Más is volt így?Hogyan tudnám beindítani a szülést?
1-es vagyok … csak segíteni akartam … mégis le lett pontozva… én januárban szülők nincs tapasztalat..csak amiket hallok , látok…
Nem minden embernél válik be.. a lépcsőzés alatt sem sprintelést értettem…
#10-re: ja, itt nem nagyon idegeskednek semmin.
Ami nekem tetszett: bár nincs választott orvos meg szülésznő, mindenki kedves volt. Amikor új csapat érkezett, mindig bemutatkoztak. Elmondták mit fognak csinálni és engedélyt kértek hozzá. Méhszájvizsgálat csak akkor volt, amikor én akartam tudni, hogy hol tartunk.
A vajúdás alatt engedtek enni, inni. Itt nem nagyon idegeskednek azon, hogy "de ha császár lesz...". Azt mondták, hogy a szülés nehéz munka, kell hozzá az energia. Egyénként magától is eljött egy pont, a harmadik nap reggelén, amikor már nem bírtam enni.
A férjem majdnem végig velem lehetett. Bár volt, hogy többen vajúdtunk egyszerre, paravánnal megoldották a privát szférát.
Szabadon mozoghattam végig. Akkor is, amikor bekötötték az oxitocint. Sőt, oxitocinnal még bementem a kádba is fürdőzni egyet.
Császár után jött a gyógytornász. Elmagyarázta, hogyan kell felülni, felállni anélkül, hogy legyilkolnám a maradék hasizmomat. Az apukáknak gyakorlatilag korlátlan látogatási joguk van. Reggel 9 és este 9 között bármikor mehetnek és bármennyit maradhatnak. Az idősebb gyerek is bemehet meglátogatni az anyját. Igen, ez együtt jár azzal, hogy idegenek előtt szoptattunk. De valahogy annyira egy cipőben jártunk, annyira el volt foglalva mindenki a saját dolgával, hogy nem volt zavaró a másik 2 apuka. (3 ágyas szobákban voltunk.) A kórházi ágyon van leesésgátló, így biztonságosan együtt tudsz aludni a babáddal. Nem kell attól félned, hogy legurul a pici.
#1es , Tudom,én nem pontoztalak le, minden válaszolónak zöld kezet adtam.
Örülök minden válasznak,ahány terhesség annyi tapasztalat. Van akinek az egyik módszer válik be, van akinek a másik, van akinek semmi. Valahogy csak ki fog bújni , bent még nem maradt 1 babó sem ☺️
#3-as válaszoló. Igen,van ami jobb itt AU-ban,a személyzet emberségesebb és igyekeznek a helyzethez képest kényelmes körülményeket teremteni.Engem az zavar kicsit, hogy akihez éppen kerülsz szüléskor , nála szülsz, ismeretlenül,nincs a hónapok alatt kialakult bizalom.
Én a kisebbik fiamat Bécsben szültem,a szül.osztály jól felszerelt,mindenre fel voltak készülve. Hajnalban elfolyt a magzatvíz, reggel 8 ig nem volt egy deka fájásom sem . Akkor séta,mozgás meghozta.Reggel ugye pont a váltáshoz kerültem. A 2 szülésznőt össze sem lehetett hasonlítani. Az éjjelis nagyon kedves, aranyos, segítőkész volt. Aki leváltotta 1 mondatot mondogatott megállás nélkül... Ühümmm,ahamm, genau 😂 a 3 óra leforgása alatt 2x láttam, egyszer bejött infúziót bekötni, kb 5 percet volt.Másodszorra meg én hívtam, hogy ugyan már tolófájásaim vannak.Ott nagyon megörültem, hogy csak 15 perc volt a kitolási szakasz, mert még 1 perccel tovább hallgatom az ühümmm ahamm genau -t,nem tudom mit csinálok 😄 Szóval nála eléggé személytelen,futószalag szerű szülésem volt, ott kicsit csalódtam . De cserébe gyorsan szültem 🙂
#14-es.
A tánc sem rossz ötlet 🙂
Igen, éjszaka szülni nem biztos, hogy a legpihentetőbb ,de hát ha akkor akart kibùjni , nem lehet mit csinálni 😄
14#es vagyok! 😃
Ez a baj hogy csak a fajasok indultak de lassan tagultam és 36 órát vajudtam, előtte meg ugye 1 napot voltam talpon nem is tudom hogy éltem túl. A szuloszoban PDA után aludtam vagy 2 órát, aztán rohogtuk a szulesznovel, hogy mikor bejött ránk nézni mindketten férjemmel horkolva aludtunk 😂
Könnyű szülést kívánok neked 🙏🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!