Van aki 100 kiló környékén kezdte a terhességet? Mennyit híztatok? Mik a tapasztalatok?
96 kiló voltam, már akkor megmondta a doki hogy ekkora túlsúllyal esélytelen, hogy babám legyen.
Utána volt egy műtétem mert kiderült, hogy 7 centis cisztám volt a petevezetékemnél, gyógyulási idő után ami kb 2 honap volt. 1 hónapra rá teherbe estem.
Pozitív teszt után voltam doki álltal mért 98 kiló, ekkor már majdnem 8 hetes voltam mikor rájöttem, hogy terhes vagyok. Mert meg is voltam fázva és abban a hitben voltam, hogy biztos az miatt van a sok rosszúlét, és a stressz miatt késik.
Na de nekem a 17.hétig olyan durva rosszúlléteim voltak, hogy mindent kihánytam alig ettem.
16 hetesen mentem védőnőhöz ahol 106 kilót mért. Itt már nem értettem ez, hogy lehet mert alig marad meg bennem valami.
Meg pár napja voltam ujra védőnőnél ahol már 110 kilót mértek és én ezt nem értem, hogy híztam és mikor, 21. Hétben vagyok.
Ez már nagyon sok, a védőnő nem mondtott semmit rá azon kivül hogy túlsúlyos vagyok, és nem biztos hogy a későbbiekben ő tud majd szívhangot nézni a vastag hasfal miatt.
De amúgy a babát egészségesnek mondják, eddig minden nagyon rendben van, remélem ezentúl is így lesz.
De ha nem eszek semmi édességet meg hülyeségeket akkor miért hízok?
Azt olvastam a túlsulyos anyukák már nem kéne hízzanak terhesség alatt. Hanem a súlyt kell megtartani.
Vagy lehet a kevés mozgás is akkor nem? Napi 2-3 orat szoktam kint sétálgatni tudom hogy kevés de ennyihez van energiám.
Vagy csináljak itthon gyakorlatokat? Miket csinálhatok amivel nem nyomom meg a pocakom es a babát?
Én is elég vékonyan kezdtem a terhességet (170 cm es 53-54 kg), szóval én örültem az első +10 kilónak, ami a 12. hétig felugrott. Utána lassult a hízás, aztán a terheléses vizsgálaton épp határértéken volt a cukorszintem, szóval letiltottak minden cukros dologról, és bár nem kellett ch-diétát nyomnom, de át kellett alakítani az étrendem, onnantól teljesen megállt a hízás egy időre. Végül 73 kg körül mentem szülni, de ott már vizesedtem is kicsit, szülés után egy héttel már 63 kg voltam megint.
(Neked nincs bajod a cukorral?) Lehet megpróbálhatnál te is valami hasonló diétát.
Ha ugyanúgy eszel mint terhesség előtt, akkor biztos nem híznál ennyit.
Én 18 hetes vagyok, 87-el kezdtem, kb 4 kg-val lehetek több.
Tényleg furcsa, hogy ennyit híztál, holott az első trimeszter ilyen volt.
Nekem is ilyen volt, energiám se volt mozogni, a sok hányástól, rosszulléttől annyit fogytam, hogy csak a terhesség végére sikerült visszaszedni.
Az a kevés, amit eszel, az mi? Leginkább ezen múlik a dolog. Simán lehet, hogy mennyiségre nem sok, kalóriában meg nagyon is
Szerintem fordulj dietetikushoz, és közösen állítsátok össze az étrended. Mostantól jegyezd fel, mikor mit ettél, és mikor hánytál (bocsánat, tudom hogy undi, de ez az infó is kell), ez jó kiindulás lesz a dietetikusnál. (Lehetőleg kérj ajánlást ismerőstől, én államiban kifogtam egy hülyét, utána ajánlás alapján találtam jót.)
Lehet, hogy csak vizesedsz? A szíved bírja?
Napi 2-3 óra séta nem kevés. Amúgy nézz körül a youtube-on, vannak tök jó kismamatorna videók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!