Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit eszik egy jó alakú,...

Mennyit eszik egy jó alakú, még terhesen is bombázó kismama?

Figyelt kérdés
Egészségügyi dolgozó mondta, hogy várandósan egy fél szelet kenyeret evett reggelire, azon is csak egy szelet sonka és paprika volt, ehhez ivott 2 dl innivalót. Tízóraira csak egy joghurtot vagy gyümölcsöt evett, ebédre nagyobb adagot, de nem túlzásba víve, csak annyi, hogy az tartalmasabb volt, s a maradék 2 étkezéskor keveset evett szintén. Mindezt úgy, hogy 9 kg-t hízott terhesség alatt (amit leadott aztán), és a mostani súlya ránézésre 70kg lehet, mert egy magas, telt (de nem molett) hölgy. Egy nagyon magas, telt hölgynek babával a méhében elég lett volna ennyi étel? Ez a normális mennyiség? Én 50 kg vagyok, napi 5x eszem, és 1 étkezésre vagy 1 egész szelet kenyeret eszem meg, vagy gyümölcsöt, de már ebből is látszik, hogy én az 50kg-ommal többet eszem nála. Ezek szerint én többet eszem, mint kéne? Vagy ő evett kevesebbet? (Mondjuk nem tudom, mennyit evett ebédre.)
2010. okt. 29. 20:44
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy 70kg, csak úgy tippelem.
2010. okt. 29. 20:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát nézd. Én most vagyok azon a szinten, hogy annyi étel fér a gyomromba, mint egy verébnek. Egyszerűen nincs neki hely, ha még is többet eszem akkor kijön vagy csak szenvedek. Egy két hete én sem eszem annyit, mint a terhességem előtt. Az első 3 hónapban meg aztán alig valamit az émelygés miatt és így is híztam 6 kilót már.

Nem tudom más h van ezzel, de amit leírtál az simán elképzelhető.

28h km

2010. okt. 29. 20:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Annyit egyél, amennyit kívánsz! A fent leírt sztem kevés...
2010. okt. 29. 20:48
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Alkat függő és anyagcsere függő is, én se ettem sokat terhesen meg amúgy is megválogattam mégis 74 kiló vagyok (alapjáraton) 180 centihez ami nem mondható vékonynak meg normálnak se...

amit írsz az amúgy nekem is inkább az odafigyelős, diétázós étrendemre emlékeztet, szóval vagy nagyon szerencsétlen alkat az illető és minden dekát magára szed amit megeszik, vagy pedig kicsit füllentett az evését illetően...

2010. okt. 29. 20:51
 5/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Én még nem vagyok várandós, csak nagyon meglepett, amit mondott, mert én nem várandósan többet eszek, mint az a magas hölgy várandósan. De lehet, hogy ő sem kívánta az ételt. Vagy az is lehet, hogy én eszek sokat.
2010. okt. 29. 20:52
 6/15 A kérdező kommentje:
Én is el tudom képzelni, hogy füllentett, mert azt mondta, végig a 9 hónap alatt ennyit evett. De ki tudja.
2010. okt. 29. 20:53
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Olvass picit utána , jóindulatból írom....(inkább az eüs isminek célzom)

Csak az alapterhesség úgy 8-9 kg súlytöbbletet okoz. Placenta, magzatvíz, megnövekedett izmok, méh, maga a baba. Ez az alap. Nem az a kérdés hogy tud-e egy kismama minél kevesebb kalóriát bevinni és kevesebbet hízni, hanem hogy szülés után képes-e odafigyelni magára? Ugyanis az aktív szoptatás után simán lehet diétázni. Én teljesen el voltam keseredve, plusz 16 kg volt rajtam. De elhatároztam , odafigyelek az étkezésre, és bezony mentek le a kilók. De egy percig sem bántam a terhesség alatti gesztenyepüréket, körömpörkölteket. A mértékletesség itt is fontos, de terhesség alatt badarság diétázni meg eljátszani, hogy ez "természetes". Nem az. Más állapot, más kalóriabevitel. A szervezet a babáért "pörög fel" , megnövekszik a vér mennyisége is, a tüdő kapacitása is.

Bocs, ha hosszú lettem, de ha neked napi 5szöri étekzés a "normális" és havonta nem 4 kg-t hízol, nincs baj :)

2010. okt. 29. 20:59
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. okt. 29. 21:19
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én 65 kg-mal kezdtem a terhességet (170 cm vagyok)és 71,5 kg-al mentem szülni.Én nem fogyókúráztam,csak végig rosszul voltam a 9 hónapon át hánytam,alig maradtt meg valami bennem,nagyon féltem,hogy a baba nem fog megfelelően fejlődik majd végül egészséges 3700 grammos babám született.
2010. okt. 29. 21:26
 10/15 anonim ***** válasza:

Szinten magas vagyok, kozel 180 centi,63 kiloval kezdtem a terhesseget (vekony vagyok ennyivel, ez az alap sulyom,jelenleg,a baba 8honapos, en pedig 58 kg-mal nagyon sovany).

Ettol en sem ettem sokkal tobbet terhesen sem,amit az ismerosod elmondott. kb a harmadik trimeszterig annyit ettem,mint baba elott, utana javult azetvagyam.

Reggelire fel szelet kenyer,vagy egy kifli, egy zsemle nekem eleg, felvagottal, de sok-sok zoldseggel, paradicsommal.

Ebedig harapok valamit, nem sokat,csak amit epp megkivanok 1-2 falatnyit.

Ebed normalis,amit a csaladnak fozok,de teny, hogy kis adagokat eszem, tobb nem is esik jol, gyomorbajos voltam regen, hamar begorcsol a gyomrom, ha tuleszem magam.

Uzsonnara 1 joghurt, vagy gyumolcs, vagy sajt, esetleg kenyer,vagy ebedmaradek.

Vacsorara csak gyumolcs esik jol, aminek epp szezonja van.

De nassolok is, eszem edesseget, majd minden nap valamit, de inkabb csak az ize kedveert,nem nagy mennyisegben,annyit, amennyi epp elvezetes.

Terhesen a 30. hetig jott fel 8 kilo, utana meg 6, nott is az etvagyam, de vizesedtem is.

Igy is vekonynak szamitottam.

Most is ennyit eszek, a gond csak az, hogy tobbgyerekes vagyok, nagy a hajtas, az anyagiak miatt sok a stressz, igy fogyok folyamatosan.

Annyit egyel, amennyi jol esik, ne ess at a lo tuloldalara, ha nem muszaj. Szerintem nem kell egeszseges terhesseg alatt dietazni, de 20-30 kilokat sincs ertelme hizni.

2010. okt. 29. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!