Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes táppénzes papírt...

Terhes táppénzes papírt meddig adnak ki utólag?

Figyelt kérdés
Felvettek táppénzre, amikor kértem, viszont igazolást nem kértem ki kéthetente, nem tudtam, hogy úgy kellene.

2024. szept. 3. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Azt nem tudom visszamenőleg meddig adják, de akkor nem is kellett kapnod, amikor kérted, mert azt visszamenőleg kapod. Tehát, ha ma elmesz tappenzre, nem kapsz papírt, csak 2 hét múlva.
2024. szept. 3. 12:50
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Egyben is kikérhetsz 4 hetit. Nem kell 2 hetente rohangálni az orvoshoz. Én is így csináltam. Az aszisztens mondta, hogy ez náluk fontos, hogy 2 hetekre legyen felosztva. Fogalmam sincs mióta nem kérted ki, de érdemesebb lehet őket megkérdezni, mert úgyis csak ők tudnak intézkedni.
2024. szept. 3. 13:21
 3/9 anonim ***** válasza:
18%
Mint bármelyik másikat, 5 napra visszamenőleg tudja a háziorvos. Annál régebbit (6 hónapra visszamenőleg) már orvosszakértői szerv igazolhat.
2024. szept. 3. 13:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha felvettek táppénzre akkor elvileg nincs baj, max két hétre szólhatnak a táppénzes papírok, de attól még te mehetsz érte akár havonta csak egyszer is.
2024. szept. 3. 13:23
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
De ha táppénzre vettek a rendszerbe, akkor nincs gond. A papírt utólag is kiadják. A fontos az, hogy ott rögzítsék.
2024. szept. 3. 13:24
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen, tàppénzre fel vagyok véve, ezt biztosra tudom, csak augusztus 8-tól nincsenek meg még az igazolások, tehát 1 havi, amiért csak holnap tudok menni. Sajnos az orvost nem értem el ma és holnap tudok csak újra érdeklődni.

Köszönöm a válaszokat!

2024. szept. 3. 13:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Igazából elég, ha csütörtökön kikéred egyben. Így 4 hetit hozol el egyben. Ne izgúlj nem vagy elkésve vele. Van aki alapból így hozza el.
2024. szept. 3. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
4 hetit tudsz egyben elhozni.
2024. szept. 3. 15:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Fel voltam véve, így kiadták az egy havit egyben.
2024. szept. 4. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!