Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha abbahagyom a munkát, csak...

Ha abbahagyom a munkát, csak itthon lehetek?

Figyelt kérdés

10 hetes terhes vagyok, szeretném már abbahagyni a munkát és táppénzre menni, a terhességem végéig (orvosom mondta, hogy szóljak és intézi).

Nincs kimondott problémám, jól vagyok én is, a baba is, de az az igazság, hogy utálom a munkahelyemet, azért vállaltam el, mert az SZJA mentesség miatt relatíve jó a fizetés, hetente 1 irodanap van csak, a többi home office. De ennyi a pozitívum, amúgy bent gyomoridegem van, stresszes vagyok már a munka előtti este. 3 vénkisasszonnyal osztozom az irodán, akik mindenbe belekötnek, nem lehet boldognak és jókedvűnek lenni. A munkámat sem szeretem, unalmas és monoton, igazából azért kezdtem el dolgozni, hogy ne azt hallgassam mindenkitől, hogy diploma után feleségül vett a férjem és én azonnal terhes is lettem... Mást képzelek el, mint karrier, de az a jövő zenéje.

A kérdésem, hogy ha táppénzre megyek, akkor a napjaim telhetnek bármivel? Tehát pl. eljárhatok tornázni, szüleinkhez, nagyszüleimhez? Mehetek a férjemmel erre-arra? Barátnőimmel beülhetek megenni egy sütit, inni egy kávét napközben? A kutyánkat vihetem sétálni, kirándulni? Tehát ilyen mindennapi dolgokra gondolom...

Egyik barátnőm szerint nyugodtan, mert az ellenőrzést a munkáltatónak kell kezdeményezni minden esetben és ha nem haragban válunk el, nem egy világi szemétláda, akkor nem fognak velem foglalkozni. Mástól meg azt hallottam, hogy ezt szigorúan ellenőrzik és ha "lebukok", mehetek vissza dolgozni.

2024. aug. 22. 11:51
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy számomra hihetetlen ezen az oldalon mennyi irigy ember van. Ha valaki megteheti, hogy elmegy idő előtt táppénzre: lusta. Ha valaki el tud menni a gyerek mellől programokat csinálni, esetleg szépítkezni: szar anya. Ha valaki a gyerekének szenteli minden idejét: véranya. Tudjátok erre mondják tényleg, hogy nő nőnek a farkasa. Nézzetek már kicsit magatokba…
2024. aug. 23. 09:04
 42/47 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos nagyon igazad van...

(Kiegészítem, egyre többször jön szembe: Ha 8 kg fölött hízik terhesség alatt, akkor igénytelen nemtörődöm zabagép.

Ha császárral szül, a könnyebb utat választja, minek vállal gyereket, ha szülni se akar.

Ha tápszert kap a gyerek, nem anyának való, szoptatni kéne, akkor is, ha x okból nem tud...)

2024. aug. 23. 09:10
 43/47 anonim ***** válasza:
50%
#41, #42 pontosan. Legalább mi nők /anyák tartanánk össze, de sokkal inkább az ítélkezés megy. Undorító dolog.
2024. aug. 23. 10:13
 44/47 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a teljes HO-t, mint javaslatot és mellé a 100%-os fizetést, mint érvet, de szól mellette más is. Ha most elmész tp-re, el tudod tartalmasan tölteni a napjaidat? Mert nekem mentálisan nagyon nem tett jót, amikor fél évig állástalan voltam, pedig volt félretett pénzem és tennivalóm is akadt (önkéntes meló, kertészkedés, túra, babázás a testvérem gyerekével). Terhesen ez még durvább lehet, hiszen azért az állapotod is korlátozhat a tartalmas időtöltésben és a táppénzes papír is. A másik, amit a férjem mondott és teljesen igaza volt, hogy terhesen sok időt tölteni neten szörfözéssel, garantált idegeskedés, mert a neten keresgélve az jön ki, hogy semmit nem csinálhatsz, mert veszélyes lehet a babára, semmit nem ehetsz, szintén ezért és a legenyhébb tünet is jelezhet halálos veszélyt dr. Google szerint. A szülés és a babázás nem csak fejben nehéz, hanem fizikailag is. Nem mindegy, hogy terhesség alatt eljártál ide-oda, sportoltál vagy sem. Természetesen akinél teljes ágynyugalmat javasol az orvos, annak jó oka van. Nekik kitartást és egészséges babát kívánok!

