Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit várjak császármetszés...

Mennyit várjak császármetszés után az újra próbálkozással?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Október elején sürgősségi császárom volt a 7.hónapra. Sajnos azért volt rá szükség mert fejlődési rendellenessége volt a picinek, aki 1.5 órát élt. Mielőbb szeretnénk babát, a gyász elmúlni úgysem fog, legfeljebb enyhül. Ti mennyit várnátok? Az orvos azt mondta,hogy a két szülés között min 1 év kell elteljen. Köszönöm ha érdemben hozzá tudsz szólni!

tegnap 18:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom a veszteséget.

Valóban jó kivárni a az időt. Nagyjából úgy kell próbálkozni, hogy egy évvel később szülj. Tehát kb 4 hónappal a császár után már teherbe eshetsz. Az nem hosszú idő, addig szedj vitaminokat, készülj az új esélyre. Sajnos ezen a gyászon csak egy új baba segíthet. Ismerősöm kiírt idő előtt 2 nappal veszítette el a babát :( Neki fél évet mondtak. Egy hónapot gyászolt aztán elkezdett késtülni a babára. 6 hó után első próbálkozással sikerrel jártak.

Mielőbbi sikert kívánok nektek és feladni nem szabad. Legközelebb minden rendben lesz ❤️

tegnap 19:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én császármetszés után 6 hetes kontrollon kérdeztem a dokit és azt mondta, hogy akár már most is lehet próbálkozni. Nyilván én akkor még nem akartam. De ha a 2 szülés között 1 évnek kell eltelnie akkor igazából 2-3 hónappal utána már lehet próbálkozni. Én amúgy megvárnám azt a 3 hónapot és utána kezdenék próbálkozni. Addigra azért a heg is begyógyul meg helyreraknám kicsit magam lelkileg is, ezenkívül én 6-7 hétig véreztem utána.
tegnap 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem csm. után 5 hónappal fogant meg a kisebb gyerkőc, senki nem mondta, hogy korai lenne, nem is volt semmi gond sem a terhességgel, sem a szüléssel. 😊 (13 hónap van a gyerekek közt.) Ha mindent rendben lát az orvosod és lelkileg rendben vagy, szerintem mehet. ❤️
tegnap 20:20
 4/5 anonim ***** válasza:
56%

Az optimális idő a következő terhességig (szüléstől a teherbeesésig) 18-24 hónap lenne. Császár esetén mindenképpen minimum 18 hónap...

A rövidebb intervallum növeli a koraszülés és az alacsony születési súly, valamint császár után a méhrepedés kockázatát.

tegnap 20:52
 5/5 anonim ***** válasza:
38%

A belső hegesedés és gyógyulás várható idejét kell kivárni, ez egy év nagyjából. Én kivártam, és később kiderült, hogy így is maradtak bent problémák.

Bármennyire vágysz babára, ne kapkodj, mert az egészséged, az életed lehet a tét.

tegnap 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!