600 mg progeszteron szájon nem túl sok? Hematóma volt, de már szervült. 21 hkm
Figyelt kérdés
dec. 5. 16:56
1/6 anonim válasza:
Én is ennyit szedtem,5.-ha jól emlékszem a 20 hétig. A 12. hétig vérezgettem, változó erősségben. Mondjuk nekem nem volt hematómàm. Azt mondta az orvosom, ártani nem árt, a biztonság kedvéért szedjem.
2/6 A kérdező kommentje:
Nekem is nagyjából azóta kell szednem, eleinte 1x200 majd 2x200 most 3x200 egy bő hete. A hematómàk jönnek mennek, kevés vérzéssel. Méhszájon levő lepény miatt. Olvastam ez a maximum adagja, fèlek később nem lesz mihez nyúlni.
dec. 5. 17:11
3/6 anonim válasza:
Mivel haematómára bizonyítottan smemi hatása nincs, 21 hetesen meg nyilván nem létezik sárgatest elégtelenség (mivel már rég a placenta termeli a progeszteront), indokolt esetben pedig a koraszülés megelőzésére 200 mg a javasolt dózis, ráadásul hüvelyen keresztül, így szerintem ki tudod találni a véleményem a terápiádról:D
4/6 A kérdező kommentje:
Én teljesen laikus vagyok a témában, ha indok nélkül szedeti az orvos lehet káros hatása?
dec. 5. 18:15
5/6 anonim válasza:
Elvileg nem. Gyakorlatilag azért találtam olyan tanulmányt, amiben összefüggést találtak a progeszteronszedés és az autizmus spektrumzavar között, de nyilván ez további vizsgálatokat kíván még, hogy határozottan állást lehessen foglalni.
6/6 anonim válasza:
#5 Nem? A 12. hét után májkárosító hatása lehet.... Ezért csak nagyon indokolt esetben szedetik tovább a 12. hétnél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!