Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Egy kis tanácsra,...

Kismamák! Egy kis tanácsra, bíztatásra lenne szükségem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A terhességemmel minden rendben (kopp-kopp), nem vizesedek, a vérnyomásom is jó, nem híztam még semmit és a meleget is nagyon hősiessen viselem :)

Kisfiam lesz egyébként, első baba, és úgy érzem hajlamos vagyok túlparázni egy két dolgot, habár nem vagyok az a nagyon aggódós fajta.

Most értem haza a védönőtől, akinek mutattam a 32hetes UH eredményét aki azt mondta minden rendben stb. De szerinte - nem akar megíjjeszteni- de elég sok az a 2200gramm amit a kisfiamnak tippeltek.

Köszi, nem akar megijeszteni, első gyerek én meg már mindjárt arra gondoltam, hogy 5 kilós gyerekem lesz.

Tudom, nem tudnak annyira pontosan tippelni, sokszor hiba csúszhat a dologba, de azért mégis elkezdtem aggódni.

Sem Én, sem Apa nem születtünk nagy súllyal, nem híztam tehát azt sem mondhatom h a gyerekemet felhízlaltam. :)

Azt is tudom, hogy mindenkinek más a fejlődési üteme.... de azért....

Arra is gondoltam, hogy szerintem 2 héttel el vannak számolva a heteink, mivel az utolsó menzesz pontos időpontját nem tudtam megmondani az első nőgyógyászati vizsgálatkor. Vagy ennek kicsi az esélye?

Meséljetek, hogy ne parázzak már annyira :)

Köszönöm

33hkm

2012. aug. 21. 10:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Noveremnek a 32. hetes UH-n 2100 grammnak mertek a kisfiat:)

Most volt a 40. hetesen es 3600 gramm. Nem hiszem, hogy ez olyan sok lenne:)

Ne aggodj, minden kisbaba mashogy fejlodik, mas utemben.

Noverem kisfia is addig sokat hizott, de utana lelassult a hizas, es most 3600. Meg nem szult meg, ugyhogy nem tudjuk, hogy valoban mennyi.

22 hetes kismami:)

2012. aug. 21. 10:09
 2/9 anonim ***** válasza:

Az ultrahangos súlybecslés nem szokott mindig pontos lenni.

Viszont az elején a fejlődési ütemük hasonló a babáknak és a méreteik alapján be szokták lőni, ha el van számolva!

Szerintem ne izgasd magad azon, amit a védőnő mond.

Ilyenkor már más ütemben fejlődik mindegyik, mert nagyrészt zsírt szednek magukra, párnásodnak!

Az a lényeg, hogy egészségesek vagytok a doki szerint és ez számít!!

A védőnők amúgy is szeretik túlspirázni a dolgokat! :)

Boldog babavárást!! :)

39hkm

2012. aug. 21. 10:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Na hát ezen aztán tényleg nem kell parázni.nem tudják pontosan mérni.nekem kislányom lesz és a 32.héten mértek neki 2,14kgot.nekem azt mondták hogy az átlagnál picit nagyobb.de én ezzel nem is foglalkoztam.ne aggódj mert nincs min.

Boldog babavárást 34hkm

2012. aug. 21. 10:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezekre az ultrahangos súlybecslésekre nem sokat lehet adni! Szóval ne ijedj meg. Nekem 32 hetesen 2550 gr-ra becsülték, most rá egy hónapra 3010 gr. 1 hónap alatt csak annyit hízott volna, amikor azt mondják a vége felé szedni magára a súlyt? Nekem annyit mondott a védőnőm, hogy hát nem lesz pici baba. Én meg azt mondom ne is legyen, legyen legalább 3300-3500 gr.
2012. aug. 21. 10:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Nyugi! Az uh nem igazán megbízható mindig. Főleg a súlybecslés. Nálunk kerek 1 kg-ot tévedett a másik irányba az ikreknél a két kicsinél összeadva. Azért az elég durva szerintem. 3 nappal szülés előtt 3,5 kg-ra becsülték a két babát együtt, 4,5 kg voltak együtt 3 nap múlva, akkor születtek. 3 nap alatt biztos nem híztak 1 kg-ot :-). Ha erre tévedhetnek, a másik irányba is, és amúgy meg lehet hogy a következő uh-n "átlagos" súlyt fognak mérni.

Nagyon boldog babavárást! :-)

2012. aug. 21. 10:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem nagyon hiszek ebben!én is 33 hkm vagyok.A 32.heti Uh-on nekem meg 1640 grammra tippelték...Az meg akkor kicsinek számít!Nem?
2012. aug. 21. 10:16
 7/9 anonim ***** válasza:

A 12 hetes genetikai uh szokott pontos lenni, onnan számold ki hány hetes vagy.

Nekem a 32 hetes uh-on 2400 grammra saccolták. A 38 hetesen már 4 kilósnak!. A kisfiam 40 hétre 3800 grammal született. Nekem a fejének volt nagyobb körfogata, azért hitték, h nagyobb lesz. 12 hétik egyformán fejlődnek, utána mutatnak a genetikai adottságok miatt eltérést.

2012. aug. 21. 10:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne izgulj!Minden rendben lesz.Nekem azt mondta az orvosom 3500 gramm körüli lánykát várhatunk,és megszületett túlhordással 2800 grammal.Ennyit erről.Nem egyforma a fejlődés.Nekem olyan tempóban hízott a 36.hétig,hogy a védőnő azzal ijesztgetett,hogy akkora lesz,hogy a császárt fogja javasolni.Aztán a 36.héten "megállt" és csak kevesebbet hízott.Én is túlparáztam ezt nagyon,aztán tessék itt vagyunk,6 hetes,köszönjük jól van/vagyunk,már szép nagy,behozta a kortársait.Egyébként a számolásokkal tényleg lehet gond.Én sem tudtam az utolsó menstruációm időpontját pontosan,az első 12 hétben ultrahang alapján június 29-re voltam kiírva,aztán előre jött,24-re,aztán már július volt,végül július 7-én megszületett a kislányom.Lehet,hogy 1 hónap múlva megszülsz.
2012. aug. 21. 10:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm nektek a válaszokat!

Annyira nem parázom túl, csak azért tudjátok milyen dolog ez, elgondolkozik rajta az ember. Igazából bármekkora is lesz imádni fogjuk, csak így első gyereknél megijjedtem, hogy mekkora is lesz jézusom :)

Olvastam már ilyeneket hogy elég sokat is el tudnak tippelni kilóban, meg nem hinném hogy a 6hét alatt hízik még több mint 2 kilót. Az már durva lenne.

Bízom benne, hogy most kicsit lelassul a hízása, és tényleg nem lesz óriás :)

2012. aug. 21. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!