“Elég” szerintetek a kombinált teszt, vagy inkább Prena?
Azt gondold végig, hogy mi van, ha kijön mondjuk a kombinált tesztnél egy 1:150 eredmény.
Megnyugtat, hogy 150 gyerekből egy lesz beteg? És ha te leszel az az egy?
A nipt teszteknél azért nagyon minimális a hibaszázalék, ha ott negatív eredmény jön ki, azért valószínűleg tényleg nincs baj.
Ha meg rossz eredmény jön ki, akkor úgyis kell amniocentézis vagy hasonló invazív mintavétel az abortuszhoz, szóval akkor sem vagy előrébb, mert egy 1:2 százaléknál is ott az esély, hogy pont a tied egészséges...
Egyébként nem tudom, hogy a kor mennyit számít a kombináltnál, 36 évesen szültem, és igen alacsony kockázat jött ki mindenre...
De az is tény, hogy én is olvastam olyat, hogy a legtöbb beteg gyereke manapság fiatal szülőknek születik, mert az idősebbek nagyobb arányban csináltatják a teszteket, mint akinél a koruk miatt elvileg nagyobb az esély. Az meg hülyeség, hogy ha a családban nincs beteg, akkor nincs veszély sem, mert sajnos a kromoszómák bárkinél sérülhetnek, nem feltétlenül örökölhető betegségek ezek.
Tök érdekes hogy régen jó volt a kombinált, mindenkinek azt ajánlották, most meg már minél drágábbra menj
Azért ajánlottak mindenkinek kombináltat, mert nem volt még Nipt teszt! Kb 10-15 éve elérhető, és ha már van ilyen, akkor miért is ne csináltatnák meg? Vérből megmondja egyértelműen beteg e vagy sem, nem csak jósoltat mint a kombinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!