Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetes terhesek voltatok...

Hány hetes terhesek voltatok mikor elmondtátok a családnak?

Figyelt kérdés

Én mindig is introvertált típus voltam, párom az ellentétje.

Én nem szeretném előre tudni a baba nemét, és azon is gondolkodom, hogy hány hetesen avassam be a családot.

Egyrészt, szeretném megvárni az első vizsgálatokat, illetve, hogy biztosan megmarad-e. Másrészt pedig szeretném ha egy ideig ez a mi kis titkunk lenne a párommal. Hogy egy kicsit sodródjunk az árral csak mi ketten mielőtt elborít a zsongó család.

Párom viszont szeretné tudni a baba nemét is, babaváró bulit is szeretne illetve alig várja, hogy világgá kürtölhesse.

Aki hasonló cipőben jár(t), ti hogyan kötöttetek kompromisszumot?

aug. 28. 22:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%

Az első terhességemet az első UH után szerettem volna elmondani. Végülis elmondtam, csak a kórházból hívogattam pánikszerűen a családot, mert bent fogtak vetélés miatt.

A másodikat a 12. hét után. Itt még élénken él az előző vetélés a gondolataimban, a férjem sem tudott teljes odaadással örülni... szóval kicsit parázósak voltunk.

A harmadikat pedig az első UH után. Itt már nem paráztunk annyira, lazábban vettük a dolgokat, de azért óvatosan kezeltük ezt a várandósságot is.

aug. 28. 22:23
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! <3
aug. 28. 22:29
 3/16 anonim ***** válasza:
89%

6 hetesen elmondtuk

Akkora volt az öröm hogy megakartuk osztani.

Ha baj lett, volna aztis megosztottuk volna a családdal így nem volt értelme titkolni

aug. 28. 22:43
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyolc hetesen anyósnak, mert szülinapja volt. Szétkürtölte mindenkinek, pedig kértük, hogy ne tegye :/
aug. 28. 23:44
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért pontoztátok le az első válaszolót? Saját tapasztalatot osztott meg, normális hangnemben.
aug. 28. 23:50
 6/16 A kérdező kommentje:

#4 sajnálom, hogy nem tudta tiszteletben tartani.

Nálunk emiatt is 2 opció van, vagy meghagyjuk még a magunk kis titkának vagy körbetelefonáljuk a családot (kivétel azok akiknek személyesen is eltudjuk mondani)

aug. 28. 23:54
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
14hetesen, amikor megjött a NIPT teszt eredménye is. A nemét kb.1héttel később, amikor én is megtudtam.
aug. 29. 01:02
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Az első uh után, hogy volt szívhang mindkét terhességnél.
aug. 29. 07:27
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Elsőt kb 7-8 hetesen első szívhang ultrahang után. Karácsonyra mentünk több napra mindkét családhoz és már voltak rosszullétek úgyhogy muszáj is volt de amúgyis elmondtuk volna.

Másodikat anyósoméknak első ultrahang után, szüleimnek pedig 12 hetes genetikai után.

Mindkét szülő messze lakik 200-250 km ráadásul az ország két különböző felén, és a személyes bejelentés hívei vagyunk így sajnos jött ki betegség miatt.

aug. 29. 07:28
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyukamnak es a testvereimnek a pozitiv teszt utan, mindenki masnak 12. heti UH utan.
aug. 29. 07:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!