Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha abbahagyom a munkát, csak...

Ha abbahagyom a munkát, csak itthon lehetek?

Figyelt kérdés

10 hetes terhes vagyok, szeretném már abbahagyni a munkát és táppénzre menni, a terhességem végéig (orvosom mondta, hogy szóljak és intézi).

Nincs kimondott problémám, jól vagyok én is, a baba is, de az az igazság, hogy utálom a munkahelyemet, azért vállaltam el, mert az SZJA mentesség miatt relatíve jó a fizetés, hetente 1 irodanap van csak, a többi home office. De ennyi a pozitívum, amúgy bent gyomoridegem van, stresszes vagyok már a munka előtti este. 3 vénkisasszonnyal osztozom az irodán, akik mindenbe belekötnek, nem lehet boldognak és jókedvűnek lenni. A munkámat sem szeretem, unalmas és monoton, igazából azért kezdtem el dolgozni, hogy ne azt hallgassam mindenkitől, hogy diploma után feleségül vett a férjem és én azonnal terhes is lettem... Mást képzelek el, mint karrier, de az a jövő zenéje.

A kérdésem, hogy ha táppénzre megyek, akkor a napjaim telhetnek bármivel? Tehát pl. eljárhatok tornázni, szüleinkhez, nagyszüleimhez? Mehetek a férjemmel erre-arra? Barátnőimmel beülhetek megenni egy sütit, inni egy kávét napközben? A kutyánkat vihetem sétálni, kirándulni? Tehát ilyen mindennapi dolgokra gondolom...

Egyik barátnőm szerint nyugodtan, mert az ellenőrzést a munkáltatónak kell kezdeményezni minden esetben és ha nem haragban válunk el, nem egy világi szemétláda, akkor nem fognak velem foglalkozni. Mástól meg azt hallottam, hogy ezt szigorúan ellenőrzik és ha "lebukok", mehetek vissza dolgozni.

2024. aug. 22. 11:51
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
94%
Azt nem tudom, hogy milyen szabály van a kijárásra, nekem 10-15 óra között volt ráírva de nyilván nem csak akkor hagytam el a házat. Ahogy itt többen is írták, azért ne nagyon rakd tele a közösségi médiát fotókkal, hogy miket programozol és akkor a kutyát se fogja érdekelni, hogy mit csinálsz.
2024. aug. 22. 12:08
 12/47 anonim ***** válasza:
1%
Én kb a 28. héttől táppénzen voltam, közben tettem ki nyaralós, kirándulós képeket, sőt még dolgoztam is a vállalkozásunkban, a kutyát nem érdekelte.
2024. aug. 22. 12:12
 13/47 anonim ***** válasza:
100%
Az én táppénzes papíromon meg az szerepel, hogy járóbeteg, és mellette nincs semmilyen megkötés, hogy mikor mehetek ki, nincs rajta semmilyen intervallum megadva.
2024. aug. 22. 12:36
 14/47 anonim ***** válasza:
37%

En majdnem a vegeig dolgoztem, noverkent, korhazban, 13 oras muszak.

A tappenz a fizetesed 60%-a, nem ertem az ilyen lusta noket.

Miert nem inkabb most dolgozol, sporolsz, ahelyett hogy majd a 2 evesedet bolcsodebe kell adni mert nincs sporolt penz ( mert most baratnozni akarsz) , itt sirsz majd nekunk, hogy nem akarod beadni.

Undorito a tappenzcslas ott Mo.-n.

