Van aki 100 kiló környékén kezdte a terhességet? Mennyit híztatok? Mik a tapasztalatok?
96 kiló voltam, már akkor megmondta a doki hogy ekkora túlsúllyal esélytelen, hogy babám legyen.
Utána volt egy műtétem mert kiderült, hogy 7 centis cisztám volt a petevezetékemnél, gyógyulási idő után ami kb 2 honap volt. 1 hónapra rá teherbe estem.
Pozitív teszt után voltam doki álltal mért 98 kiló, ekkor már majdnem 8 hetes voltam mikor rájöttem, hogy terhes vagyok. Mert meg is voltam fázva és abban a hitben voltam, hogy biztos az miatt van a sok rosszúlét, és a stressz miatt késik.
Na de nekem a 17.hétig olyan durva rosszúlléteim voltak, hogy mindent kihánytam alig ettem.
16 hetesen mentem védőnőhöz ahol 106 kilót mért. Itt már nem értettem ez, hogy lehet mert alig marad meg bennem valami.
Meg pár napja voltam ujra védőnőnél ahol már 110 kilót mértek és én ezt nem értem, hogy híztam és mikor, 21. Hétben vagyok.
Ez már nagyon sok, a védőnő nem mondtott semmit rá azon kivül hogy túlsúlyos vagyok, és nem biztos hogy a későbbiekben ő tud majd szívhangot nézni a vastag hasfal miatt.
De amúgy a babát egészségesnek mondják, eddig minden nagyon rendben van, remélem ezentúl is így lesz.
De ha nem eszek semmi édességet meg hülyeségeket akkor miért hízok?
Azt olvastam a túlsulyos anyukák már nem kéne hízzanak terhesség alatt. Hanem a súlyt kell megtartani.
Már a 2-3 óra miért lenne sok ekkora súllyal ez még csak nem is sok szerintem? Most már elfáradok a végére igen de csak a terhesség miatt, mert ha tehetném egész nap csak aludnék, de hàt nem tehetem é terhesség előtt mikor 96 voltam ennél sokkal többet sétáltam napi szinten mert minden nagyon messze volt, plusz még ott volt a munka is ami nehéz fizikai volt, és mar akkor is mozogtam mert fogyni is probaltam csak hát nem jött ossze szoval ha akkor azt nagyon is jól birtam akkor ez sem olyan hihetetlen.
Attol még hogy túlsulyos vagyok nem vagyok olyan szar erőben, nem csak zsírból áll az ember.
Ismerek embereket akik 80 kilósan is alig birtak menni, mindenkinek más
Amit eszel abból nem mindegy mennyit. Nem mindegy hogy egy nap 1 db banánt eszel vagy 1 kg banánt, nem mindegy hogy 2 deci meggylevest eszel vagy 1 litert, vagy 10 dkg sült krumplit vagy egy kilót.
Kezd el a gdm-es diétát. Ekkora túlsúllyal szinte biztos hogy az leszel, szóval pár hét múlva amúgy is kezdened kellene.
Nem biztos, hogy cukros lesz azért egyből senki ne magyarázza bele. Egy barátnőm lett terhességi cukros aki vasággyal együtt 50 kiló. Van, hogy akinek van túlsúlya nem lesz feltétlenül az. Előfordulhat, de nem 100%.
Kérdező a baj az, hogy nem mindegy miből mennyit eszel.
Most nem pontosan számolok, csak hogy értsd. Tegyük fel, hogy 1600 kalória az amire szüksége van a testednek az alap funkciók ellatásához. Mivel nagy a túlsúlyod az első trimeszterben nem ehetnél ennél többet egy nap. Két marék tarhonya alsó hangon 700 kalória és még keveset is mondtam. Két marék sültkrumpli ha olajban sült most jó indulattal mondva szintén 700. Na már majdnem el is érted a beviteled, és ettél mást is. A kulcs az, hogy miből emnnyit eszel. Ne kezdj vaktában diétákba, mert csak kárt okozol ha valamit nem jól csinálsz. Ketten vagytok már nehogy a babának baja legyen. Menj el dietetikushoz aki személyre szabva segít neked. Sok zöldséget egyél, és olyan köreteket ami nem kalóriadúsak de laktatóak és táplálóak. És felejtsd el a fehér kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!