Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hétfői HCG érték 774, szerdai...

Hétfői HCG érték 774, szerdai érték 1194. Gond lehet? Ma vagyok 5+2 elvileg. Uh múlthét szombaton volt, semmit nem láttak csak meg vastagodott nyálkahártya

Figyelt kérdés
Folyamatos barnázásom van, de nem adnak progeszteront amíg nem látják, hol van méhen belül vagy kívül. Jó ez a hcg növekedés vagy ne reménykedjek?
nov. 14. 13:37
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez így nem megfelelő :(
nov. 14. 14:16
 12/35 anonim ***** válasza:
65%

Ez nem hangzik jól, de mivel 2-3 nap alatt kell duplázódni hivatalosan, így egy hajszálnyi remény még maradt.

De hozzátenném, hogy egy jól fejlődő terhességben inkább gyorsabb ütemben szokott nőni, azaz bőven duplázódik 2 nap alatt, nem ennyire "kicentizve" van meg a kétszeres mennyiség 3 nap alatt, szóval én nem élném bele magam 😞

Off: "de nem adnak progeszteront amíg nem látják, hol van méhen belül vagy kívül"

Ezt megmagyarázná valaki hozzáértő? (Azt most hagyjuk, hogy sokak szerint a progeszteron csak egy placebo.) Mi köze van hozzá annak, hogy hol ágyazódott be? Ha rossz helyen van, akkor nem valószínű, hogy progi nélkül elmenne magától, nem? Akkor úgyis borítékolható a műtét, de ha jó helyen van, akkor segíthetne esetleg megtartani a terhességet. Komolyan érdekelne az indoklás, sokat gondolkoztam rajta...

nov. 14. 14:29
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

#12 Azért, mert ha méhen kívüli nehogy a progeszteron segítse a fejlődést, de ez szerintem se helytálló. Inszeminációnál is adnak rögtön progeszteront, pedig ott is ugyanúgy lehet méhen kívüli (Egyébként még lombiknál is előfordulhat méhen kívüli).

A hcg mellé kellett volna progeszteront is nézetni, és akkor legalább azt ki lehetne zárni, hogy az a probléma...

nov. 14. 15:12
 14/35 A kérdező kommentje:
Mindegy akkor ez megint sikertelen. Remelem közre játszott hogy nem kezdtem el szedni a progit sem… akkor holnap már úgy készülök, hogy műtétre foglalunk időpontot. Köszi mindenkinek😥
nov. 14. 16:29
 15/35 anonim válasza:
Az elején 2-3 nap alatt duplázódik meg, szerintem még ne add fel. A két vérvétel között csak 48 óra telt el.
nov. 14. 22:03
 16/35 anonim ***** válasza:
#12! Én is voltam olyan helyen ügyeleten, ahol mondták, hogy nem adnak, amíg nem látszik, hogy jó helyen van, mert náluk az a protokoll. Azzal magyarázták, hogy nem támogatnak méhen kívüli terhességet. Nem, attól, hogy méhen kívüli, még nem biztos, hogy műtét kell. Szóval szerintem valahol érthető, pedig nekem akkor nem jött jól.
nov. 15. 00:28
 17/35 A kérdező kommentje:

Voltam a kontroll ultrahangon 10.5 mm lett a méhnyálkahártya, benne egy 0,5 cm-es petezsáknak imponáló képlet látható. Szikhólyag embrió sehol. Vért ismét vettek, aminek hétfőn lesz csak eredménye. Ők nagyon a méhen kívüli gyanút vetették továbbra is fel, mert állítólag ha a petefészekben van beágyazodva akkor lehet mellett “állpetezsák,, a méhben. Valakinek barmi tapasztalata volt ezzel? Ráadásul 2 naponta hívnak vissza, hogy órákat várjak és ugyan azt tudják mondani. Mikor mondtam hogy dolgozok ki voltak akadva , hogy nekem ennyit nem ér ez. ( az előző terhességnél 7 hetesen mentem először)

Jelzem progeszteront továbbra se adtak és a vérből nézetni se akarnak, szerintük felesleges.

nov. 15. 10:43
 18/35 anonim ***** válasza:

Ekkora petezsáknál még nem is kell lennie. Nekem kb. ugyanezt látták egyszer, de nem gyanakodtak méhen kívülire és én se, mert hisz méhen belül látták. De már annyiszor olvastam ezt az álpetezsákot, hogy gyanús, hátha mégis az volt, mert tipikus kávézaccszerű vérzésem is volt. (Orvos után csak, tehát nem mondtam.) Vérből viszont nem nézettem hcg-t. Vetélés lett. Akkor lett gyanús, amikor a következő terhességemnél is véreztem, de akkor egyáltalán nem volt olyan.

Mindenesetre ez neked semmiben nem segít, meg kell várni a következő vizsgálatot. Vagy keress olyan orvost, aki.ad progreszteront, ha mindenáron akarsz. Azért nem méretik egyébként, mert nem állandó. Lehet ingadozó is, ami szintén okozhat vetélést. De magánban nézethetsz, ha érdekel. (Én nézettem még a vérzés előtt, jó volt. Mégis kaptam progreszteront, mégis vetélés lett 🤷🏼‍♀️ Nem csodaszer, sajnos.)

nov. 15. 10:57
 19/35 A kérdező kommentje:

Utolsó jól értem akkor neked méhen kívülid volt?

A Kávézaccszerű folyást en is olvastam több helyen. Az új vetélésre fel vagyok készülve már sajnos. Az első 2 hcg se duplázódott csak emelkedett.

nov. 15. 11:14
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az 5mm petezsák 5 hetesen nagyon kevés pláne ekkora hcg szint mellett. Sajnos továbbra sem bíztató a helyzet. Kitartás kérdező.
nov. 15. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!