Egy vizsgálattal kapcsolatban tudnátok segíteni? Esetleg aki járt hasonló cipőben pozitív gondolatok?
09.02-án történt egy 12 hetes genetikai ultrahang, amin minden rendben volt.
Orrcsont látható,4.6 mm, nyakiredő 1.5 mm.
Ugyanezen a napon levételre került a kombinált teszt is a kezelőorvosom ajánlatára.Meg is érkezett az eredménye ami magas kockázatot mutat Down szindrómára.
Papp-A: 0.205 MoM
B Hcg: 1.190 MoM
A betegség aránya 1:208
24 éves vagyok.
Az ultrahang 12hét+3nap történt.
Nagyon megijedtem, a kezelőorvosom említett magzatvíz minatavételt de egyszerűen nem merem megcsináltatni.. Az első terhességem spontán vetéléssel végződött, nagyon nehéz döntenem most.
Ha nem akarod az invazív vizsgálatot, de nem tartanál meg egy Downos gyereket, akkor csináltass NIPT-et (Prena, Panorama, Nifty, Trisomy stb.). Drága, de 99% feletti a hatékonysága. Igaz, hogy ha az is pozitív, akkor a terhesség megszakításához muszáj lesz megcsináltatni a magzatvíz mintavételt, mert a NIPT eredményére nem lehet.
1, max 2 hét alatt megvan az eredmény, és ha kell, utána még mindig belefér a mintavétel.
Szia nekem anno csak genetikai ultrahang volt, a doki azt mondta a vérvétel felesleges mert csak százalékokat mutat ami sokszor alaptalanul megijeszt mint esetedben is.
A vizsgálat alapján szuper eredményeid vannak. Nálunk anno a nyaki redő azt hiszem 2.1 volt meg is ijedtem de a doki azt kondta 2.5 felett aggódunk 3 felett van baj.
Bárhogy is döntesz a további vizsgálatot illetően én annyit tanácsolom hogy ne stresszelj rá minden rendben lesz. Én laikusként azt mondom, hogy a csaladodban hajlamosabbak rá, de az értetek alapján a te babád szuper “arányos” ♥️
De a vérzés az befolyásolja, mondjuk én már rég voltam terhes :) De akkor volt vmi kérdőív is hozzá, amit ki kellett tölteni, h volt-e vérzés, mert az is befolyásolja az eredményt.
Viszont a helyedben tényleg non-invazív tesztet csináltatnék.
Utolsó, sajnos nem, nekem már 15 hetesen szülni kellett a beteg babámat..:( 12 hétig van műtét.
Kérdező, szerintem is csináltass egy Nipt tesztet, az megbízhatóbb, mint ez a becslés.
8as 7es vagyok
Nagyon sajnálom ezt nem tudtam. Remélem jól/jobban vagytok már.
Utolsó, hát én is lesokkolódtam, mikor vázolta a doki...
Köszi szépen, ez 2 éve volt, most vagyok újra várandós, eddig úgy néz ki halistennek minden rendben, novemberben érkezik a picúr. 😊🙏🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!