Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha abbahagyom a munkát, csak...

Ha abbahagyom a munkát, csak itthon lehetek?

Figyelt kérdés

10 hetes terhes vagyok, szeretném már abbahagyni a munkát és táppénzre menni, a terhességem végéig (orvosom mondta, hogy szóljak és intézi).

Nincs kimondott problémám, jól vagyok én is, a baba is, de az az igazság, hogy utálom a munkahelyemet, azért vállaltam el, mert az SZJA mentesség miatt relatíve jó a fizetés, hetente 1 irodanap van csak, a többi home office. De ennyi a pozitívum, amúgy bent gyomoridegem van, stresszes vagyok már a munka előtti este. 3 vénkisasszonnyal osztozom az irodán, akik mindenbe belekötnek, nem lehet boldognak és jókedvűnek lenni. A munkámat sem szeretem, unalmas és monoton, igazából azért kezdtem el dolgozni, hogy ne azt hallgassam mindenkitől, hogy diploma után feleségül vett a férjem és én azonnal terhes is lettem... Mást képzelek el, mint karrier, de az a jövő zenéje.

A kérdésem, hogy ha táppénzre megyek, akkor a napjaim telhetnek bármivel? Tehát pl. eljárhatok tornázni, szüleinkhez, nagyszüleimhez? Mehetek a férjemmel erre-arra? Barátnőimmel beülhetek megenni egy sütit, inni egy kávét napközben? A kutyánkat vihetem sétálni, kirándulni? Tehát ilyen mindennapi dolgokra gondolom...

Egyik barátnőm szerint nyugodtan, mert az ellenőrzést a munkáltatónak kell kezdeményezni minden esetben és ha nem haragban válunk el, nem egy világi szemétláda, akkor nem fognak velem foglalkozni. Mástól meg azt hallottam, hogy ezt szigorúan ellenőrzik és ha "lebukok", mehetek vissza dolgozni.

2024. aug. 22. 11:51
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
12%
Ezt még ugyan senki nem írta, de ha most táppénzre mész, a csed/gyed számításnál is megszívod, mert a táppénz összege lesz az alap, amiből számolnak. Ezt is vedd figyelembe
2024. aug. 22. 16:33
 22/47 anonim ***** válasza:
54%
16-os, nem balkani vagyok, itt nalunk dolgoznak a terhesek vegig a korhazakban (is). A terhesseg nem betegseg.
2024. aug. 22. 16:34
 23/47 anonim ***** válasza:
91%
21 pont hogy nem, ha 9es kóddal megy akkor nem számolják bele
2024. aug. 22. 16:53
 24/47 A kérdező kommentje:

Huha, ennyi válaszra nem számítottam. :D

Köszönöm, akik az anyagi helyzetünk miatt aggódnak, de felesleges.

Biztos anyagi hátterem volt már a házasságom előtt is, ez az 1 év papírtologatás tényleg amiatt kellett, hogy ne azzal legyen tele minden, hogy bezzeg még meg sem száradt a dékán aláírása a diplomámon, máris terhes lettem. Megvolt a "corporate girl era", most jöhet a Range Rover mom. :D

Kaptam sokféle választ, ahogy látom, változó, mi szerepel a papíron. Hétfőtől dolgozik az orvosom, beszélek majd vele erről és akkor szeptembertől valószínűleg táppénzen leszek már. Köszönöm a válaszaitokat.

"Mióta dolgozol ott? "

13 hónapja, remélem, azért addig nem fog elhúzódni a terhességem. :D

"Az meg van, hogy kb a fele fizetésed kapod majd és egy baba nagyon sokba kerül?"

Igen, és igen, főleg akkor, ha mindenből a legjobbat szeretnéd. Ez van, babán és kisállaton nem spórolunk.

"Elhiszem, hogy a férjed eltart és minden szuper most, de ha valami probléma lesz, miből tartod el magad és a babád?"

Nem tart el a férjem, nélküle is boldogulnék bármikor.

"En majdnem a vegeig dolgoztem, noverkent, korhazban, 13 oras muszak.

A tappenz a fizetesed 60%-a, nem ertem az ilyen lusta noket."

A haladó Nyugaton vagy, mégis annyira kellett a pénz, hogy még 37-38 hetesen is 13 órás műszakokat toltál? Hát, nem irigyellek! De látom, ott kint sem tudtad levetkőzni a fap_na nővérhozzáállást.

"Az, hogy most van egy penzes pasiid, nem jelenti azt, hogy ket ev mulva is lesz... sose fuggj ferfitol."

Az a pénzes pasi a férjem és pont ez a különbség egy párkapcsolat és egy házasság között. Az, ami az övé, az enyém is és ez fordítva is igaz (kisarkítva, tehát nem kerül egyikünk sem 0 Ft-tal az utcára, ha elválunk). Nem függök tőle, mint már leírtam.

"A helyedben megkérném a munkáltatót, hogy teljesen HO-ban lehess. Úgy idegesítő kollégák sincsenek és a fizetésed is 100%. "

Nem ér annyit az a 100%, hogy a napjaim nagy részét rááldozzam, nem is szeretem a munkámat, nem is érdekel, szívesebben töltöm mással az időmet. Plusz szerintem a baba már az anyaméhben is megérzi, ha az anyuka ideges, szorong, ilyen érzések közelében sem akarok lenni. :D

Szóval elhiszem én, hogy a terhesség nem betegség, de ha van egy ilyen lehetőség és nem okoz anyagilag problémát, miért ne éljek vele?

2024. aug. 22. 17:00
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk rendszeresen ellenőriznek, volt akit egy kedves kolléga jelentette be és munkaügyi bíróság lett a vége.
2024. aug. 22. 17:05
 26/47 anonim ***** válasza:
#21 ez nagyon nem így van. Legalább nem terjeszd a butaságot
2024. aug. 22. 17:07
 27/47 anonim ***** válasza:
45%

Ha ennyire nem szeretted a munkád, felmondhattál volna, hogy valaki olyan dolgozhasson helyetted, aki szereti és akinek szüksége is van a pénzre.

A terhességgel legalább most megoldódik ez a problemád, akkor mindenképp élj a TP-s lehetőséggel.. ahogy mondod, a baba a legfontosabb. Ha neked ettől jobb lesz, akkor a babának is.

Legalább a sakálok sem szállnak rád, hogy nem dolgoztál. Ez olyan win-win szitu..

Boldog babavárást! 🤗

2024. aug. 22. 17:11
 28/47 anonim ***** válasza:
52%

Amúgy nem ír butaságot a 21-es.

Nálunk az utolsó 12 hónap nettó jövedelmének a 85%-át adják gyereknevelésin.

Ahogy vannak itt hozzászólók a "haladó Nyugat"-ról, lehetnek máshonnan is.

Csak nem biztos, hogy tisztában vagyunk más országok ilyesfajta törvényeivel...

2024. aug. 22. 17:17
 29/47 anonim ***** válasza:
20%

27!

Ha ennyire tele vannak, hogy egyáltalán nem számít a pénz, akkor most is nyugodtan felmondhat, legalább biztos nem kell a bíróságra járkálnia 😀

2024. aug. 22. 17:17
 30/47 anonim ***** válasza:
47%
29! Ha felmond, akkor nem jár csed-gyed.
2024. aug. 22. 17:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!