Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tanácsra lenne szükségem ?!

Tanácsra lenne szükségem ?!

Figyelt kérdés
Szóval 2napja szépen erösödik a tesztem, viszont még csak 4hetes lehet,csak hát nem tudom mennyit várjak még dokihoz mennék szivem szerint mert úgyis nézet hcgt..De nem is ez a gondd..a munkám mert hogy amit dolgozok az álló munka és elég pörgös. utazok is sokat melóba tehát nem tudom...tp re tervezek menni majd nyilván nem azonnal csak nem szeretném ha baj lenne...mi a célszerű??!! Mit tennétek??! Nah és a korom is már ...igy ebben a szituációban még nem voltam mármint hogy munkahelyröl tp re...és kb mikor.. köszönöm
2024. febr. 22. 20:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%

A terhesség nem betegség.

Tp-re csak nyomós indokkal kellene az orvosnak engednie.

Egy probléma mentes terhességnél ugyan úgy lehet élni az életed mint normál esetben.

2024. febr. 23. 09:29
 12/20 anonim ***** válasza:
21%

Mi számít nyomós indoknak?

Attól, hogy probléma mentes a terhesség, még lehetséges,hogy, valaki nehéz fizikai munkát végez, vagy olyan munkakörben dolgozik, ami veszélyes a magzatra, akkor is kiír az orvos. Sőt ha valaki annyira rosszul van, hogy egész nap szédül vagy nem tud enni, esetleg sokat hány, majdnem kiszárad stb. akkor is.

Úgy bírom az ilyen megmondóembereket, hogy a terhesség nem betegség.

Nem, valóban nem az, de nem vagyunk egyformák, van aki mindent is simán kibír, van aki pedig kb.a poklot járja meg. közben.

2024. febr. 23. 10:55
 13/20 anonim ***** válasza:
22%
12# Egyetértek. Általában azok állítják ezt,akiknek problémamentes terhességük volt,0 tünettel. Na de ha bármi lett volna,már nem lenne ekkora a szája.
2024. febr. 23. 11:02
 14/20 anonim ***** válasza:
47%

12#-13#

Végig vittem 3 komplikált veszélyeztetett terhességet.

1. terhesség 10* vérzés progeszteron hiány majd rosszul tapadó lepény, 3 bélgyulladás toxémia. Az utolsó 3 hetet kórházban töltöttem.

2.terhesség 5 vérzés progeszteron hiány majd hematoma 3 bélgyulladás magas vérnyomás, majd fenyegető

hegszétválás 2 órás műtét komplikációk, másnap bélgyulladás.

3.terhesség 2 vérzés, 25-27 hét közt tágulásos vérzés. Tüdőérlelőt is kellett kapnom, 2* voltam kórházban, az utolsó 3 hetet bent töltöttem. Magas vérnyomás, 3 bélgyulladás megkeveslett magzatvíz. A lányomat 5 orvos sokkal kisebbre mérte.

Szóval nekem ne akard megmondani milyen egy nehéz és veszélyeztetett komplikált terhesség..

A kérdező csak annyit írt indoknak hogy sokat utazik áll és pörgős a munka.

A vészes hányás is megint más kategória..ahogyan a vegyszerekkel való munka.

Egy probléma mentes terhességnél ugyan úgy lehet emelni tornászni mint előtte. 🙄 A test pedig jelez ha valami sok és túlzásba esel.

