Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy élvezheti valaki a...

Hogy élvezheti valaki a terhességet a sok szenvedés ellenére is?

Figyelt kérdés

Csak mert ha belegondolunk, gyakorlatilag egy csomó kínlódással jár.

A vér besűrűsödik, harmadával több lesz hirtelen. Levegőt nem kapsz, mert a méhed összenyomta a tüdődet, ellenben gyomorsavad és szorulásod van ugyanezért. A progeszteron álmossá, fáradttá és émelygővé tesz, amitől a fejed is szédül. A hasizom belazul, hogy teret engedjen a pocaknak, szét is nyílik. Ezért nem emelsz, nem hajolsz, nem tudsz felülni, mert praktikusan nincs hasizmod, és nem csak képtelen vagy a fentiekre, de fáj is tőle a pocakod, ami minden terhes nőt rettegéssel tölt el, hogy elvetél az erőlködéstől. Nem alszol már a terhesség alatt sem, mert akàrmerre fordulsz, kényelmetlen, plusz a baba előre megjósolhatatlan pillanatokban mozog. A melleid kidurranak, viszketnek és érzékenyek, a mellbimbóudvar akkora lesz, hogy a holdról is látszik. A hormonoktól érzékeny vagy. Pisilni kell állandóan, mett a hólyagodnak sincs hely. A derekad szétszakad a súlytól. Megnőhet a láb- és kézfejed.

Ennek ellenére nagyon sok anyuka szokta írni pl itt Gyakorin is, hogy élvezi, hogy nagy a pocakja, stb.

tegnap 16:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Ugyan már, ha valaki nem élvezte a terhességet az én vagyok, de a felsoroltak közül egyik sem volt nekem, ez nem törvényszerű, hogy mindenkinek ilyen.
tegnap 17:11
 2/12 anonim ***** válasza:
78%
Számomra pl a "nehézségek" egyáltalán nem voltak sosem szélsőségesek. Viszont a pozitív részét meg szélsőségesen pozitívnak éltem meg. Így, ha ilyen mérleg elvvel nézzük, akkor egyszerűen súlyosabb volt a pozitív, mint a negatív része.
tegnap 17:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki szenved ám, vagy nem úgy veszi fel.

Nekem pl. azt leszámítva, hogy előjött pár betegség a terhesség alatt (szívritmuszavar, magas vérnyomás), és ájuldoztam időnként, meg volt azért pár nehezebb napom, igazából semmi komoly bajom nem volt. Nem hánytam, nem égett a gyomrom, nem fájt ahogy mozgott a baba, nem nehezedtem el, nem fulladtam, az emésztésem kis odafigyeléssel rendben volt, megszoktam, milyen pózban alhatok, stb.stb. Nem élveztem különösebben a terhességet, mert azért voltak problémák, mint írtam, de olyan vészes sem volt. Azt nehezebben viselem, hogy éjszaka kelni kell a babához. 😄

tegnap 17:27
 4/12 anonim válasza:
74%
Én az egész terhességet végig hánytam, kórházba is voltam mert ráfeküdt a baba a vesémre és vesegörcsöm volt, plusz októberi baba így az egész nyár egy szenvedés volt levegőért kapkodva, alig vártam, hogy vége legyen :D de mellette persze boldog voltam, vártam,hogy megszülessen a kisfiam és amikor mocorgott a pocakomban az jó érzés volt:) de több biztos nem lesz :D bár még lehet korai az élmény.. viszont ő egy csoda. Szerintem kamuznak a legtöbben, hogy mennyire jó a terhesség , sokan nem merik kimondani hogy rohadt szar is tud lenni amellett, hogy csodálatos, hogy lesz egy kisember belőled és a párodból, engem ennyi tartott életben, hogy ne kattanjak meg :D
tegnap 17:31
 5/12 anonim ***** válasza:
48%
Bemesélik maguknak és a végén annyira beleélik magukat, hogy el is hiszik .
tegnap 17:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem volt semmi különösebb bajom, a felsoroltak közül annyit tapasztaltam, hogy volt egy kis székrekedésem a vastól, szétnyílt a hasizmom (ez igazából szülés után volt kellemetlen, terhesen nem zavart semmiben) és megnőtt a lábam (szülés után pár hónappal visszaállt a kiindulási állapotra).

Rosszullétem sosem volt, a savam szintén nem okozott panaszt, semmim nem fájt/viszketett, fitt voltam, és aludni is tudtam (még hason is 😃), baba mozgása pedig nagyon ritkán volt kellemetlen, inkább örültem neki. Egy vetélés után viszont annyira boldog voltam, hogy rendben fejlődik, hogy szinte bármilyen nehézséget vidáman viseltem volna szerintem, csak a karomban tarthassam, egészségesen...

Vélhetően én voltam a "boldog kismama" mintapéldánya, pedig fiatal sem voltam, 36 évesen szültem 😀

tegnap 17:41
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl. semmilyen kellemetlenséget nem okozott, csak az utolsó 2 hétben kb. Akkor nehezemre esett sokáig állni, vagy sokat gyalogolni, de ezeket kerültem is. Amúgy nem voltam rosszul, jól aludtam, nem fájt a hátam, semmi nem volt.
tegnap 18:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A terhesseget egy percig se elveztem, de a vegeredmeny karpotolt mindenert.

A baba miatt megerte, de nem szerettem.

Nem kell szeretni mindenkinek, viszont nem is mindenkinek rossz, van, aki meg imad terhes lenni. Egyeni.

De nyilvan ez egy szukseges dolog a szulessel egyutt, ha az ember gyereket akar, szoval ez van, ha tetszik, ha nem :D

tegnap 18:39
 9/12 anonim ***** válasza:
75%
Egyátlag terhesség nem ilyen. Nekem semmi bajom nem volt.
tegnap 19:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Azok táborát erősítem, akiknek nagyon rossz volt a terhessége. Kb amit meg lehet szívni, abból mindből kaptam jócskán. Az tartotta bennem a lelket, hogy egyszer vége, és a végeredmény megéri. Így is lett, de többet nem vállalnám.

Olyat is láttam, aki élvezte a terhességet. Semmi tünete nem volt, csak a pocakja növekedett. 39 hetesen még vígan melózott, hasa se volt olyan óriási, hogy ez zavarja.

Így elhiszem, hogy van akinek tényleg jó az egész.

tegnap 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!