Mit lehet ilyenkor tenni? 27 hetes kismama vagyok és
szerintem felfáztam. De mivel veszélyeztetett terhes
vagyok a doki szerintem nem fog gyógyszert kiírni. Hársfa
teát ihatok esetleg? Mennyire veszélyes a felfázás a
babára ennyi idős terhesen?
Figyelt kérdés
2010. jún. 24. 16:01
1/9 anonim válasza:
Szia! olyan nincs, hogy a doki nem fog gyógyszert felírni, az, hogy veszélyeztetett vagy ennek semmi köze nincs hozzá, a felfázás nem játék, nekem is volt már tőle húgyhólyaggyulladásom, mert halasztgattam, hogy orvoshoz menjek és aztán már annyira fájt, hogy menni alig bírtam! ne magadat gyógyítsd főleg terhesen, én azt ajánlom, hogy minél hamarabb keresd fel a nődokid, ő tudja erre a megoldást a hársfatea erre egészen biztosan hatástalan lesz. A felfázásnak is lehet szövődménye, ami akár koraszülést is okozhat, szóval igen, veszélyes a babára nézve.
2010. jún. 24. 16:09
2/9 anonim válasza:
el a háziorvosodhoz,vagy a nőgyógyászodhoz.Van olyan gyógyszer amit kismamaként lehet szedni.Nekem a háziorvos írt fel bogyót.Ja vizeletet is vigyél,hogy megtudják hány keresztes.
2010. jún. 24. 16:09
3/9 anonim válasza:
16.09-es vagyok lemaradt,menj el a dokihoz:))
2010. jún. 24. 16:10
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,Azért írtam,hogy nem biztos,hogy ad rá valamit a házidoki,mert az elején is amikor meg voltam fázva,nem vehettem be gyógyszert.Ma itthon teázgatok(sima tea)és holnap elmegyek a háziorvoshoz.Pisilés közben egyébként nem csíp,de ma már egy párszor éreztem,hogy beleszúrt a nunimba.Bocsi a részletezésért.
2010. jún. 24. 16:16
5/9 anonim válasza:
Szia!Nekem kamilla teát javasolt a védőnő,és a nőgyógyászom most írt fel Curam tablettát.Ez vizelettisztító.A háziorvosod fogja tudni,hogy ilyenkor mit lehet.És vizeletet ne felejts el vinni.Jobbulást!
2010. jún. 24. 16:29
6/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok.Vittem vizeletet,de nem találtak benne abszolut semmit,még bacit sem,azt mondták teljesen jó.Sokat igyak,ajánlottak csipkebogyó teát,ennyi.Meg hogy minél hamarabb menjek el mindig vc-re,mert nem jó ha egy kicsit is tartogatom,attól is lehet pisilés után az a a szúró érzés.De még hétfőn is mennem kell és vinnem kell vizeletet.
2010. jún. 25. 10:01
7/9 anonim válasza:
Én a terhességem előtt sűrűn fel voltam fázva, urológus szakorvosnál is jártam, aki tőzegáfonya kapszula szedését javasolta. Nagyon bevált!!! Teljesen természetes alapanyagokból készül és nagyon hatásos, sokáig elég, a gyógyszertárban vettem anno, kb. 2 ezer Ft volt egy 60 db-os csomag, de mondom, sokáig elég. Azóta már a Rossmannban is kapható.
2010. jún. 26. 11:41
8/9 anonim válasza:
Szia!
Most éppen nem vagyok kismama, de van egy 20 hós lányunk. 1 hete vasárnap reggel felébredtem és szúró érzésem volt a hüvelyemben és volt egy kis folyásom. Azt hittem összeszedtem valamit a strandon. Délre a vizelés nagyon csípőssé vált, estére véres lett a vizeletem, szó szerint vért pisiltem. még ki sem értem a WCről már újra vizelési ingerem volt és nagyon fájdalmas volt. Szombaton még semmi bajom nem volt. Kaptam rá antibiotikumot, sok folyadékot kellett innom és nekem is áfonyakivonatos tablettát ajánlottak. A vizeletemben rengeteg vért mértek, gennyet is találtak benne és a pHja sem volt a legjobb.
Lehet azért nem kaptál a terhesség elején antibiotikumot, mert az első trimeszterben csak nagyon fontos esetekben adnak még egészséges terhességnél is, mert árt a babának, de a 27. hétben már biztosan adtak volna valamit.
De a kommentjeidből kiolvasva nem volt rá szükséged.
További jó egészséget!
2010. jún. 26. 12:03
9/9 anonim válasza:
Utolsó vagyok
Azt elfelejtettem írni, hogy azért nézzd meg, hogy szedheted - e az áfonyás tablettát, mert az enyémre az van írva, hogy terheseknek nem ajánlják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!