2024. febr. 23. 11:26
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
#12, #13: Erre van kitalálva az, hogy a munkáltató köteles olyan munkakört felajánlani, ami nem veszélyes (ha az addigi az volt). Amennyiben nem tud ilyet biztosítani, akkor sem kell tp-re menni (60%-os bérért), hanem távolléti díj járhat (akárcsak a kötelező orvosi vizsgálatok idejére, nem ötelezhetnek szabadnap kivételére). Csak sokan nem tudnak róla, nem is akarnak utánajárni, meg mindenre indoknak hiszik, hogy "jaj, az én munkahelyem nem olyan". Ilyen nincs. A munkáltató részére ez nem kívánságműsor, hanem törvényi előírás és kész.
2024. febr. 23. 12:38
 16/20 anonim ***** válasza:
15# 13# vagyok,Hol írtam,hogy nem rosszullétre céloztam? Egy szimpla hányással se vagy köteles dolgozni és az már tp. Ha felajánl kényelmesebb munkakört,akkor is okádni fogok mondjuk fél napig,ergo nem tudom ellátni a munkám,másnak kell,akkor pedig hazazavarnak ha hátráltatom őket. Kolléganőm a progeszteronja mellett be volt lassulva éjszakai műszakba és rosszul volt szinte,amíg még dolgozott abba a két hétbe bizony sokan morogtak jogosan,hogy mikor megy már el tp-re,ugyan is külön bánásmód járt és te csináltad az ő munkáját is,miközben bent volt ő is,a fizut pedig felvette érte és csak ülni bírt sokszor. Ne vicceljünk már. Nálunk ki van számolva a beosztás fix emberre,egy rosszul van bent,kiesik,nem tud hatékonyan dolgozni,a többi fogja megszívni az aznapi 12 órás műszakot. Ha kiesik,akkor viszont valakit be kell hívni otthonról szabadságról is akár. De mondjuk igen,olyan munkakört kell biztosítani,de ez mondjuk egy irodába működik maximum,hogy áthelyeznek olyan osztályra. Az én szakmámmal be nem tennének egy irodába dolgozni,mivel nincs hozzá képzettségem,plusz megvan az ember ott is erre. Nem tudjuk más feladatát ellátni,más részlegen pedig ugyanezt csinálnám,mint jelenleg. Igen,ilyen esetben van állásidő,távolléti díj vagy a fene tudja hogy hívják,mert őszintén én csak a gyk-n hallottam ilyet,gyakoris legenda. :D Pedig tanult emberek között dolgoztam,több százan vannak az épületbe,nagyon sokkal jóba vagyunk,folyosón beszélgettünk,stb. Nálunk bizony ilyen soha nem volt mióta ott dolgoztam és terhes lett valaki. Komolyan mondom,hogy a 10 év alatt itt hallottam róla először,hogy valahol tényleg megy ez. Ott tp-re mentek. Egyébként nem tudom arra mennyit fizetnek,ha csak alapbért,pótlékok nélkül nálunk elég karcsú volna. Csak azt mondom,mindenkinek más tünetei vannak,mindenki máshogy van rosszul. Én sokáig véreztem,mikor már nem,nem mentem vissza dolgozni,veszélyeztetett lettem és jól is tettem,mert rá 1 hétre kinyílt a méhszájam,ha még a munkahelyemen emelgettem volna,akkor tuti koraszülés lesz. Más meg ahogy a vérzés elmúlik szalad vissza. Hadd döntse már el mindenki maga,hogy mit bír,mit nem,mit szeretne mit nem meg majd az orvos.
2024. febr. 23. 13:02
 17/20 anonim ***** válasza:
Egyébként ezzel arra is céloztam,hogy nem tudjuk mit érez a másik,mi sok neki,mi nem. Például véreztem,plusz hánytam napi 6x,de megjegyezte valaki,hogy ő ezzel bizony bírt azért dolgozni. Jó,oké,én nem,én nem vállalom. Vagy a munkahelyemen 1x, 2-3 napot otthon fetrengtem 40 fokos lázzal influenzával,majd megpurcantam,erre kolléganőm megjegyezte,hogy hááát ő bezzeg betegen is mindig bement,kibírta. Oké,ő kibírta,én nem. De ha valaki meghal,mert elnézek bent betegen valamit,akkor gondolom nem állt volna oda mellém felelősséget vállalva. No,mindegy. Ez az illető később elment náthával,utána a pofájába én is megjegyeztem neki,hogy elég vicces,hogy nem tudsz betegen dolgozni. Vegyük észre,hogy nem mindannyian vagyunk ugyanolyanok. 16# voltam.
2024. febr. 23. 13:06
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi csajok...még várok a dokival de szivem szerint elmennék jövö héten..sokan azt mondják még várjak egy hónapot...de az én esetemben nem lehet ezt..söt a munka meg hát...vegyszerek bár már most is visszavettem böven belöle..dee olyan a munkám hogy minden betegséget tök simán elkaphatok..és nem szeretnék megint mint 2hete mandulagyulladással itthon lenni... amennyire lehet vigyázok...még szeretnék menni melózni ez függ attol is meddig tudok..mert ha úgy érzem nem megy akkor bizony elmegyek táppénzre..reggel 5kor kelek és általában délután 3fele érek haza...és este is már érzem hogy basszus totál hulla vagyok és állva aludnék ha tudnék..ö lesz a 3.amugy és 16év után újra terhesnek lenni kicsit fura bár már a gykek totál örülnek igy hogy naponta erösödik a tesztem is... lehet korai lenne és még nem is látna semmit de inkább menjek vissza minthogy késön és ne adj isten....
2024. febr. 23. 15:45
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi ami megtudná előzni neked hiába rohansz korán, vagy időben ha bármilyen kromoszóma rendellenesség miatt megáll a fejlődésben.
2024. febr. 23. 16:27
 20/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok... korán mentem mondjuk tudtam valahol.. viszont még nem látta nézett hcgt az 1087 lett 2hét múlva kell visszamennem..ráirta mert hát ez a protokoll hogy méhen kívüli gyanú...de mondta doki szerinte tényleg nagyon elkapkodtam...most várunk aztán remélem minden okés lesz és két hét múlva már látni fogja szépen... 🙏🙏♥️♥️
2024. márc. 2. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!