Szóval lehet, hogy nem szereted a munkádat, de gondold végig, hogy bírnád-e fél évig otthon, hivatalosan szobafogságban. Ha már megvan a baba, az más lesz, 0-24-es meló, ahol nehezen vagy nélkülözhető ;). Viszont ne hallgass arra, aki a felmondást javasolja! Igen, foglalod valaki helyét, de a szülés napján kell, hogy legyen aktív biztosítotti jogviszonyod a CSED-hez és egyebekhez.

2024. aug. 23. 14:58
 45/47 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy egy napi 8 órás munkahely kellene ahhoz, hogy tartalmasan teljen az ember napja... Az mivel jobb, hogy itthon vagyok ho-ban és napközben tiktokozom, sorozatozom? Kb. az a szemlélet, hogy a munka legyen elvégezve határidőre, ennyi, de nyilván munkaidő alatt nem fogok elmenni itthonról, mert bármikor csöröghet a telefon, jöhet e-mail stb.

Így sem telnek tartalmasan a napjaim, ugyanolyan kb. az összes hétköznapom, miközben lenne ezer jobb és értelmesebb dolgom. Vannak hobbijaim, imádok a párommal lenni, két nagyon közeli barátnőmnek is most lett kisbabája, velük is szívesen vagyok. Anyukám háztartásbeli, de mivel én már kirepültem, egész nap ráér. Elvan ő, kertészkedik, sportol, sütöget, de gyakran szoktunk találkozni, csak egy kávéra, vagy elmenni színházba stb.

Én imádtam, mikor nem dolgoztam még és ráértem mindig, nem kellett gondolkoznom, kivel hova suvasszam be a találkát, mikor tudok elmenni edzeni, mikor jut magamra is egy kis énidő, pl. elmenni masszázsra, kozmetikushoz. Engem az a munka nem épít egyáltalán, produktívnak sem érzem magam tőle, így alig várom, hogy szabadulhassak innen, az az igazság. Felmondani nem fogok, nem vagyok ennyire hülye... :D

2024. aug. 23. 21:36
 46/47 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező én együtt érzek veled, én pl azért is mentem el táppénzre, mert mellette van saját vállalkozásunk is, amit imádok csinálni és egyébként csak azért dolgoztam mellette, hogy kapjak csedet, gyedet, ha már ledolgoztam jópár évet. Tudom, tök gáz vagyok, csődbe viszem az államot, stb…
2024. aug. 24. 07:43
 47/47 anonim ***** válasza:
88%

"Az mivel jobb, hogy itthon vagyok ho-ban és napközben tiktokozom, sorozatozom?" Ha ilyen a munkahelyed, akkor miért jobb neked a 60%-os fizetés és a hivatalos szobafogság? :) A viccet félretéve: te ismered magadat és a körülményeidet, te döntesz (jó, hivatalosan az orvos), mi csak szempontokat tudunk leírni a döntésedhez. Ha így is, úgy is neten szörfözgetsz, akkor az én szempontom az aggodalmas kismamáról kevésbé érvényes indok.

Én mondjuk az a szerencsés vagyok, aki szereti a munkáját, pontosabban van olyan része, amit szeretek és motivál. Az már más történet, hogy trágya fizetésért, de nem sírok, mehettem volna jobban fizető helyre is (hívtak, csak nem jöttek volna be a melók). Félre ne értsd: soha nem volt a munkám az életem, mindig volt mellette hobbi, barátok, tanulás, miegymás. Ellentétben az egyetemmel, amellett sokszor csak létezni tudtam (a gyerekek mellett is igaz ez :D), így a munka nekem inkább felszabadulás volt, hogy befejeztem és utána mehetek, ahova akarok. Ezek szerint akkor pont fordítva, mint neked.

2024. aug. 24. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!