Van aki 100 kiló környékén kezdte a terhességet? Mennyit híztatok? Mik a tapasztalatok?
96 kiló voltam, már akkor megmondta a doki hogy ekkora túlsúllyal esélytelen, hogy babám legyen.
Utána volt egy műtétem mert kiderült, hogy 7 centis cisztám volt a petevezetékemnél, gyógyulási idő után ami kb 2 honap volt. 1 hónapra rá teherbe estem.
Pozitív teszt után voltam doki álltal mért 98 kiló, ekkor már majdnem 8 hetes voltam mikor rájöttem, hogy terhes vagyok. Mert meg is voltam fázva és abban a hitben voltam, hogy biztos az miatt van a sok rosszúlét, és a stressz miatt késik.
Na de nekem a 17.hétig olyan durva rosszúlléteim voltak, hogy mindent kihánytam alig ettem.
16 hetesen mentem védőnőhöz ahol 106 kilót mért. Itt már nem értettem ez, hogy lehet mert alig marad meg bennem valami.
Meg pár napja voltam ujra védőnőnél ahol már 110 kilót mértek és én ezt nem értem, hogy híztam és mikor, 21. Hétben vagyok.
Ez már nagyon sok, a védőnő nem mondtott semmit rá azon kivül hogy túlsúlyos vagyok, és nem biztos hogy a későbbiekben ő tud majd szívhangot nézni a vastag hasfal miatt.
De amúgy a babát egészségesnek mondják, eddig minden nagyon rendben van, remélem ezentúl is így lesz.
De ha nem eszek semmi édességet meg hülyeségeket akkor miért hízok?
Azt olvastam a túlsulyos anyukák már nem kéne hízzanak terhesség alatt. Hanem a súlyt kell megtartani.
Normális, hogy a terhesség alatt hízol, akkor is, ha alapból elhízott vagy. A méhlepény, a magzatvíz, maga a kisbaba, a még izomtömegének a növekedse mind beleszámít ebbe.
Figyelj az egészséges táplálkozásra, ne fogyókúrázz a terhesség alatt, mert könnyen árthatsz a babának, ha hiányos a tápanyagbeviteled.
ha van egy 10-15kg hízás terhesség alatt, az még kb. normális. Ennél több viszont már nem jó.
Elhízott terhes esetén a javasolt testtömeggyarapodás 5-9 kg!! Ő már 12-nél jár, pedig csak 21 hetes.
Egészen biztos, hogy nem okés az étkezés, dietetkust kellene felkeresni.
Remélem csináltak előrehozott cukorterhelést...
96 kg-val lettem terhes. Sok rosszullét és stressz miatt 8 kg lement a 28-ik hétre. Elég csúnya megjegyzéseket kaptam ezért.
Végül 96 kg-val mentem szülni. Baba 3560 gr volt.
Anyatejes szerencsére a kicsi, úgyhogy édesség elhagyása után el is kezdtem fogyni. Mostmár csak 86 kg vagyok és 4 hónapos a baba.
A baba szerencsére teljesen egészséges.
Próbálj nem stresszelni ezen. Ha mindketten jól vagyok, vizsgálatok eredményei jók akkor nem kell aggódnod. Ha bármi nem stimmel az orvosok észre fogják venni.
Főtt kajákat szoktam enni, amit pl előző héten ettem az, sárgarépa krémleves, pöri, tarhonya, meggyleves, ami nem főtt étel volt és ettem az, paradicsom, retek, vajas kenyér ez minden nap ment legalább 2x meg egyik este ettem sültkrumplit. Gyümi közül meg alma, szilva, szőlő meg banán volt. Szénvasas meg mentes vizet iszok alltalában napi 2 litert mondjuk most pár napja csak 1 litert ittam.
De terhesség előtt is kb ezeket ettem csak akkor sokkal több húst ettem meg a kenyeret nem ettem mert azt nem szerettem, ez igy terhesség közbe alakult ki a kenyér imádat. De édességeket meg sós nasikat azon az egyszeri sültkrumpli alkalmon kivul nem ettem.
Nem hiszem, hogy vizesedek mert nem látszik hogy fellene dagadva bármim is, annyi hogy kicsit túlsózom az én adag kajámat a férjem szerint, het ez is közbe játszik.
Hat nem szeretnék 115 kiló fölé menni, az se bánnám ha a sulyból menne le anelkül hogy megint éheznem kéne.
Mondjuk ilyen túlsúllyal nem kellene enni tarhonyát cukros meggylevessel meg este krumplit sem (nappal se mondjuk). Fehér kenyér, szőlő és banán is felejtős…
Ha már ekkorára híztál, nem biztos hogy most terhesen kell leadnod, erről jó lenne egy orvossal beszélned, de az a minimum hogy innestől megpróbálsz nem igen hízni és normálisan enni.
Cukorterhelés kellene, mérni otthon is esetleg, mert lehet hogy Gdm is befigyel.
Itt valami problema van, mert a semmitol nem hizik csak ugy az ember. Tudom, mert 40 kilo tulsulyom volt, szoval ismerem a dorgest, majd a fogyast is. Tul sok kaloriat viszel be valoszinuleg. Es azt se hiszem, hogy valojaban te napi 2-3 orat setalnal elkora sullyal. Meg akkor nem is hiznal ennyire.
En megmozdulni alig tudtam akkor mar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!