Hogy élvezheti valaki a terhességet a sok szenvedés ellenére is?
Csak mert ha belegondolunk, gyakorlatilag egy csomó kínlódással jár.
A vér besűrűsödik, harmadával több lesz hirtelen. Levegőt nem kapsz, mert a méhed összenyomta a tüdődet, ellenben gyomorsavad és szorulásod van ugyanezért. A progeszteron álmossá, fáradttá és émelygővé tesz, amitől a fejed is szédül. A hasizom belazul, hogy teret engedjen a pocaknak, szét is nyílik. Ezért nem emelsz, nem hajolsz, nem tudsz felülni, mert praktikusan nincs hasizmod, és nem csak képtelen vagy a fentiekre, de fáj is tőle a pocakod, ami minden terhes nőt rettegéssel tölt el, hogy elvetél az erőlködéstől. Nem alszol már a terhesség alatt sem, mert akàrmerre fordulsz, kényelmetlen, plusz a baba előre megjósolhatatlan pillanatokban mozog. A melleid kidurranak, viszketnek és érzékenyek, a mellbimbóudvar akkora lesz, hogy a holdról is látszik. A hormonoktól érzékeny vagy. Pisilni kell állandóan, mett a hólyagodnak sincs hely. A derekad szétszakad a súlytól. Megnőhet a láb- és kézfejed.
Ennek ellenére nagyon sok anyuka szokta írni pl itt Gyakorin is, hogy élvezi, hogy nagy a pocakja, stb.
Szerintem azok/akkor élvezik a terhességet, ha ezek nincsenek. Nekem jóból és rosszból is kijutott, egyedül a panaszmentes időszakokban tudtam élvezni. Első babával az elején az álomkór meg hányinger mellett nehéz lett volna, aztán az utolsó hónap már szenvedős volt, de a többiben nem volt nekem semmi bajom.
2. babával meg hát a 24 hetes labor után nem nagyon élveztem az időre evést meg az állandó cukorméregetést GDM miatt. 10-12 hetes korig rosszul voltam, de ott is volt néhány jó hónap, mikor tudtam élvezni a terhességet. Panaszmentesen azért könnyebb. ;)
Szerintem nem mindenkinek vannak tünetei. Én pld élveztem a terhességem, nem hánytam, jó formában voltam sokat tudtam mozogni, a nehézlégzés ,savasodás is kb az utolsó hónapban ütötte fel a fejét , de még bőven elviselhető szinten. Az alvással kapcsolatos nehézségek meg az utolsó 1-2 hétben és egész terhesség alatt egyszer sem jutott eszembe, hogy bármi negatív történhet, pedig volt egyszer vérzéses problémám 5hónapos terhesen.
Szülés után sokkal szarabbul voltam akkor a 2,5 fél év nemalvás kb legyilkolt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!