Miért vagyok veszélyeztetett terhes előző császármetszés miatt?
Most láttam a papíron,hogy veszélyeztetett kategóriába lettem sorolva az orvos szerint az előző császár miatt ami már lassan 6 éve volt.
Miért van ez így és mi gondot okozhat ez?
Van valami teendőm vele? Több pihenés meg hasonlók?
Hany eves vagy? Neha a kor miatt is ebbe a kategoriaba tesznek.
Nincs tobb teendod, amig az orvos nem mondja.
Az sem mindegy, hogy mi miatt volt császár az első.
Ha mondjuk hirtelen komplikáció miatt, akkor az fennállhat az új terhességnél is, ami veszélyes lehet rátok nézve már a várandósság alatt is, ha pedig valami természetes szülést kizáró alapbetegséged vagy hasonló van, az is okot adhat a fokozott óvatosságra. Erre pluszban jön még rá a hegszétválás veszélye (+esetleg az összenövések, ha lett olyan) és egyebek (pl. a korod, ha nem vagy túl fiatal).
Egyébként ezt majd a dokival egyeztesd, hogy mivel jár, pl. elmehetsz már a szívhang után egyből táppénzre, ha szeretnél, de ha csak óvatosságból kaptad, akkor lehet, hogy minimálisan több kímélet és óvatosság szükséges, semmi más.
Én a korom, alapbetegségeim és korábbi missed ab miatt lettem veszélyeztetett, de dokival konzultálva a 6. hónapig dolgoztam, tettem a dolgom. Ráadásul később az is kiderült, hogy a lepény rálógott a méhszájra, így a sétán kívül minden megerőltető mozgástól eltiltottak, de még így is teljes életet tudtam élni, és végül minden helytejött, természetes úton is sikerült szülni stb. Szóval ez nagyon egyedi, de amíg nem egyeztetsz a dokival, addig légy óvatos, ne most akard megváltani a világot (pl. ne most pakolj bútort és ne kezd új sportokba sem).
Boldog babavárást! :)
Nem kellene keverni a magas rizikójú várandósságot a veszélyeztetettel.
Attól, hogy magas rizikójú valaki a korábbi méhen végzett műtét miatt, még nem tekinthető automatikusan veszélyeztetettnek is.
A rizikóbesorolás csak arra vonatkozik, ki végezheti a gondozást; míg a veszélyeztetett állapot egészen más kategória.
Nekem egy szimpla vetélés után is veszélyeztetett terhesség lett.
Semmi extra teendőm nem volt emiatt
9!
Én (5. valaszoló) például alcsony rizikójú besorolást kaptam, mégis veszelyeztetett voltam, nem kevertem, ez két külön dolog.
(A rizikófaktoroknàk teljesen más kérdések voltak, pl. dohányzom-e és hasonlók.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!