Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is szenved/ett így a...

Más is szenved/ett így a terhessége alatt?

Figyelt kérdés

24 hetes kismama vagyok.

Második terhességem, az elsővel is voltak gondok, de ez brutális.

Az egész hasam egésznap feszül, a gyerek 0-24 rugdos, sokszor alig birok felallni vagy mozogni, mintha 5kg-s gyerek lenne bennem…

Nem birok aludni, pihenni. Minden feszültté tesz.

Normális ez?

2023. febr. 20. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Normális.
2023. febr. 20. 20:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Én ugyan másként szenvedtem, de egyetlen pillanatom sem volt, amit élveztem volna a 6 hónap alatt. Az első 3 hónapban olyan semmilyen érzésem volt, utána ütött be a hónapokig tartó nap hányas maraton, hasmenés, aranyér, bordaközi görcsök, majdnem 2 hónapig elhúzodó köhögés, vizesedés, álmatlan éjszakák a keményedő has vagy a reflux miatt...a vajúdás, szülés is pokoli volt.

De csodás módon most minden szuper. Féltem, hogy ennyi kín után bajok lesznek a kötődéssel,vagy depressziós leszek, de szerencsére semmi ilyen nincs.

2023. febr. 20. 20:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is így voltam.

Elsővel meg sem éreztem, hogy terhes vagyok

Másodikkal túléltem. 17x véreztem, a derekam becsípődött, vegig görcsöltem az egészet. 3kg plusszal szültem, mégis mintha egy fél hegyet cipeltem volna. Atombrutál volt.

3 gyereket akartunk. 2nél megálltunk

En ezt nem bírnám még1x ki.

És akkor a szülés következményeiről nem is beszéltem.

2023. febr. 20. 20:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Hasonlóképp vagyok én is. Szégyenlem, de néha már a sírás kerülget, amiért alig birom túlélni a napokat, éjszakákat. 31 hetes vagyok, hálásnak kellene lennem, vetélés utáni baba ráadásul. Imádom, de közbe bűntudatom van a mindenféle érzés miatt.

3.gyermek egyébként.

Kitartást minden kismamának!

2023. febr. 20. 22:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is nagyon rosszul viselem a második terhességet. Az elsővel nagyon könnyű volt, itt meg minden rossz betalál. Brutális gyomorsav és nagyon fáj a hátam, a derekam is. Alig élek és most még pihenni sem lehet, mert van egy 1 éves fiam, aki nagyon aktív. Hát ez van. Kitartást nekünk.
2023. febr. 20. 22:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Én sem igazán értem miért nevezik ezt áldott állapotnak. Lehet valaki irónikusan sütötte rá, csak nem így maradt meg a köznyelvben.
2023. febr. 20. 22:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze. Ez a masodik borzalmas. Az elsőt imadtam. Most folyamatosan faradt vagyok, de a gyerekkel foglalkozni kell. Nagyon elegem van már.
2023. febr. 21. 09:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Együttérzek. Az első terhességem egy álom volt. A második brutal. Minden IS volt. Magas vérnyomás,folyamatos kememyedés,20.héttől feküdnöm kellett,mert nyílt a méhszáj,stb... Nagyjából a túlélésre játszottam.😀
2023. febr. 21. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!