Kismamik, van olyan akinek a kevés magzatvíz miatt kellett a szülést beindítani, ha igen hány hetesen?
Figyelt kérdés
Én 26 hetet töltöm 2 nap múlva és ma is megerősítette az orvosom h minimum szinten van a magzatvizem ezért figyelni kell. Arról is beszéltünk ha tovább csökken akkor nembiztos h végigvisszük a terhességet, mert az már nem elegendő a babának. (18 hetesen még megfelelő volt a mennyiség)2013. jún. 11. 22:23
1/10 anonim válasza:
Nekem ez 31 hetesen volt, befektettek, még aznap este magától elfolyt a víz. Van már olyan is ám Pécsen, hogy magzatvíz visszapótlás, ezzel több hetet még rá lehet húzni a terhességre, a babának minden plusz hét kincset ér, kérdezz rá mindenképpen!Sok sikert kívánok nektek, remélem minden jól fog alakulni.
2/10 anonim válasza:
Nekem mindkét terhességemnél ez volt a gond.Az elsőnél 40+4 naposan tűnt el egyik napról a másikra.A második terhességemnél a 32.héten kezdett nagyon kevés lenni a magzatvíz.Kaptam ugyan infúziót,hogy megállítsák ezt a folyamatot,de semmit nem ért :-( ahogy beléptem a 36. hétbe,azonnal császároztak.Jelenleg 21 hetes terhes vagyok,és rettegek,hogy újra ez leaz a gond.Kérdeztem több orvost is,sajnos ezt nem tudjuk megakadályozni,vagy megelőzni :-(
3/10 A kérdező kommentje:
Kedves első és a babával minden rendben volt miután megszültett?
Utolsó: hát mondjuk minden terhesség más lehet h most nem lesz gond!!
Én ma voltam kórházban ott a azt mondták most normál mennyiségű...bármi is legyen 30. hétig szeretnék minimum eljutni!
2013. jún. 12. 20:34
4/10 anonim válasza:
Szia! Nálam a 20. héten állapították meg, hogy hol kicsit kevesebb, hol közel átlagos magzatvíz volt, de folyamatosan. Feküdtem bent a kórházban infúzióra a 23 héttől egészen a 27. hétig, akkor hazaengedtek, mert az infúzió igaz nem javított rajta, de nem is romlott... Aztán a 29. héten egy kontroll vizsgálaton még kevesebb lett, és a méhlepény is öregedni kezdett, gyorsan. A 30. héten visszafektettek, a 33. hétre annyira lecsökkent, hogy még aznap megcsászároztak, de mint utólag kiderült, nem 33, csak 32 hetes voltam. Kiderült hogy fertőzésem volt. Nem akarlak megijeszteni, nem azért írom, a lányom amúgy jól van, 4 hónapos most :) De kérj vizsgálatot hátha nálad is csak fertőzés miatt van, amit könnyen tudnak kezelni. Amúgy tudom jól, hogy ilyenkor ez nem számít, de próbáld meg élvezni a terhességet, a nehézségek ellenére is, mert igaz én veszélyeztetetten feküdtem, de most utólag már bánom hogy végig aggódtam az egészet, ahelyett hogy kicsit élveztem volna :) Fel a fejjel, nem lesz semmi baj. Amúgy az infúzió szerintem semmit nem ér.
5/10 anonim válasza:
Első vagyok, mindkettő gyerkőc teljesen egészséges.
Ha nem vészesen kevés a magzatvíz, akkor ne aggódj.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok, igaz jó későn reagálok rá, kedden voltam ismét vizsgálaton és ott ismét kevesebb volt a magzatvizem. De ez a minimum szint, tehát nem vészesen kevés ezzel még el lehet lenni ezt mondta a doki...Fertőzésem? nem tudom vizeletemet is küldték már nem is olyan rég tenyésztésre és az nem mutatott ki bacit. Hát igen én már infúziót nem fogok kapni merta 3. trimeszterben már nem adnak. 31hetesen megyek ismét dokihoz ellenőrzésre az még 2 és fél hét. Nekem pont kb. így mesélte a dokim, ha csökken akkor kórház ha lecsökken a vészesre akkor pedig császár, mert jelenleg visszafordult a kismanónk és faros. De örülök h a babádnak akkor nem lett baja, hány gramm és cm volt mikor megcsászároztak?
2013. júl. 3. 21:19
7/10 anonim válasza:
Hát nem ártana egy vérkép, CRP-re is, ez mutatja van-e valamilyen fertőzés a szervezetedben, mert ez terhesen sok gondot okozhat. Próbálj erről beszélni a dokiddal mielőbb.
Amúgy a babám 1200gr volt 31 hetesen, de nagyon kis ügyes volt már akkor is, de ilyenen ne is gondolkodj, cél a min. 36 hét!
8/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm, 23án mikor megyek mindenre rákérdezek majd, ha esetleg akkor sem normalizálódott még, de így van nálam is a cél a 35-36 hét az tutti. Jah igen és meddig kellett a bébinek bentlenni így a kórházban? Nem "tervezem" h megszülnék akkor csak érdeklődöm, h meddig tartották bent őt.
2013. júl. 4. 13:13
9/10 anonim válasza:
Két hónapig voltunk bennt, az eredetileg kiírt időre már otthon voltunk.
10/10 anonim válasza:
szia. Nekem ugye a 32. héten császárral született, március 15.-re voltam kiírva, február végén otthon voltunk. 1 hónapot volt bent a csöppöm, 42cm-el, és 1860g-al született. Miújság veletek? Hogy vagytok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!