2024. aug. 22. 12:59
 15/47 anonim ***** válasza:
83%
Az, hogy most van egy penzes pasiid, nem jelenti azt, hogy ket ev mulva is lesz... sose fuggj ferfitol.
2024. aug. 22. 13:00
 16/47 anonim ***** válasza:
77%
14-es válaszolónak igazán savanyú a szőlő. Az irigység rossz tulajdonság. Én is ápolónő vagyok és a harmadik trimesztert otthon töltöttem már. Magyarországon ráadásul törvény szabályozza, hogy a kismamák nem dolgozhatnak 12 órás munkarendben. A kolléganőm amikor terhes lett, azonnal 8 órába tették át, pedig állami kórházban dolgoztunk. Én járóbetegben dolgoztam, de ahogy pozitív lett a teszt, nem vehettem vért és a fül-orr-gége asszisztenciából is kiszedtek. A felettesem meg minden hónapban fura fejjel nézett rám amikor dolgozni akartam. Az, hogy te ostoba vagy és a pénz miatt kockáztattad a saját és a születendő gyermeked életét, egészségét azzal, hogy emberi váladékokkal, fertőzésnek kitéve dolgoztàl az a te szegénységi bizonyítványod. Ne haragudj, de inkább butaságot csináltál, és semmivel sem vagy jobb, mint az, aki elmegy táppénzre.
2024. aug. 22. 13:23
 17/47 anonim ***** válasza:
83%

Nekem is jarobeteg szerepelt rajta, de 10-12 órás kijarasi intervallum. Nekem mondjuk kapásbol az orvoshoz is vonattal, másik városba kellett mennem, úgyhogy közel sem tartottam be ezt az intervallumot.

Nem értem mi ez a nagy hosies el vélt viselkedés pl,, 13 órát órát dolgoztam kórházban "... És akkor mi van? Más is köteles a munkából beesni szülni?

Nekem sem volt egyik terhességnel sem konkrét problémám, és az elsőnél a 6.honapig dolgoztam. Nem jártam sehova, max vásárolni amit kellett, pihentem, készültem.

A 2.gyereknel pedig gyesen voltam még a nagyobbal és úgy voltam tappenzen. Na ezt tartják még tappenzcsalásnak. Talán az is, de akkor szuntessek meg ezt a kis kaput. Nem nyaralgattam, nem plazazgattam soha tappenz alatt.

Ha a kismama úgy érzi valamilyen okból nem tudja ellatni a munkáját, más, akinek semmi köze hozzá, ne szóljon bele.

2024. aug. 22. 13:54
 18/47 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik barátnőd elmondta a tapasztalatát, a másik az elméletet. Mert a táppénz elvileg arra az esetre lenne, amikor a munkavállaló nem tud dolgozni és nem arra, amikor nem akar. Ezt elvileg ellenőrizhetik is. Gyakorlatban egy kismamánál elég rugalmas a valóság, sok orvos simán kiír, ha kéred. Nekem is mondta, csak én mondjuk pont akartam dolgozni. Az is igaz, hogy veszélyeztetett terhesség és fertőző munkahely, így lett volna tényleges ürügy. De nálad is biztos találna valamit. Olyanról még nem hallottam, akit megbüntettek volna. Igaz, az ismeretségi körömben általában okkal vagy csak a végén mentek el tp-re.

A helyedben megkérném a munkáltatót, hogy teljesen HO-ban lehess. Úgy idegesítő kollégák sincsenek és a fizetésed is 100%. Ha viszont tp-re mész, ne posztolgasd és ne híreszteld, hogy merre jársz közben!

2024. aug. 22. 13:55
 19/47 anonim ***** válasza:
84%

Én veszélyeztetett terhesként a 6. hónapig dolgoztam, a dokim azt mondta, hogy nem indokolt a táppénz, csak ha én is úgy érzem, de kiadja a papírt, hogy tudjam intézni, ha kell.

Akkor fejeztem be a melót, mikor már a munkáltató is jelezte, hogy ideje pihennem (mondjuk én 100% táppénzt kaptam). A táppénz alatt pihentem, sétáltam sokat, és intézni kellett a felújítást, boltokba járkáltam, ingáztam a lakóhelyem és az új lakás között, felügyeltem a munkálatokat stb. Mivel a munkáltató bíztatott, hogy már ne dolgozzak, így reméltem, hogy nem fognak belekötni abba, hogy mit csinálok tp alatt, főleg hogy a 100% tp miatt sok kollégám kb. a pozitív teszttől otthon volt...

2024. aug. 22. 14:12
 20/47 anonim ***** válasza:
28%
Jézusom, ennyi mártírt... Esküszöm, ide gyűltek a munka hősei 🤣🤣🤣
2024. aug. 22. 15:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!