Kombinált teszt eredménye 1:4707 Downra, szükség lehet prenatesztre pluszban?
Én nem nyugodnék meg az 1:4707-től és inkább megcsináltatnám. Mondjuk a korod miatt ennél jobb, tehát megnyugtató eredményt nem igazán várhattál a kombinált teszttől, ebből a szempontból kidobott pénz volt, de most már mindegy.
De pánikba esni nem kell, az 1:4707 azt jelenti, hogy nagyon-nagyon-nagy valószínűséggel egészésges a baba.
Ugyanígy, ha autóba ülsz, akkor nagyon-nagyon-nagy valószínűséggel nem lesz baleset. Mégis bekötöd a biztonsági övet a kicsi kockázat miatt. Most a Prena teszt felel meg a biztonsági övnek, amit az amúgy kicsi kockázat kivédésére érdemes elvégeztetni.
Nem estem pánikba, inkább megkönnyebbültem kicsit, mert sokkal rosszabb eredménytől féltem :) Dokit jövő héten kérdezem meg mit gondol, mert akkorra kaptam időpontot, a teszt eredményét meg tegnap emailen. Csak fontolgatom a prenát, hogy addigra döntésre jussak.
Amúgy szerintem a nőgyógyászom azt fogja javasolni hogy fölösleges tovább mennem, nagyon bizakodó a kezdet óta, könnyen össze is jött. Ezért kérdezek olyan embereket, akik esetleg hasonló dilemmában voltak. Hogy ez elég jó eredmény-e... a párom 29 éves. Köszönöm az eddigi válaszokat!
A kombinált teljesen felesleges, csak valószínűség számítás. Mi van, ha a tiéd az az 1 a 4700-bol?
Én Prenát csináltattam 34 évesen, nincs Downra jellemző kromoszóma. Tehát biztosan 0 az esélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!