Diétázó kismamik! Segítségre lenne szükségem? Már romokban vagyok?
26 hetes vagyok és egy bálna. Anno a fiammal sokat híztam, majd kemény munkával leadtam közel 40 kg-ot. Megfogadtam,hogy a következő terhességemnél nem zabálok. Hát nem igazán sikerült. Illetve nem zabálok, de többen eszem,mint azelőtt és hízom rohamosan.
Hozzátartozik,hogy anyukám rákos lett, így sokszor bánatomban is eszem. Gondoltam kipróbálom a 160 grammos ch diétát, de védőnőm nem tud benne segíteni, a neten meg általános étrendet találok. Nekem az lenne az igazi segítség, ha leírná valaki,hogy mit eszik, mennyit és mikor.
Már annyira el vagyok keseredve,hogy hányingerem van,ha meglátom magam a tükörben!
Szerintem ne diétázz, csak étkezz egészségesen! Csökkentsd a nasikat, mondj le az agyon cukrozott ételekrõl, üdítõkrõl. (Vagy legyen legalább limit, hogy napi 1 nasizás engedélyezett pl 1 szelet csoki és akkor tényleg az legyen a maximum, más cukrosat nem eszel, iszol.)
Valamit kezdj el átváltani egészségesebb, vitamindúsabb ételekre az üres szénhidrátok helyett. Ez a babának is jót tesz.
Csak egy példa, készítesz egy szendvicset, akkor ne az legyen, hogy két vaskos fehérkenyér közé nagy adag vajat, szalonnát meg egy szelet paradicsomot teszel.
1 szelet kenyér, egy adag husi és sok-sok friss zöldség, tojás. Csinálhatsz friss salátákat is, csirkével, tonhallal, kis majonézes, joghurtos öntettel...
Ha pl egy rántott húst eszel rizzsel, csökkentsd a rizst és egyél mellé sok vitamindús zöldséget, vagy készíts fõzelékeket, fogyassz sok gyümölcsöt.
Ha ezekbõl az ételekbõl többet is eszel, mint általában, nem fog annyira hízlalni, mintha kizárólag szénhidráttal, cukorral tömnéd magad.
Reggeli 20 gr
Tízórai 30 gr
Ebéd 50 gr
Uzsonna 25 gr
Vacsora 25 gr
Le kell ülni és ki kell számolni, máshogy nem megy.
Megnézed az abonett csomagolását, és látod, hogy egy db (asszem) 4 gr ch, akkor reggelire ehetsz mondjuk 4 db-ot, meg valami felvágottat rá.
Ebédre praktikus levest és főzeléket enni, azt többségében nem is kell számolni, mert alig van benne ch. Leülsz és megtervezed az étrendedet, ezt helyetted senki nem fogja megcsinálni.
nincs cukor se méz. tehát kész ételek sincsenek...
mindent szárazon, főzés előtt mérünk, majd porciózzuk, de gondolom ennyire nem szeretnéd azért tartani, így írom, hogy én terhesen mit ettem.
reggelire majdnem egy egész zsömle. mondjuk találtam olyan pékséget ahol egész kis zsömlét árulnak, abból egy egészet ettem reggelire :P bele vaj, felvágott. sajtot nem ehettem reggelire, se semmilyen tejterméket. mellé egy bögre kávé, reggel csak tejport tettem bele. 10óraira egy kis gyümölcs, ez ugye attól függ milyen, a gyümölcsnek nagyon magas a cukortartalma, így van olyan amiből tényleg csak felet ehettem. de mondjuk legyen egy alma. ebéd, ez ugye problémás mert ez lenne a nagy étkezés, de itt külön kéne számolni a gyors és külön a lassú szénhidrátot, az is meg van határozva, hogy melyikből mennyi, de legyen egy tányér leves meg egy tányérnyi főtt étel. ha krumpli vagy rizs a köret akkor kevés, húsok mehetnek minden mennyiségben, de ugye ott is vannak számolandók, pl. a rántotthúsnál a panír.
és én úgy ettem, hogy ebéd után még egy nagy bögre tejeskávé beleférjen :)
uzsonna szintén kis adag, mondjuk egy joghurt, én a műzliset szeretem, attól jól lakom.
vacsi az nálam ami az ebéd csak kevesebb kicsit.
aztán van utóvacsi ami 2db keksz...
Nekem nem 160 g-os van, így konkrét leírt tervet nem tudok mondani. Nekem az a módszerem, hogy az aktuális diétához csinálok 5-6 féle napot, amit váltogatok. Igy nem kell napi szinten számolgatni, alapanyag is hasonló mégis valamennyire változatos. Csinálhatod azt is, hogy beosztod mennyi legyen a reggeli, mennyi az ebéd és megtervezel egyszer 4-5 féle reggelit, 6-8 féle ebédet. Igy még a napjaid sem lennének egyformák.
Mivel eléggé édesség függő vagyok előre betervezek cukrosoknak való kekszet, alacsony kalóriatartalmú egyéb édességket. Igy akár bánatodban akár tervezetten tudsz nassolni. Ugyanígy húsból ehetsz amennyi jólesik, ha párolva van, azt is betervezheted bánatkajálásra.
Nekem pl. csak az étrend nem segít. Sétálj, menj gyalog ahova és amennyit lehet -persze ne a 40 fokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!