Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy vizsgálattal kapcsolatban...

Egy vizsgálattal kapcsolatban tudnátok segíteni? Esetleg aki járt hasonló cipőben pozitív gondolatok?

Figyelt kérdés

09.02-án történt egy 12 hetes genetikai ultrahang, amin minden rendben volt.

Orrcsont látható,4.6 mm, nyakiredő 1.5 mm.

Ugyanezen a napon levételre került a kombinált teszt is a kezelőorvosom ajánlatára.Meg is érkezett az eredménye ami magas kockázatot mutat Down szindrómára.

Papp-A: 0.205 MoM

B Hcg: 1.190 MoM

A betegség aránya 1:208

24 éves vagyok.

Az ultrahang 12hét+3nap történt.

Nagyon megijedtem, a kezelőorvosom említett magzatvíz minatavételt de egyszerűen nem merem megcsináltatni.. Az első terhességem spontán vetéléssel végződött, nagyon nehéz döntenem most.

szept. 13. 18:59
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Keddi napon történt a vérvétel a kombinált teszthez, de előtte több, mint egy hétig kórházban feküdtem vérzés miatt, 3x200mg progeszteront szedtem és a pajzsmirigy gyógyszeremen is emelve lett 125 ug-ról 150 ug-ra. Nem tudom, ez befolyásolja-e.
szept. 13. 19:01
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akarod az invazív vizsgálatot, de nem tartanál meg egy Downos gyereket, akkor csináltass NIPT-et (Prena, Panorama, Nifty, Trisomy stb.). Drága, de 99% feletti a hatékonysága. Igaz, hogy ha az is pozitív, akkor a terhesség megszakításához muszáj lesz megcsináltatni a magzatvíz mintavételt, mert a NIPT eredményére nem lehet.

1, max 2 hét alatt megvan az eredmény, és ha kell, utána még mindig belefér a mintavétel.

szept. 13. 19:09
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az 2# válaszoló nagyon jó tanácsot adott. Csináltass egy NIPT. A magzatvíz mintavételt meg neked kell eldöntened. Te tudod, hogy feltudsz-e nevelni esetleg egy beteg gyereket vagy életed végéig ápolni. Én nem tudnám a szerencsére bízni a dolgot. A gyógyszer szedése nem gondolom, hogy befolyásolta az eredményt. Én is szedtem a progit és mellé pajzsmirigy gyógyszert aminél szintén nekem is emeltek az adagon. Nekem a kombinált nem mutatott magas kockázatot.
szept. 13. 20:07
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia nekem anno csak genetikai ultrahang volt, a doki azt mondta a vérvétel felesleges mert csak százalékokat mutat ami sokszor alaptalanul megijeszt mint esetedben is.

A vizsgálat alapján szuper eredményeid vannak. Nálunk anno a nyaki redő azt hiszem 2.1 volt meg is ijedtem de a doki azt kondta 2.5 felett aggódunk 3 felett van baj.

Bárhogy is döntesz a további vizsgálatot illetően én annyit tanácsolom hogy ne stresszelj rá minden rendben lesz. Én laikusként azt mondom, hogy a csaladodban hajlamosabbak rá, de az értetek alapján a te babád szuper “arányos” ♥️

szept. 13. 22:55
 5/13 anonim ***** válasza:
Ja hozza teszem van egy 2 éves makk egészséges csodaszép kislányom! ♥️
szept. 13. 22:58
 6/13 anonim ***** válasza:

De a vérzés az befolyásolja, mondjuk én már rég voltam terhes :) De akkor volt vmi kérdőív is hozzá, amit ki kellett tölteni, h volt-e vérzés, mert az is befolyásolja az eredményt.

Viszont a helyedben tényleg non-invazív tesztet csináltatnék.

szept. 14. 01:52
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is elmennék egy niptre. Azt hiszem, ami a 3 alapra szűr az 100-150 körül van, nem tudom pontosan. De arra készülj fel, hogyha pozitív lesz esetleg az eredmény és nem akarjátok megtartani így, akkor mindenképpen kell a magzatvíz mintavétel, aminek az eredménye elvileg 2 hét (ha jól tudom). És csak 16. Hétig veszik el a babát, utána sajnos meg kell szülni.
szept. 14. 20:38
 8/13 anonim ***** válasza:

Utolsó, sajnos nem, nekem már 15 hetesen szülni kellett a beteg babámat..:( 12 hétig van műtét.

Kérdező, szerintem is csináltass egy Nipt tesztet, az megbízhatóbb, mint ez a becslés.

szept. 15. 10:07
 9/13 anonim ***** válasza:

8as 7es vagyok

Nagyon sajnálom ezt nem tudtam. Remélem jól/jobban vagytok már.

szept. 15. 12:12
 10/13 anonim ***** válasza:

Utolsó, hát én is lesokkolódtam, mikor vázolta a doki...

Köszi szépen, ez 2 éve volt, most vagyok újra várandós, eddig úgy néz ki halistennek minden rendben, novemberben érkezik a picúr. 😊🙏🏻

szept. 15. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!