PCOS lehet, nagyon rossz az lh fsh aránya. 1:1 arány a normális.
A t4 az ami kezd magas lenni, de még határon van.
Keress egy jó endokrinológust.
dec. 7. 10:09
2/25 A kérdező kommentje:
Az normális,hogy a ciklus 4.napján 2.22 a progeszteron?
Köszönöm a választ!
dec. 7. 10:24
3/25 anonim válasza:
Első: PCOS-re pont a magas LH/FSH arány a jellemző, nem fordítva.
Amúgy laborleletet (pláne úgy, hogy semmit nem tudunk a betegről és arról, hogy egyáltalán miért készült a vizsgálat) nem igazán lehet. A PCOS-t meg pláne nem lehet labor alapján.
Szóval a feleslegesen okoskodók helyett inkább vidd vissza annak, aki kérte a vizsgálatot...
dec. 7. 10:55
4/25 anonim válasza:
1, te nagyon félrebeszélsz. Ez az fsh, lh nem utal pcos-re, és a fT4 is igen csak messze van a magastól. Látszik, hogy közöd nincs a témához, csak felületesen olvastál róla valamit. Nem szégyen az, de nem kell riogatni senkit a felszines (nem)tudásoddal.
Kérdező, rendben vannak a hormonszintek. De érdekes lesz a ciklus második felében levett labor, azzal együtt értékelhető teljes egészében. A lényeg, hogy eddig okés.
dec. 7. 12:04
5/25 anonim válasza:
#1! Dehogy. Miért vezeted félre? PCOS-nál az LH magasabb, ahogy már írták. Nekem 3x annyi volt az FSH, mint az LH, úgy estem teherbe 2x is. Igaz, az első vetélés lett, de a másikat itt etetem. Akkor ő most nem is létezik?
dec. 7. 12:14
6/25 anonim válasza:
Értem én, de a pcos nem egyenlő a meddőséggel. Nem rémisztgetni akarom....mellesleg, ha nem pcos akkor is nagyon rossz az aránya, a másik opció sem túl jó, de nem írok semmit. Ő is utána tud olvasni. Illetve ami fontos, egy ciklus csak épp az adott ciklusról ad infót, és nyilván a doki tud majd normális választ adni.
A progi szint meg ciklus elején szinte lényegtelen, és igen az elején ilyen alacsonynak kell lennie.
dec. 7. 12:30
7/25 anonim válasza:
#6! De már maga ez, hogy "nagyon rossz az aránya", nem igaz. Mondom, én sokkal rosszabb aránnyal estem teherbe.A meddőségis orvos is azt mondta, semmi gond vele.(Nem voltam meddő, csak öreg, ezért nem értem rá sokáig nyomozgatni, hogy az vagyok-e.) Amit írsz, a gyikes laikusok mániája. Itt látom folyton ezt az 1:1 arányt, orvostól még egyszer nem hallottam. Nem azért, mert nem igaz, hanem, mert ők az összes többi értékkel együtt nézik és tudják, hogy csak jelezHET bajt.(Pl.a korral is nő a FSH, de semmi teendő vele. Visszafiatalítani úgyse tudnak, terhes meg lehetsz attól, mint a mellékelt ábra is mutatja.)
dec. 7. 12:56
8/25 anonim válasza:
Azért az is túlzás, hogy ez az eredmény jó. Ha mondjuk 40 körül van akkor igen. Ha 20 éves akkor nem jó eredmény.
dec. 7. 12:59
9/25 anonim válasza:
#8!De én sehol nem írtam, hogy jó. Azt majd az orvos kiértékeli.
dec. 7. 13:03
10/25 anonim válasza:
A jó sem lenne túlzás. Miért, mert kicsit magasabb önmagában az FSH? Nekem például huszonévesen is 8 és 9 között volt, az LH meg ugyanígy nagyjából mint a kérdezőnek, és 40 évesen is ez volt a helyzet. Ráadásul a többi hormonszintemre is igaz ez. Harmincas éveim végén és 40 évesen is olyan fertilis vagyok, mint sokan a huszas éveik elején sem. Önmagában semmit nem árul el az FSH. A többi értékével meg végképp semmi probléma nincs.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!