Más is szenved/ett így a terhessége alatt?
24 hetes kismama vagyok.
Második terhességem, az elsővel is voltak gondok, de ez brutális.
Az egész hasam egésznap feszül, a gyerek 0-24 rugdos, sokszor alig birok felallni vagy mozogni, mintha 5kg-s gyerek lenne bennem…
Nem birok aludni, pihenni. Minden feszültté tesz.
Normális ez?
Én ugyan másként szenvedtem, de egyetlen pillanatom sem volt, amit élveztem volna a 6 hónap alatt. Az első 3 hónapban olyan semmilyen érzésem volt, utána ütött be a hónapokig tartó nap hányas maraton, hasmenés, aranyér, bordaközi görcsök, majdnem 2 hónapig elhúzodó köhögés, vizesedés, álmatlan éjszakák a keményedő has vagy a reflux miatt...a vajúdás, szülés is pokoli volt.
De csodás módon most minden szuper. Féltem, hogy ennyi kín után bajok lesznek a kötődéssel,vagy depressziós leszek, de szerencsére semmi ilyen nincs.
Én is így voltam.
Elsővel meg sem éreztem, hogy terhes vagyok
Másodikkal túléltem. 17x véreztem, a derekam becsípődött, vegig görcsöltem az egészet. 3kg plusszal szültem, mégis mintha egy fél hegyet cipeltem volna. Atombrutál volt.
3 gyereket akartunk. 2nél megálltunk
En ezt nem bírnám még1x ki.
És akkor a szülés következményeiről nem is beszéltem.
Hasonlóképp vagyok én is. Szégyenlem, de néha már a sírás kerülget, amiért alig birom túlélni a napokat, éjszakákat. 31 hetes vagyok, hálásnak kellene lennem, vetélés utáni baba ráadásul. Imádom, de közbe bűntudatom van a mindenféle érzés miatt.
3.gyermek egyébként.
Kitartást minden kismamának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!