Jók ezek az értèkek 30 hetes ultrahangon?
Bpd: 72mm
Hc:267mm
Ac: 245mm
Fl:57.2mm
Becsült súly:1350g
Mondta a szonogràfus,hogy egy kicsit kicsi a súlya de ne aggódjak semmin. Éshogy az “átlagtól” kb5mm-rel kissebb a BPD.
Volt valaki hasonló értèkkel akinek kicsit kissebb volt a babája?
Holnap megyek dokihoz addig is szeretném ha leírnátok nektek mekkora volt a baba mikor megszületett stb? Minden érdekel.
Fiam 2 hettel volt kisebb időben egészségesen született 3560gal
Most a 30 hetes uh 1800g volt q baba most 2 héttel nagyobb :)
Sztem Rendbenvan :)
Ilyen korban már a genetika is közre játszik, hogy milyen alkatot örökölt. Kislányom fejkörfogatát végig kisebbnek mérték, emiatt ugye a súlyát is kisebbre becsülték. Végül valóban édes pici fejjel született, teljesen egészségesen.
Fiamnál mindig a combcsont volt rövid az orvos szerint, mindig 2 héttel kisebb, mint kellene. Férjem ilyen alkat, kisfiunk is ilyen lett, rövid lábú.
Szóval minden rendben valószínű. Ha máshogy látnák, nem mondták volna hogy minden rendben.
Az én babámat is kisebbnek mérték a terhesség vége felé, pedig az elején nagyobbnak tűnt az átlagnál (ahogy a hasam is, mindenki azt hitte, hogy ikreket várok, vagy mindjárt szülök).
Mindig nyugtatgattak, hogy nem kóros a különbség, de én persze mindig aggódtam azért kicsit.
Végül a sors úgy hozta, hogy a 37. héten született, 3120g és 52 cm volt (mekkora lett volna az én "pici" babám, ha benn marad a végéig? 😀).
Szóval az értékkel se lenne gond szerintem, de egyáltalán nem biztos, hogy egyáltalán jól sikerült lemérni! Esetleg menj el egy másik orvoshoz is UH-ra, biztos megnyugtat majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!