Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes táppénzes papírt...

Terhes táppénzes papírt meddig adnak ki utólag?

Figyelt kérdés
Felvettek táppénzre, amikor kértem, viszont igazolást nem kértem ki kéthetente, nem tudtam, hogy úgy kellene.

szept. 3. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Azt nem tudom visszamenőleg meddig adják, de akkor nem is kellett kapnod, amikor kérted, mert azt visszamenőleg kapod. Tehát, ha ma elmesz tappenzre, nem kapsz papírt, csak 2 hét múlva.
szept. 3. 12:50
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Egyben is kikérhetsz 4 hetit. Nem kell 2 hetente rohangálni az orvoshoz. Én is így csináltam. Az aszisztens mondta, hogy ez náluk fontos, hogy 2 hetekre legyen felosztva. Fogalmam sincs mióta nem kérted ki, de érdemesebb lehet őket megkérdezni, mert úgyis csak ők tudnak intézkedni.
szept. 3. 13:21
 3/9 anonim ***** válasza:
18%
Mint bármelyik másikat, 5 napra visszamenőleg tudja a háziorvos. Annál régebbit (6 hónapra visszamenőleg) már orvosszakértői szerv igazolhat.
szept. 3. 13:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha felvettek táppénzre akkor elvileg nincs baj, max két hétre szólhatnak a táppénzes papírok, de attól még te mehetsz érte akár havonta csak egyszer is.
szept. 3. 13:23
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
De ha táppénzre vettek a rendszerbe, akkor nincs gond. A papírt utólag is kiadják. A fontos az, hogy ott rögzítsék.
szept. 3. 13:24
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, tàppénzre fel vagyok véve, ezt biztosra tudom, csak augusztus 8-tól nincsenek meg még az igazolások, tehát 1 havi, amiért csak holnap tudok menni. Sajnos az orvost nem értem el ma és holnap tudok csak újra érdeklődni.

Köszönöm a válaszokat!

szept. 3. 13:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Igazából elég, ha csütörtökön kikéred egyben. Így 4 hetit hozol el egyben. Ne izgúlj nem vagy elkésve vele. Van aki alapból így hozza el.
szept. 3. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
4 hetit tudsz egyben elhozni.
szept. 3. 15:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Fel voltam véve, így kiadták az egy havit egyben.
szept. 4. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!