Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit eszik egy jó alakú,...

Mennyit eszik egy jó alakú, még terhesen is bombázó kismama?

Figyelt kérdés
Egészségügyi dolgozó mondta, hogy várandósan egy fél szelet kenyeret evett reggelire, azon is csak egy szelet sonka és paprika volt, ehhez ivott 2 dl innivalót. Tízóraira csak egy joghurtot vagy gyümölcsöt evett, ebédre nagyobb adagot, de nem túlzásba víve, csak annyi, hogy az tartalmasabb volt, s a maradék 2 étkezéskor keveset evett szintén. Mindezt úgy, hogy 9 kg-t hízott terhesség alatt (amit leadott aztán), és a mostani súlya ránézésre 70kg lehet, mert egy magas, telt (de nem molett) hölgy. Egy nagyon magas, telt hölgynek babával a méhében elég lett volna ennyi étel? Ez a normális mennyiség? Én 50 kg vagyok, napi 5x eszem, és 1 étkezésre vagy 1 egész szelet kenyeret eszem meg, vagy gyümölcsöt, de már ebből is látszik, hogy én az 50kg-ommal többet eszem nála. Ezek szerint én többet eszem, mint kéne? Vagy ő evett kevesebbet? (Mondjuk nem tudom, mennyit evett ebédre.)
2010. okt. 29. 20:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen. Én azt olvastam, hogy hülyeség a "kettő helyett kell ennem" dolog, ugyanannyit kell(ene) enni mint előtte, csak jóval minőségibb, egészségesebb ételt. Na hát én ettem az egészségeset, csak szerintem egy hadseregnek is elég lett volna :) De szerintem tényleg a minőség a legfontosabb!
2010. okt. 29. 22:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem vagyok bombázó, túlsúllyal kezdtem mindkét terhességet, és mindkétszer terhességi cukrom volt (van). Ezért végig diétáztam, az első gyerkőccel 2 kg-t híztam, a másodikkal még semmit (40. hétben járok). Napi 180 gramm szénhidrátot eszem, annál nem többet. Az első szülés után 11 kg-t fogytam, most kíváncsi vagyok, mennyi lesz. De nekem mindez orvosi felügyelet mellett zajlik!
2010. okt. 29. 22:33
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ!
2010. okt. 29. 22:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én mindig is inkább vékony alkatú voltam, pedig imádom az édességeket, és általánosságban is mindig élveztem a finom ételeket, szeretek enni. Biztos voltam abban, hogy ha terhes leszek, én leszek a világ legegészségesebben táplálkozó kismamája, aki mindig odafigyel arra, hogy mit és mennyit eszik, és még tornázik is!

Hát ebből az lett, hogy a 6. héttől a 14.-ig egyetlen, massziv, hatalmas, megsemmisitő hányingerben éltem, amit csak a hányások és az üres öklendezések szakitottak meg, nyomtam az ágyat, felkelni sem birtam, még infúziót is kellet kapnom. Mozgás? Örültem, hogy W.C-re ki birok menni ...

Evés? Leginkább semmi, illetve a legegészségtelenebb, leglehetetlenebb dolgok, pl. gumicukor (amúgy soha nem ettem), kolbász, camembert, chips. Ilyen hülyeségek! A folyadékkal is gondok voltak, mert MINDENTŐL undorodtam, kivéve időnként a colát és a Fantát ... (ezt se ittam amúgy soha)

Aztán a 14. héttől kezdett javulni nagyon lassan a helyzet. Most ott tartok, hogy hétfőn leszek 19. hetes, eddig még 1 kiló minuszban vagyok, de most már ZABÁLNÉK ... Még mindig enyhe hányingerem van egész nap, most viszont csak az segit, ha legalább 2 óránként eszem valamit, és ha elkezdem, alig birom abbahagyni. Most már bármi jöhet! Állandóan ennék ...

Most vagyok 45 kiló és 164 centi, tehát még jól állok, de ha igy folytatom, nem tudom, mi lesz. Egyszerűen muszáj ennem, nem birok egy kicsit sem éhezni, pedig azelőtt én papoltam az egész családnak, hogy hogyan kell mértékletességet tartani. Kudarcot vallottam :-)

De úgy vagyok vele, hogy valamiért csak kivánom a kaját, tehát szüksége van rá a szervezetemnek meg a Babámnak, és most ez a legfontosabb. Majd szülés után, illetve ha elmúlik a hányinger végre, normalizálódik a helyzet, remélem. Azért arra most már figyelek, hogy az egészséges dolgokat egyem!

2010. okt. 30. 13:56
 15/15 A kérdező kommentje:
Erről mi is tanultunk, ez tök normális a kismamáknál. Csak azért borult fel az étkezésed, mert várandós vagy. Szerintem utána megint minden a régi lesz.
2010. nov. 13. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!