“Elég” szerintetek a kombinált teszt, vagy inkább Prena?
A kombinált teszt egyáltalán nem hülyeség, csak a helyén kell kezelni a dolgot. Ahogy a NIPT-eket is egyébként, mert az emberek többségének amúgy lila fingnja sincs, hogy hogy működik, miket mutat ki stb.
Én egyébként NIPT-et csináltatnék, de nem Prenát, hanem Panorámát. De én parás vagyok és nem tartanék meg előre tudottan beteg gyereket.
Persze attól is függ, mit látnának az UH-n. Ha valami nagyon gáz dolgot, úgy is meg kellene szúrni….
Nem értek egyet azzal, aki azt mondja, az anya kora miatt nem indokolt. Az én dokim is ezt mondta. Nekem a környezetemben egy 27 éves anyuka szült Downnal küzdő gyereket, és csak a szülés után derült ki. Emiatt, amikor nekem azt mondták, hogy nem indokolt, el is engedtem a fülem mellett.
A kombinált teszt lényegében csak egy becslés. Összeveti az adataid hasonló adatokkal rendelkező kismamákéval, és az alapján kapsz egy %-ot hogy mennyi az esélye rá, hogy a baba beteg lesz. Véleményem szerint pénzt nem ér, illetve azt amit rá szánnál, inkább fektesd egy komolyabb Nipt tesztbe.
Én végül a Trisomyt alapot csináltattam meg, ár értek arányban ez a legjobb a piacon!
Szia! Én pont múlt héten vetettem le a trisomy közepes tesztjét (xy). Kombináltat nem csináltattunk, mert engem személy szerint nem nyugtatna meg egy becslés. Hiába jönne ki mondjuk hogy 1:500-hoz, végig az járna a fejemben hogy mi van ha pont mi vagyunk az 500.
Amúgy 26 éves vagyok, családban sosem fordult elő genetikai betegség, így “nem lett volna indokolt”, de én így vagyok nyugodt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!