Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7.1-es cukorterhelési értékkel...

7.1-es cukorterhelési értékkel érdemes diabetológushoz fordulni?

Figyelt kérdés
24 hetes terhes vagyok és 7.1 lett a 120 perces cukorterhelésem. Kérlek benneteket csak az írjon, aki valóban relavánsan hozzá tud szólni, okoskodás nem kell.

aug. 26. 11:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%
Hivatalosan 7.1 az nem gdm, 7.8tol koros. Diabetologushoz felesleges menni, de eg 180 g CH dieta egyik terhesnek sem artana amugy, szoval dietezikushoz nem arty
aug. 26. 11:50
 2/24 Derjaderja ***** válasza:
63%

Nekem 7.0 volt a 120 perces, és végül majdnem inzulinos lettem.

Mivel a 36. Hétig romlik a glukóztolerancia, ez simán benne van a pakliban.

Szerintem érdemes ilyen értékkel diabetológushoz fordulni.

aug. 26. 12:05
 3/24 anonim ***** válasza:
43%

Nekem 7,2 volt és jeleztem, mert a családban szinte mindenki volt GDM-es, illetve a korom miatt is volt rá esély. A doki kért kontrollt 6héttel később, az már nem lett jó (8,8). Grammra nem tartottam szénhidrát diétát, de odafigyeltem és minden mérésem tökéletes volt(főétkezések után kellett mérni.)

Viszont hiába volt kontrollált, jól karbantartott, GDM protokoll szerint kezeltek. Korábban akartak indítani, ráadásul a babám is nagy volt, amit arra fogtak. Végül nem találtak összefüggést és az ő cukor értékei is jók lettek, teljesen egészséges.

Ha visszamehetnék az időben, szerintem nem szólnék, csak úgy kezelném magam, ahogy kezeltem. Diéta+mérés. Ameddig jó, ijesztgessenek mást.

aug. 26. 12:30
 4/24 anonim ***** válasza:
82%

A terhesgondozáson mit mondtak erre az értékre?

Nálunk 7,3-as érték fölött és 4-es érték alatt jelezni kell a

terhesgondozáson, onnan a automatikusan megírják a beutalót a diabetológushoz.

aug. 26. 12:33
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 7,6 lett.

Mikor mondtam, hogy nagyon határközeli, a háziorvos is, a nődoki is és a védőnő is hülyének nézett, mert mit stresszelek, határ alatt van.

Magam nyugtatására elmentem magándiabetológushoz. Ő is azt mondta, hogy igazából felesleges volt. Ha akarok tartsak diétát, adott pár mintaétrendet és ennyi.

aug. 26. 12:38
 6/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. A nőgyógyászomat nem érem el sajnos, ezért is kérdeztelek titeket. A háziorvosom szerint jó, a védőnőm szerint határeset. Ilyenkor egyébként dietetikushoz vagy diabetológushoz érdemes menni?
aug. 26. 12:48
 7/24 anonim ***** válasza:

Én csak a házi orvosomnak mondtam.(Nálunk ő értékelte a labor leleteket.) Ő adott beutalót a kórház diabetológusához, ő megnézett egyszer és adott időpontot dietetikushoz is. (Ugyanott van.)

aug. 26. 12:55
 8/24 anonim ***** válasza:
Diabetologushoz menj :)
aug. 26. 13:05
 9/24 anonim ***** válasza:
64%
Nem árt mert később csak rosszabb lesz.
aug. 26. 13:35
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
A dietaval nem artasz, sot. Eleg sok baj lehet (de lehet, hogy nem, de en a helyedben inkabb nem kiserleteznek), ami megelozheto, ha odafigyelsz. Es lehetnek olyan problemak is, amik miatt bentfoghatnak akar szulesig is, ha nem figyelsz oda a cukrodra. Meg amugy is, sokan meg fognak dicserni, hogy de jo, hogy nem hiztal sokat ;)
aug. 26. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!