Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tudnátok tanácsot adni abban...

Tudnátok tanácsot adni abban hogy melyik tesztet érdemes elvégezni a 12.heti genetikai ultrahang idején?

Figyelt kérdés

Az orvosom kombinált tesztet javasolt viszont utána olvasás után nem annyira szimpatikus hogy az lényegében egy matematikai becslés. Magamat ismerve tuti hogy idegeskednék utána is.

A trisomy teszten gondolkodom, ez elég jónak tűnik. Viszont már azon is aggódom hogy nem-e túl gondolom és mivel nincs kifejezett oka a komolyabb tesztnek lehet elég lenne a kombinált is?

26 éves vagyok és nincs a családba rendellenesség.

Nektek mi vált be? Mi alapján döntöttetek?

szept. 27. 15:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%

8

Ha téged 2-300 ezer ennyire földhöz vág, akkor nem is kellene gyereket vállalnod a semmire.

Nekem meg ez a véleményem.

Co kijelzőt meg drágább autós ülést alapból ki tudok fizetni, nem kell hozzá lemondanom a genetikai tesztről.

szept. 27. 21:21
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én lombik babával 32 évesen (úgyhogy egy "baba" már elment előtte) beértem a kombinált tesztel és az eredmény után teljesen meg tudtam nyugodni..nem izgultam semmin. Később javasolták pluszba egy szív UH de minden rendben volt ott is, azóta már megszületett.

Ha úgy érzed hogy egy drágább "biztosabb" teszt téged megnyugtat akkor azt csináltasd meg.

Boldog baba várást!

szept. 27. 23:27
 13/14 anonim ***** válasza:
71%

Nekem a védőnő a kombináltat nem javasolta, pontosan azért mert az csak egy statisztikai számítás.

De a drágábbat is szerintem csak akkor éri meg, ha tudjátok, hogy betegen nem kellene a baba. Hiába derül ki 12 hetesen, hogy beteg ha ti ígyis-úgyis megtartanátok, akkor meg csak kidobtátok azt a 100-200 ezret amit akár fejlesztésre is használhatnátok

szept. 30. 09:34
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

#10, de, minden döntést közgazdasági fogalmak mentén kell meghozni, ha véges sok pénzed (és időd stb. erőforrásod van), és ebből szeretnél boldogságot (vagy biztonságot, vagy bármilyen értékkombinációt) maximalizálni. Természetesen be kell áraznod a nyugalmadat is, meg azt is hogy a NIPT-et a képedbe tolják, a többi kockázatot macerás megkeresni.

Az autósülés pedig természetesen csak példa volt, mindenkinek a saját életében kell megbecsülni és összehasonlítani az elhárítható kockázatokat. Ha a kezemben van az 1:10000 eredmény a kombináltból, akkor ehhez képest kell ár-érték arányban súlyosabb kockázatokat keresnem. Mivel 0,01% nagyon kicsi kockázat, simán lehet hogy sokan találnának olyasmit, amire amúgy rámondják hogy á az drága, nem éri meg.

szept. 30. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!