Depersziós vagyok és újra terhes vagyok. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Kisfiam beültett baba ugyan is évekig nem sikerült természetesen úton teherbe esni. Szülés után bele estem a szülés utáni depresszióba amiből még teljesen nem sikerült ki jönni.
Újra terhes vagyok és spontán jött össze úgy hogy védekeztünk is. Amióta tudom hogy terhes vagyok egyre rosszabbul vagyok érzelmileg és lelkileg. Mit csináljak? Ez igazságtalan, hogy eddig nem jött össze most meg védekezés mellett igen. Nem készültem fel egy újabb babára. Úgy érzem nem tudom ezt még egyszer megcsinálni. Problémás volt a terhességem is és ráadásul a szülés sem volt probléma mentes.
szept. 6. 13:35
1/9 anonim válasza:
Lehet, hogy ő lesz a problémamentes "ajándékbaba". 6 hónappal nővérem születése után anya teherbe esett velem. Teljesen kikészült, el is akart vetetni, mert nyilván pici volt még a nővérem, és nagyon rossz alvó baba, stb, szóval nem volt anya a toppon. Végül megtartott, de végig félt, hogy velem is milyen nehéz lesz. Hát harmadik gyereke voltam, de már az első éjszaka után bűntudata volt, amikor hazahoztak a kórházból, mert már azt vegigaludtam, és később is nyugodt, jó alvó baba, gyerek voltam. Valamiért az a baba nálad most nagyon jönni akar. Biztos nagyon ijesztő kicsivel szülés után újra teherbe esni, de fogadd be szeretettel ennek a kicsi léleknek a gondolatát, hidd el, meghálálja majd! :) a depresszió egy nagyon csúnya betegség, volt benne (hasonlóban) részem, bár nem szülés után. De ami a szakember mellett segíthet, az a sok-sok baráti beszélgetés, meg mivel most nem nagyon szedhetsz semmit, levendula/citromfű tea. Kitartás, ez egy ideiglenes állapot! Toltekezz a babadbol, mutasd ki neki a feltétel nélküli szereteted, és hidd el, meghálálja.
2/9 anonim válasza:
1# vegyél vissza. Nem írta, milyen kicsi a gyereke, de pl pár hónappal szülés után épeszű ember nem akar teherbe esni akkor se, ha az első nehezen jött össze.🤦
3/9 anonim válasza:
Túl sok választásod nincs, max pszichológus vagy pszichiátriai segítség
4/9 anonim válasza:
Hagyjuk már ezt a lélek jönni akar dumát, ilyen alapon nem is kéne védekezni, mert ha jönni akar úgy is jön, ha meg nem akar, akkor úgy se. Akkor elég furcsán viselkednek a lelkek, mert hányan mennek lombikra, mert nem jön össze és hányan abortuszra, mert összejön. Ettől függetlenül, nem tudom mekkora a kisfiad, de én megtartanám. Nyilván, nem számítottál rá, és összezavarodtál, megijedtél, de ha nincs anyagi akadálya, én megtartanám.
5/9 anonim válasza:
Milyen védekezési módszert használtatok?
6/9 anonim válasza:
Ha ennyire nem akarod, akkor menj el abortusztra.
8/9 anonim válasza:
Mennyi idős a kisfiad? Férjed mit szeretne? Ha nem akarod, vetesd el, ha azzal meg tudsz birkózni.
9/9 anonim válasza:
A körülmények adottak lennének még egy gyerekhez? Akartatok volna később még egyet? Pszichológushoz el tudsz járni? Segítséged van? Férjed mit mond? Mennyi lenne a 2 gyerek közt a korkülönbség? (Nálunk 16 hónap van, hidd el, mindent meg lehet oldani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!