokat.

Jó egészséget és több nyugalmat :)

29hkm

ma 11:34
 3/3 anonim ***** válasza:

A progesztetont tapadásra írják. Az, hogy a baba megáll a fejlődésbe nem befolyásolja maximum azt, hogy a gyogyszer miatt nem következik be a vetélés.

Elméletileg 13. hétig van haszna ennek a gyógyszernek onnantól a méhlepény veszi át a szerepet. Nekem 13. héten vérzésem volt, és vagy 18. hétig kellett még szednem a gyógyszert.

Többen is ilyen panasszal voltunk bent, főként akik inszemesek és lombikosok.

Nekem beindult a szülés 29 héten, és annak az anyukának is aki még a 14 héten ismertem meg szintén inszem..

Koragondozáson 90% ban vagy inszemes vagy lombikos babák vannak. A 90% ot is azért irtam mert biztos van olyan baba aki természetes uton fogant és kora.. de én koraszülött babáknál csak inszemessel és lombikossal találkoztam. 1,5 hónapot voltunk bent és 2 hónapja járunk koragondozásra.. szóval sokat láttam

ma 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!