Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pozitív terhességi teszt,másod...

Pozitív terhességi teszt,második gyermek. Mit tegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Van egy 6 éves kisfiam, rendezett körülmények között élünk, családi ház, biztos állás, boldog családi élet. A lehető legjobban működünk így hárman. Pár napja pozitív terhességi tesztet csináltam, védekezés mellett. Téma volt a kistestvér, de én még nem érzem készen magam egy kisbabára. Rettenetesen félek, rettegek. Mindenem a kisfiam, és az ő boldogsága. Eszembe jutott az abortusz is, férjem rámbízza a döntést, én szégyelleném,ki mit mond...

Folyamatosan sírok, el vagyok keseredve, bizonytalan és rettegő vagyok...

Tanácsokat kérek, tapasztalatok második gyermekkel...

okt. 28. 14:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%
Nem értem, meddig várnál, ez már így is elég nagy korkülönbség, ami nem baj, de ne bújj emoge az érv mögé, mert már nem is releváns...mármint nekem mindegy, a te életed, de én biztos nem vetetnem el semmi pénzért a gyerekem, akit már a szívem alatt hordok.
okt. 28. 20:26
 12/16 anonim ***** válasza:
97%

Az én szememben az abortusz egy végső megoldás, akkor amikor valaki olyan kilátástalan helyzetben van, amibe sehogy sem fér bele egy baba.

Az, hogy jajj ugyanolyan boldogok leszünk-e 4-en, mint 3-an az nekem nem az a kategória ahol indokolt elvetetni egy már megfogant babát.

okt. 28. 20:51
 13/16 anonim ***** válasza:
91%
De miért nem érzed készen magad MÉG egy újabb gyerekre ha alapvetően szeretnél még egyet? 6 év korkülönbség az már sok is, mi az oka? Erre kellene őszintén válaszolnod magadnak. És a férjeddel is megbeszélni a félelmeidet (nekem legalábbis evidens lenne, hogy a férjemmel beszélgetek többször arról, miért/mitől félek/rettegek, mielőtt döntök). Ha szükséges segítséget kérni (traumatikus szülésélmény pl.).
okt. 29. 00:12
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg terveztek másodikat akkor én is megtartanám. 6 év korkülönbségnél már a nagy annyira önálló, hogy el tudjon menni egyedül a wcre, altatás, etetés is könnyű. Már nem "melós" a testvér. Viszont valószínűleg nem fognak úgy eljátszani, mint azok akik között kisebb a korkülönbség. Mindenki fél eleinte. Én úgyis megijedtem, hogy terveztük, mert az első hónapban összejött. De minél előrébb vagy a terhességben annál jobban fogod várni. Sokkal rutinosabb leszel már mint anyuka.
okt. 29. 08:17
 15/16 anonim ***** válasza:
74%
Fogadd el a tényt! Tartsd meg!
okt. 29. 20:17
 16/16 anonim ***** válasza:

Én is megtartanám, nyugodj le és gondold át jól.

*fiaim között 22 hónap van, nem volt sétagalopp😁* 6 év az teljesen más tészta.

nov. 1. 20:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!