Negatív kombinált teszt, 2.4mm-es tarkóredővel, picike orral lehet egészséges?
Sziasztok!
Nagyon elveszettnek és reményvesztettnek érzem magam. 22 éves vagyok, a párommal már egy ideje terveztük a babát és végre össze is jött. Tegnap voltam kombinált teszten(12+4hetes vagyok), ahol a "Kombinált teszt eredménye negatív" lett, a becsült kockázat 1:1962. Viszont az orvos mégis továbbküldött genetikai tanácsadásra, mert 2.4mm-es tarkóredőt mért és bár volt látható orrcsontja a babának, picikének találta. Nagyon kétségbe ejtett. Az volna a kérdésem, hogy járt-e valaki hasonlóképpen? Mire számíthatok a genetikai tanácsadáson? Mennyi idő mire bizonyosságot nyerhetek a baba egészségi állapotáról? Bízhatok abban, hogy egészséges a magzat? Hálás lennék ha válaszolnátok!!
A kockázat azt jelenti hogy ugyanilyen eredmények mellett majdnem kétezer babából csak egy a beteg. Azért ez nem olyan rossz arány.
A genetikus megnéz, kikérdez kórelőzményekről, családról is (vetélések, kromoszomarendellenességek voltak-e), aztán lehet elküld magzatvízvételre. Rajtad áll hogy ezt vállalod-e, ebben mindig ott a vetélés kockázata, ezért én azt javaslom hogy ha vállalod, magánorvost keress, és nagyon nézz utána ki az és mennyire jó ebben, nehogy baj legyen.
A magzatvízvétel sokkal biztosabb eredménnyel jár, de az se száz százalék. Száz százalék akkor lesz, ha megszületik.
Nekünk 2mm volt a tarkóredő, de nem volt orrcsont. A kockázat mégis 1:10000-hez volt, pedig én 34 éves voltam. Ez a kombinált teszt egy baromság, csak paráztatják vele az embert.
A férjemnek is kis pisze orra van, a fiunknak is olyan lett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!