Tápénzen maradjak a szülésig és utánna tgyás vagy mit csináljak?
26 hetes km vagyok okt 5 . óta tápénzen vagyok elvileg a szülésemig igy is maradok .2005 juniusa óta van bejelentett munkahelyem brutto 103500.ft a bérem .De nem nagyon igazodom ki hogy akkor jár e nekem tgyás és mennyi ?Gyed és mennyi mert minden hol máskép van leirva !
Megköszönném ha valaki segitene
Úgy látom, nem értetted meg. A táppénz nem húzza le a tgyást, meg a gyedet, mert csak a ledolgozott napokat veszik alapul, tehát a táppénzes időszak nem! Világos?
Azért ajánlották többen, én is, hogy menj egy hónappal hamarabb tgyásra, mert akkor azzal valamivel több pénzt kapsz egy hónapra, mert 1 táppénzes hónap helyett tgyást kapsz, és így 1 hónppal hamarabb kapod a gyedet, ebből az következik, hogy egy táppénz helyett gyedet kapsz, és az valamivel magasabb összeg, mert a gyed a béred 70%-a, a záppénz meg csak 60%. Csak ezért érdemes hamarabb elmenned tgyásra, nem azért, mert a táppénz lehúzza az átlagot.
Tökéletesen leírták előttem, hogy hogyan számolnak, csak annyit tennék hozzá, hogy ha táppénzen vagy, akkor úgy számolják az éves jövedelmet, hogy az a jövedelmet, amit a ledolgozott napokon, a szabadság alatt és a keresőképtelenség első 15 munkanapján kaptál, elosztják a ledolgozott, szabin töltött plusz az említett 15 munkanap összegével.
Így a táppénzt sem napnak, sem összegnek nem veszik figyelembe:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!