Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha abbahagyom a munkát, csak...

Ha abbahagyom a munkát, csak itthon lehetek?

Figyelt kérdés

10 hetes terhes vagyok, szeretném már abbahagyni a munkát és táppénzre menni, a terhességem végéig (orvosom mondta, hogy szóljak és intézi).

Nincs kimondott problémám, jól vagyok én is, a baba is, de az az igazság, hogy utálom a munkahelyemet, azért vállaltam el, mert az SZJA mentesség miatt relatíve jó a fizetés, hetente 1 irodanap van csak, a többi home office. De ennyi a pozitívum, amúgy bent gyomoridegem van, stresszes vagyok már a munka előtti este. 3 vénkisasszonnyal osztozom az irodán, akik mindenbe belekötnek, nem lehet boldognak és jókedvűnek lenni. A munkámat sem szeretem, unalmas és monoton, igazából azért kezdtem el dolgozni, hogy ne azt hallgassam mindenkitől, hogy diploma után feleségül vett a férjem és én azonnal terhes is lettem... Mást képzelek el, mint karrier, de az a jövő zenéje.

A kérdésem, hogy ha táppénzre megyek, akkor a napjaim telhetnek bármivel? Tehát pl. eljárhatok tornázni, szüleinkhez, nagyszüleimhez? Mehetek a férjemmel erre-arra? Barátnőimmel beülhetek megenni egy sütit, inni egy kávét napközben? A kutyánkat vihetem sétálni, kirándulni? Tehát ilyen mindennapi dolgokra gondolom...

Egyik barátnőm szerint nyugodtan, mert az ellenőrzést a munkáltatónak kell kezdeményezni minden esetben és ha nem haragban válunk el, nem egy világi szemétláda, akkor nem fognak velem foglalkozni. Mástól meg azt hallottam, hogy ezt szigorúan ellenőrzik és ha "lebukok", mehetek vissza dolgozni.

2024. aug. 22. 11:51
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
15%
30as majd eltartja a pasi továbbra is, meg a mamáék is.
2024. aug. 22. 17:43
 32/47 anonim ***** válasza:
19%
Szánalmas némelyik válasz, komolyan... 😩
2024. aug. 22. 17:46
 33/47 anonim ***** válasza:
82%
Tökmindegy, hogy eltartják-e vagy sem. Semmi közünk hozzá. Hülye lenne felmondani ebben a helyzetben. Gondolom te se mondanál fel? Vagy igen??
2024. aug. 22. 17:50
 34/47 anonim ***** válasza:
34%
33as, nem, de én nem is kockáztatnék egy munkaügyi bíróságot ami az egész további előmenetelemre befolyással lenne.
2024. aug. 22. 17:59
 35/47 anonim ***** válasza:
79%
34 az sem a mi dolgunk.
2024. aug. 22. 18:05
 36/47 anonim ***** válasza:
39%
35 nekem aztán tök mindegy hogy hogy teszi magát tönkre egy lusta vadidegen elhiheted. Csak elmondtam, én nem tenném
2024. aug. 22. 18:07
 37/47 anonim ***** válasza:
78%
36 ezzel semmi baj nincsen csak az a gúnyos 31-es hozzászólásod nem kellett volna pluszban.
2024. aug. 22. 18:19
 38/47 A kérdező kommentje:
36-os, kicsit frusztált lettél így estére, nem?
2024. aug. 22. 19:03
 39/47 anonim ***** válasza:
27%

"Szánalmas némelyik válasz, komolyan... 😩"

Egyetértek. :)

Hozzátenném, hogy az is szánalmas, hogy a normális válaszok (is) le vannak pontozva.

2024. aug. 22. 20:10
 40/47 anonim ***** válasza:
25%
Carpe diem!
2024. aug. 22. 22:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!