Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha utolsó menstruáció vasarnap...

Ha utolsó menstruáció vasarnapi napim volt, akkor nem szombaton van a hetforduló?

Figyelt kérdés
Teljesen összezavarodtam. Ha az utolsó menstruáció első napjától számítom a 7 napot, akkor szombatra jön ki a 7 nap, mivel vasárnap jött meg utoljára. Meretek alapjan majd egy hettel előbb járok, doki szerint ha vasárnap jott meg, akkor vasarnap vannak a hetfordulók. Most akkor mi van?
dec. 28. 07:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az az egy nap nem mindegy? De egyébként ha vasárnap jött meg utoljára, akkor vasárnap leszel 10+0 hetes, ha jól értem a kérdést. Hiszen vasárnaptól vasárnapig telik el egy hét, nem szombatig.
dec. 28. 07:55
 2/13 anonim ***** válasza:
38%
Ha vasárnap jött meg, akkor mondjuk 4 hetesen szombaton vagy 3+7 napos vagyis 4+0. Vasárnap már 4+1 leszel, hisz az már a ciklus 29. napja.
dec. 28. 08:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyes vagyok, nekem hétfő volt anno az utolsó menstruáció, kedden jártam orvoshoz, mindig +1 volt a papíron. Genetikai uh-n és szülésnél is így számoltak.
dec. 28. 08:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha vasárnap a ciklus első napja, akkor a 7.nap is vasárnap lesz, az lesz a hétfordulód is. Ehhez nem kell diploma.

Egyébként a kutyát nem érdekli az a pludz 1-2 nap. Nekem 1.5héttel voltak nagyobbak a gyerekek (2 terhesség) mégis mensi alapján lettek számolva. A szülés meg aztán... A baba nem húzza a strigulákat, hogy még hány napja van a megszületésig.

dec. 28. 08:18
 5/13 anonim ***** válasza:
26%

Én az egészet nem értem....minek ezen agyalni? 12.heti genetikain lemérik, ott kiderül hol tartasz és onnantól azzal kell számolni, akkor is, ha néha kisebb vagy nagyobb. Az lesz az egyetlen fix pont.

1-2 nap, de még egy hét eltérés se számít sokat.

A genetikai uh lesz a fix. A mensi nem egy fix pont csak támpont. Hiszen nem tudhatod mikor volt pontosan az ovu, vagy mikor fogant a baba. Nem kell a mensihez ragaszkodni....

dec. 28. 08:27
 6/13 anonim ***** válasza:

5!

Nem mindenhol van így.

12hetes genetikai uh-n az elsőm 13+4 a második 13+2nek felelt meg. Ennek ellenére a mensivel számolták továbbra is mindenhol, mindenki.

4#

dec. 28. 09:12
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem eddig mind a három terhességemnél a 12 hetes genetikai uh méretek alapján számoltak. Általában az utolsó menstruációhoz képest 2-3 nap eltérések voltak.
dec. 28. 09:21
 8/13 anonim ***** válasza:
33%

5 vagyok, nekem ez a második terhességem és nálam is mindig az volt a mérvadó. De az is logikus...ha mensi szerint számolnábak, sok baba túl korán vagy túl későn születne meg. A 12 hetes genetikai alapján szokták a szülés várható idejét belőni, mert az a legbiztosabb. Utána csak nagyon indokolt esetben térnek el tőle. 12.hétig kb egyformán fejlődnek onnantól meg már a genetika is kiütközik...így lesznek más hosszú és más súlyú babák. De ahhoz kell a fix 12.heti pont.

Lehet menet közben sokan a mensi alapját is fugyelembe veszik, de a végén a 12.hetit nézik mikor dönteni kell pl indításról...

Nem mondtam hülyeséget, vagy haszontalant, hogy lepontozz..

dec. 28. 09:32
 9/13 anonim ***** válasza:
73%
#8! Sajnos, nem mindenhol. Nekem a kórházban az elején hetente mérték problémák miatt és a összes méret megegyezett a későbbi 12. heti genetikaival (nem ott csináltattam, de a legelismertebb orvosnál.) Végig az alapján volt a kiírt, majd a szülés előtt egy tollvonással kihúzták és átírták a menstruáció szerintire, merthogy nem volt 1 hét különbség (csak 4 nap) és indítani akartak.
dec. 28. 09:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Amilyen nap az utolsó menzesz, olyan napon van a forduló és olyan napra is vagy kiírva. Monndjuk tegyük fel hétfőn töltöd a 30 hetet.

- hétfő: 30+0

- kedd: 30+1

- szerda: 30+2

- csütörtök: 30+3

- péntek: 30+4

- szombat: 30+5

- vasárnap: 30+6

- hétfő: 31+0.

Így érthető?

A terminusszámításról pedig:

1. Ha rendszeres a ciklus, akkor a ciklus alapján számolnak, amennyiben nincs nagyobb eltérés 7 napnál a 12 hetes UH-n mért CRL alapján számolt kor és a menzesz szerinti kor között.

2. Rendszertelen ciklusok vagy egy hétnél nagyobb eltérés esetén a 12. heti CRL alapján számolnak.

A későbbiekben a magzat mérete alapján NEM!! lehet módosítani a kiírt dátumot, mivel a magzatok nem egyforma ütemben nőnek. Az egyik 2700 grammal születik, a másik meg 4700 grammal. Attól még a 4700 grammos nem idősebb, csak nagyobb.

Ha állandóan átírogatnánk a méret alapján a szülés várható dátumát, akkor mi alapján lehetne a magzat méhen belül növekedésben elmaradt (FGR) vagy éppen a terhességi korhoz képest nagyobb (LGA)?

Pont ezek miatt baromira fontos a pontos kormeghatározás, amit viszont a 12 hetes UH-n kell megtenni a fenti szabályok szerint.

dec. 28. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!