Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bevált módszer a hüvelyi...

Bevált módszer a hüvelyi progeszteron pótlásra, hogy ne érezzem egész nap úgy magam, mint aki bepisilt?

Figyelt kérdés
Napi 3x kell "szednem", nagyon kellemetlen. Főleg a reggeli/déli. Mar azon gondolkoztam, hogy húzok ébresztőt 5-kor, es akkor utana még visszafekszem, addig talan felszivodik es kevesebb fog kifolyni? Az esti az lefekveskor megy. Vagy ez ilyen, nincs mas megoldás? A 2. babammal szajon at szedtem, ott nem volt ilyen gondom, de most közölte a doki, hogy huvelyi uton kell.
dec. 10. 17:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
13%
Nem fog felszívódni, mivel a hatóanyag 100-200 mg, az összes többi csak vivőanyag. Használd szájon át vagy rectalisan. Vagy keress értelmes dokit, aki tisztában van vele, hogy a progeszteronpótlás nem csodaszer, a fent említett mennyiségben pedig minden esetben indokolatlan (az épített ciklusos fagyasztott embriótrasnzferrel fogant terhességet leszámítva).
dec. 10. 17:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg tudod oldani mikor felhelyezed legyél fekve és utána is maradj úgy, kb 25 percet. Nem oldja meg teljesen, de egy kicsit segít. Leszívás után kellett nekem sokáig progeszteront szednem.
dec. 10. 17:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom mennyire indokolatlan, volt mar vetelesen, az előző terhessegem el 3 honapig barnaztam es most is úgy kezdődött. Valszeg annyira nem indokolatlan.

Több kerdesnel olvastam, hogy hüvelyen at irjak fel, mert onnan sokkal nagyobb mennyiseg szivodik fel, mert a majban asszem a tobbseg elvész.

dec. 10. 17:56
 4/11 anonim ***** válasza:
21%
A végbeled meg pont ugyanúgy van bekötve, mint a hüvelyed, az is kikerüli a portalis rendszert. Nem véletlen mondtam, hogy lehet rektálisan is használni.
dec. 10. 17:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Bugyi váltás vagy pedig tisztasági betét segít a leginkább, tudod cserélni. Nekem lombik miatt kellett napi 2 cyclogest ment hüvelyi úton, amúgy én is úgy voltam vele hogy igyekeztem ülni vagy feküdni 30-60 percet (HOból dolgoztam, volt rá lehetőség) utána akkor kevésbé éreztem kellemetlennek 🤷, de akkor is kifolyt
dec. 10. 18:37
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Minek kell lepontozni?

[link]

dec. 10. 18:42
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

"However, rectal progesterone administration has demonstrated its equivalence to vaginal administration in IVF cycles, ensuring high serum P4 levels; moreover, the rectal route has been reported to be more patient-friendly compared with the vaginal route."

"he rectal progesterone treatment regimen (Crinone administered twice daily) was well tolerated by patients and only 17% reported rectal discomfort; in comparison 45% reported vaginal discomfort in relation to vaginal progesterone administration."

dec. 10. 18:43
 8/11 A kérdező kommentje:
En nem pontoztalak le, de nekem még a huvelyembe is kellemetlen naponta 3x felnyulni, nem még a fenekembe 🤣
dec. 10. 20:36
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Cserébe legalább nem folyik össze-vissza.
dec. 10. 20:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Én pont úgy csináltam, hogy reggel hamarabbra állítottam az ébresztőt, felraktam és utána még visszaaludtam.

De így is folyt egész nap, tisztasági betéten is keresztül ment, van olyan bugyim amin még így 2 évvel később is látszik a nyoma... Plusz kaptam jó kis hüvelygombát is az állandó betét hordástól.

Ha akkor nem sikerült volna én legközelebb injekcióban kértem volna, nem érdekel mennyibe kerül. Sokkal egyszerűbb naponta egy injekciót beszúrni, mint ezzel vacakolni.

dec. 10. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!