Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítségre lenne szükségem!?...

Segítségre lenne szükségem!? Kérlek olvasd el.

Figyelt kérdés

Adott egy 11 hónapos lány gyermek. Mellette meglepetésként (óvszer mellett) adott lett egy másik. Jelenleg 18 hetes vagyok, munkahelyen mindketten instabil lábakon állunk vagyis senkié sem biztos.

Én már majdnem depressziós vagyok emiatt a helyzet miatt.

Jelenleg sehogy nem fér be a másik gyerek. Ahogy gondoltam esetleg egy tappenz lenne megoldás szülésig. Volt valaki igy? Esetleg tudna mit mondani vagy ajánlani? Tehettek fel kérdést is, de en már tanácstalan vagyok.

szept. 15. 02:13
1 2
 1/13 anonim válasza:
85%

Egyetlen egy dolgot tudsz tenni amit utólag - remélhetőleg - nem bánsz meg, hogy a szívedre hallgatsz.

Nyugodtan vállald fel bármit is mond!

Más ember helyetted nem tud dönteni.

szept. 15. 02:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy miben kellene segítség.

A nagyobbikkal GYED-en vagy, egy napra megszakítod a fizetés nélkülit, visszamész, majd bejelented az új terhességet és kapod a GYED-, táppénzt is. Ha ez a kérdés.

szept. 15. 05:45
 3/13 anonim ***** válasza:
78%

Magyarországon élsz?

CSED-et kaptál? GYeden vagy?

Ezeket kell tisztázni. Míg a kicsi be nem tölti a 2 évet te GYED-et kapsz. Ha a kicsi megszületik kapsz utána CSED-et és a nagy mellé GYED-et.

Határozott a munkaviszonyod, vagy határozatlan?

szept. 15. 06:31
 4/13 anonim ***** válasza:
75%
Mi a kerdes? Ha nem fér bele 2 gyerek, akkor védekezni kellett volna, hameg emellett csúszott be, ott volt az abortusz lehetősége.
szept. 15. 07:00
 5/13 anonim ***** válasza:
96%

Jelenleg sehogy nem fér be a másik gyerek. Ahogy gondoltam esetleg egy tappenz lenne megoldás szülésig.

Ennek a kettőnek mi köze egymáshoz?

18 hetes vagy, mit akarsz kezdeni a gyerekkel mégis ha nem fér bele?

Örökbe akarod adni?

Vagy mit szeretnél?

szept. 15. 07:09
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

Hát lehet velem van a baj, de nem értem...

Most van egy 11hónaposod. Akire kapsz ellátást. Eddig ebből éltetek.

Most felelőtlenül terhes lettél. Mert kizárt, hogy helyes gumihasználat mellett csúszott be. Egyenlőre a terhességed mit befolyásol az anyagiakban? Mit változtatott meg, hogy eddig megéltetek, mostmár nem?

Nem akarod a babát. Az első 18hétben ezt nem tudtad? Ott volt az abortusz lehetősége. Akkor hol voltál?

Az, hogy most kapnál e táppénzt, ennyi infóból nem fogjuk tudni megmondani. Van munkaviszonyod? Nem lettél kijelentve? Egyáltalán a nagyra milyen ellátást kapsz? Mert ha pl már ott nem volt meg a csed/gyed feltétele és csak gyesen vagy az sem mindegy...

Ne haragudj, de az írásképedből nekem totál úgy jön le, hogy még a 8 általános se biztos, hogy megvan. Biztos így akarsz 2 gyereket felnevelni?

Örökbeadás? Csak halkan kérdezem.

szept. 15. 08:21
 7/13 anonim ***** válasza:
59%

Ovszer mellett hogy lehet valaki terhes ?

Nem tudtatok a p***re rahuzni rendesen? Tinedzserek vagytok ?

Mert ertelmes ember utolag megnezi ki volt e szakadva es megy esemeny utaniert. Ha nem sikerült rendesen felhúzni és leesik akkor is van esemény utáni.

szept. 15. 09:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Jelenleg 18 hetes vagyok, munkahelyen mindketten instabil lábakon állunk vagyis senkié sem biztos."

Hogy érted, hogy instabil a munkahelyed? Nem rúghatnak ki, védve vagy a terhesség miatt.

Miért akarsz táppénzre menni? Nem bírod a melót fizikailag, vagy stresszes? Ha bírod, akkor inkább még ne menj táppénzre, mert minden Ft számít a szavaid alapján, táppénz meg sokkal kevesebb havi bevétel lesz.

szept. 15. 10:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a kérdező csak GYES-re volt jogosult az első gyerekkel, erre jött a második terhesség, és ezért gondolta, hogy "visszamenne dolgozni", addig meg táppénzt kapna szülésig, nem GYES-t. Máskülönben én sem tudom, hogy érti.

A párodnak ha instabil a munkahelye, akkor itt az ideje stabilt keresni meg dolgozni látástól vakulásig, mivel most már mindenhogy kétgyerekes család lesztek. Hacsak az örökbeadás nem opció. De ha csak 1 gyerek van, őt is el kéne tartani.

Jelenleg apukának van mozgástere.

szept. 15. 11:18
 10/13 anonim ***** válasza:
88%

Kaphatod a gyedet és a táppénzt is. Be kell jelentened, hogy megszűnteted a fizetés nélküli szabadságot. Majd mielőtt visszamész bejelented a terhességet is. (Fontos, hogy előtte jelentsed be, mert csak úgy vagy védett). A gyedes csedes csoportban facebookon nagyon jól le van írva mit hogyan kell csinálni. Teljesen törvényes az már más kérdés, hogy mennyire etikus.

Ha ennyire kell a pénz, akkor ajánlom minél előbb csináld meg.

szept. 15. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!