Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetes terhesek voltatok...

Hány hetes terhesek voltatok mikor elmondtátok a családnak?

Figyelt kérdés

Én mindig is introvertált típus voltam, párom az ellentétje.

Én nem szeretném előre tudni a baba nemét, és azon is gondolkodom, hogy hány hetesen avassam be a családot.

Egyrészt, szeretném megvárni az első vizsgálatokat, illetve, hogy biztosan megmarad-e. Másrészt pedig szeretném ha egy ideig ez a mi kis titkunk lenne a párommal. Hogy egy kicsit sodródjunk az árral csak mi ketten mielőtt elborít a zsongó család.

Párom viszont szeretné tudni a baba nemét is, babaváró bulit is szeretne illetve alig várja, hogy világgá kürtölhesse.

Aki hasonló cipőben jár(t), ti hogyan kötöttetek kompromisszumot?

aug. 28. 22:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Elsőnél a családnak, közeli barátoknak a 12.het után.

Másodiknal az első uh után egyesül anyosomnak, egyrészt, mert vele beszélek a legtöbbet és nem tudtam volna eltitkolni, másrészt ő vigyázott a nagyobbra, mikor vizsgálatokra mentünk utána es nem akartunk neki hazudni.

aug. 29. 08:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Mi 2.5 evet vartunk a babara. Tudta a szuk csalad hogy meddosegibe jartunk es idoszeruen kerdeztek is hogy na sikerult e. Mivel elso alkalomra osszejott a baba igy mar az elsonel hazudtunk. 8 hetesen verzesem volt igy vartunk 10 het kornyekeig. Amikor is a szuk csalad megtudta hogy jon a baba. Majd 12-13 het kornyeken mindenki mas is megtudta. A baba nemet azt elmondjuk annak aki kerdezi de ilyen rongyrazos babaneme bulit nem tartunk. Egybekent apukanak minden joga meg van hozza hogy megtudja mi a baba neme. A tobbi az megbeszeles alapja.
aug. 29. 11:08
 13/16 anonim ***** válasza:
12.heti genetikai uh után.
aug. 29. 13:56
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnél a szűkebb család 8-10 hét körül tudta meg. Sajnos a 12. héten elvetéltem, ami így nem csak minket, hanem őket is megviselt. A következő két terhességnél ezért megvártuk a betöltött 12. hetet és csak utána mondtuk el. Kinek, mikor, mert személyesen szerettük volna. A tágabb baráti- és rokoni körnek meg akkor mondtuk el, amikor épp alkalmunk volt rá. Viszont nálunk a férjem sem akarta a legelején szétkürtölni.
aug. 29. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Anyóssal élünk szóval a 9. héten az első UH után. Én vártam volna még, de a párom nagyon szerette volna megosztani a családdal. Persze itt is az lett a vége, hogy az egész falu tudta, mielőtt még mi elmondtuk volna az ismerősöknek. Akkor kicsit (na jó nagyon) rosszul esett, de így utólag már nem érdekel az egész mert így is úgy is elmondtuk volna előbb-utóbb. Ha baj lett volna meg pont letojom más véleményét. Pláne a pofátlan, pletykás minden lében négy kanál típusú szarkavarókét. Szerencsére minden rendben és még mindig itt van a kis szívem alatt!

❤️30 hetes km❤️

aug. 31. 13:04
 16/16 anonim ***** válasza:

Mi most megyünk pont a 12.heti genetikai vizsgálatra, azután szeretnénk elmondani a családnak, barátoknak. Nagyon szerettem volna, ha a nagymamám tudja meg legelőször, de sajnos mivel a párom testvére a kórházban dolgozik, és pont a vérvételen, így kénytelenek voltunk öt beavatni elsőként, és megkérni h ne kürtölje szét.

Egyébként én is introvertált típus vagyok, a párom pedig elég extrovertált, de szerencsére elég konpromisszumképes általában az én javamra, így ebben a témában nem voltak nagy eltérések a döntéseinkben. Bár igazából most én engedek majd az akaratomból úgymond, mert én nem szívesen találkoznék személyesen egy-két családtagjával korábbi konfliktusok miatr, de mivel számára is fontos, hogy a saját családjának személyesen velem együtt közölje a hírt, így megteszem azt a számomra nem túl komfortos lépést, hogy elmegyek vele mindenkihez, aki neki fontos. Ő is ugyanígy.

Baba-neme bulit szívesen tartanék, ha nem lennének problémák a családjaink között...ez így sajnos elmarad, ahogy mindenféle más összejövetel is egyébként.

szept. 3. 02:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!