Kismamák! Egy kis tanácsra, bíztatásra lenne szükségem?
Sziasztok!
A terhességemmel minden rendben (kopp-kopp), nem vizesedek, a vérnyomásom is jó, nem híztam még semmit és a meleget is nagyon hősiessen viselem :)
Kisfiam lesz egyébként, első baba, és úgy érzem hajlamos vagyok túlparázni egy két dolgot, habár nem vagyok az a nagyon aggódós fajta.
Most értem haza a védönőtől, akinek mutattam a 32hetes UH eredményét aki azt mondta minden rendben stb. De szerinte - nem akar megíjjeszteni- de elég sok az a 2200gramm amit a kisfiamnak tippeltek.
Köszi, nem akar megijeszteni, első gyerek én meg már mindjárt arra gondoltam, hogy 5 kilós gyerekem lesz.
Tudom, nem tudnak annyira pontosan tippelni, sokszor hiba csúszhat a dologba, de azért mégis elkezdtem aggódni.
Sem Én, sem Apa nem születtünk nagy súllyal, nem híztam tehát azt sem mondhatom h a gyerekemet felhízlaltam. :)
Azt is tudom, hogy mindenkinek más a fejlődési üteme.... de azért....
Arra is gondoltam, hogy szerintem 2 héttel el vannak számolva a heteink, mivel az utolsó menzesz pontos időpontját nem tudtam megmondani az első nőgyógyászati vizsgálatkor. Vagy ennek kicsi az esélye?
Meséljetek, hogy ne parázzak már annyira :)
Köszönöm
33hkm
Noveremnek a 32. hetes UH-n 2100 grammnak mertek a kisfiat:)
Most volt a 40. hetesen es 3600 gramm. Nem hiszem, hogy ez olyan sok lenne:)
Ne aggodj, minden kisbaba mashogy fejlodik, mas utemben.
Noverem kisfia is addig sokat hizott, de utana lelassult a hizas, es most 3600. Meg nem szult meg, ugyhogy nem tudjuk, hogy valoban mennyi.
22 hetes kismami:)
Az ultrahangos súlybecslés nem szokott mindig pontos lenni.
Viszont az elején a fejlődési ütemük hasonló a babáknak és a méreteik alapján be szokták lőni, ha el van számolva!
Szerintem ne izgasd magad azon, amit a védőnő mond.
Ilyenkor már más ütemben fejlődik mindegyik, mert nagyrészt zsírt szednek magukra, párnásodnak!
Az a lényeg, hogy egészségesek vagytok a doki szerint és ez számít!!
A védőnők amúgy is szeretik túlspirázni a dolgokat! :)
Boldog babavárást!! :)
39hkm
Na hát ezen aztán tényleg nem kell parázni.nem tudják pontosan mérni.nekem kislányom lesz és a 32.héten mértek neki 2,14kgot.nekem azt mondták hogy az átlagnál picit nagyobb.de én ezzel nem is foglalkoztam.ne aggódj mert nincs min.
Boldog babavárást 34hkm
Nyugi! Az uh nem igazán megbízható mindig. Főleg a súlybecslés. Nálunk kerek 1 kg-ot tévedett a másik irányba az ikreknél a két kicsinél összeadva. Azért az elég durva szerintem. 3 nappal szülés előtt 3,5 kg-ra becsülték a két babát együtt, 4,5 kg voltak együtt 3 nap múlva, akkor születtek. 3 nap alatt biztos nem híztak 1 kg-ot :-). Ha erre tévedhetnek, a másik irányba is, és amúgy meg lehet hogy a következő uh-n "átlagos" súlyt fognak mérni.
Nagyon boldog babavárást! :-)
A 12 hetes genetikai uh szokott pontos lenni, onnan számold ki hány hetes vagy.
Nekem a 32 hetes uh-on 2400 grammra saccolták. A 38 hetesen már 4 kilósnak!. A kisfiam 40 hétre 3800 grammal született. Nekem a fejének volt nagyobb körfogata, azért hitték, h nagyobb lesz. 12 hétik egyformán fejlődnek, utána mutatnak a genetikai adottságok miatt eltérést.
Nagyon köszönöm nektek a válaszokat!
Annyira nem parázom túl, csak azért tudjátok milyen dolog ez, elgondolkozik rajta az ember. Igazából bármekkora is lesz imádni fogjuk, csak így első gyereknél megijjedtem, hogy mekkora is lesz jézusom :)
Olvastam már ilyeneket hogy elég sokat is el tudnak tippelni kilóban, meg nem hinném hogy a 6hét alatt hízik még több mint 2 kilót. Az már durva lenne.
Bízom benne, hogy most kicsit lelassul a hízása, és tényleg nem lesz óriás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!