Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált teszt eredmény?

Kombinált teszt eredmény?

Figyelt kérdés

Megkaptam a 12.heti kombinált teszt eredményét.Papp-a korrigált mom 0,30 szabad béta hcg korrigált mom 0,37.Down kór kockázat 1:3337,Edwards Patau 1:802.Mindkettőre alacsony kockázatot mutat,de mit mondjak nem vagyok nyugodt.Orvossal még nem tudtam konzultálni eddig.Volt valakinek hasonló?Mi okozhatja ezt az alacsony papp-a értéket?Nagyon rossz ez az eredmény?

34 éves vagyok első baba.

2024. aug. 17. 10:02
 1/7 A kérdező kommentje:
Hozzátenném ultrahangon minden tökéletes volt.
2024. aug. 17. 10:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A kombinált csak egy becslés, ami több tényezőből tevődik össze. Én csináltatnék prenát vagy niftyt ha belefér anyagilag.
2024. aug. 17. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Igen, 2-nek igaza van!

Valószínűség számításon alapul a kombinált teszt. Azaz kb semmit nem ér.

Ugyanakkor, ha az ultrahangon mindent rendben találtak én nem csináltatnék méregdrága teszteket. Azokra csak akkor van szükség, ha az uh-n gyanús valami. Pl az orrcsont nem látszik.

2024. aug. 17. 15:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
1:878-as Down esellyel Prena alapot csinaltattunk, en igy vagyok nyugodt. Negativ lett.
2024. aug. 17. 17:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagy nyugodt és megengedhetitek magatoknak, akkor prenát, nifty, trimosyt vagy bármit csináltathatsz.

Én egyébként ismerve magam nem is kértem kombinált tesztet. Prenával kezdtem, ezek a tesztek biztosak.

2024. aug. 17. 21:01
 6/7 anonim válasza:
100%
Szia! Ha megteheted csinaltass prenat/niftyt szerintem is, a kombinált csak riogatja az embereket, a genetikai tezstek viszont megbizhatóak és legalább megnyugtat.
2024. aug. 17. 22:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Egyetértek a hozzászólók nagy részével. Nekem fura amúgy, hogy Edwards-ra es Pataura ilyen viszonylag rossz szám jött ki. Ott általában 20-30ezer szokott lenni a kombinált, legalábbis ismerőseim között mindenkinek ez volt, és jó pár baba született a barátnőim körében.

Mi amugy az elsőnel jártunk hasonlóan, 1:1000-hez jött ki a downra. Mentünk prenára. A másodiknál szuper lett minden..és nem mentünk, de megbántam, hogy nem mentünk niftyre vagy prenára, mert aztán meg izgultunk mégis kicsit. Én azt mondom mindenképp menjetek ha tehetitek.

2024. aug. 18. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!