Érdemes menni kombinált tesztre 12. Héten, ha fiatalok és egészségesek vagyunk?
Sziasztok.
25L, 25F
Családban nincs down szindróma az előzményekben.
Felvetette a doki, ha szeretnénk menjünk el genetikai uh-ra meg vérvételre.
Az uh az egyértelmű számomra, hogy megyünk, de a vérvételre terjedne ki a kérdésem, hogy Ti azt is megcsináltattátok?
Nem szeretem az ilyen % becsléseket, mert adhat álpozitív eredményt én azt gondolom.
Egy ismerősöm is majdnem szívbajt kapott mikor magas %-ot adott, aztán ment nifty tesztre, ami irtó drága és ki derült nincs gond, a baba nem lett down szindrómás, minden oké vele.
Így azt érzem ez csak egy plusz stressz. Én úgy tudom az uh-n a nyaki érről is kiderül, hogy esetleg down szindrómás -e a baba.
Na nekem is ez a véleményem. Párom meg foglalt időpontot, mert hogy a tesójáék is voltak ilyenen én meg most tiszta ideg vagyok, hogy én meg nem akarom ezt.
Az uh számomra elegendő.
Itt gyk-n is olvasom, h mennyien idegesek lettke utána, h magasabb kockázatot írt és nem is lett gond.
Plusz ezt ingyenesen nem is csinálják a megyénkben.
Sajnos a kromoszóma rendellenességek és egyéb genetikai betegségek nem feltétlenül öröklődnek, még a hajlamot sem kell hozzá örökölni.
Ugyanez a helyzet a korral, igaz, hogy idősebb szülőknél több az eleve sérült petesejt/spermium, de ezen felül millió oka lehet a kialakulásnak.
Tehát ha viszonylag biztosra akarsz menni (mert azok is csak 99,99% biztonsággal adnak eredményt), akkor Prena, Nifty vagy hasonló teszt ajánlott.
A kombináltnak tényleg nincs értelme manapság, a semminél drágább, viszont az eredmèny majdnem olyan bizonytalan...
Első 2 terhességnél megcsináltattuk a kombinált tesztet ,és mellette volt uh is.
22 és 25 éves voltam.
Most a harmadinkál uh szintén volt és mi prena tesztet csináltattunk.
31 éves vagyok.
Vervetelre nem mentem, de csak mert megcsinaltattuk a niftyt. Maga a vervetel az mindenhol fizetos szerintem, (csak az uh nem) 17 ezer asszem.
Ha nem lett volna keret niftyre, akkor kertem volna a kombinaltat es annak az eredmenye alapjan mentem volna a tovabbi vizsgalatokra, ha kellett volna.
De mi ugy dontottunk kozosen a ferjemmel, hogy nem vallalunk beteg babat, emiatt volt fontos.
Abban en annyira nem hiszek, hogy csak mert fiatalok vagyunk, meg lehet uszni a problemakat. Nem minden esetben.
Es tudom azt is, hogy nyilvan nincs mindenre szures, nem lehet tudni azt se, hogy mit hoz a jovo, de amit ki lehet zarni, en azt inkabb kizarnam. Majd a masodik babanal is igy csinaljuk szerintem.
1. A genetikai betegség nem korfüggő, spontán kialakulhat.
2. "aztán ment nifty tesztre, ami irtó drága"
Akinek egy nifty ára nem fér bele, annak nem biztos, hogy gyereket kéne vállalnia. 🤷♀️
#10. Biztos a papás-mamás tetszett meg nekik.😅
Kérdező, ha nektek minden szempontból belefér akár egy beteg gyerek felnevelése is, akkor minden vizsgálat teljesen felesleges.
Mondjuk egy beteg gyerek 1000x költségesebb, mint az "irtó drága" Nifty és társai...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!