Mit csináljak? Nagyon félek hogy baja lesz a babának
Sziasztok, ez a második napja hogy semmit nem ettem.
16 hetes vagyok.
Mindent kihányok, 1 falat alig megy le a víz se marad bennem. Tegnap 2 kicsi korty viztől össze hánytam magam.
Folyton ehes vagyok de nem birok enni mert tudom hogy ugy is kihányom. Ma összesen egy fél szendvicset ettem reggel azóta semmi.
Ez a 2 nap okozhat bajt a babának?
A terhességem elején volt ilyen. 13 héten elmult es most megint vissza jött.
Érzem hogy szükségem van a vizre de nem merek màr inni.
Pici kortyokat is probaltam de rosszul leszek
Megyek be ezzel ügyeletre? Vagy varjam ki a holnapot hatja jobb lesz?
Semmi baja sem lesz, akkor sem, ha hetekig nem eszel semmit, töled, a szervezetedböl el tudja vonni a szükséges tápanyagokat.
Az ivás fontosabb lenne, de miattad, próbálhatsz hideg kólát inni, esetleg jégkockát szopogatni, vagy gyümölcslével is próbálkozhatsz.
Egyszerre csak egy pici kortyot vegyél a szádba és lassan "szopogasd el" és kb 10-15 percenként ismételd meg, így nem jön ki belöled.
Mindenképpen lehütött valamivel próbálkozz, és ne tiszta vízzel, hanem üdítövel, colával, higított gyümölcslével, esetleg teával
Mindenkinek köszönöm a megnyugtató válaszokat egy fokkal már kevésbé vagyok stresszes. Örülök hogy ennyitől nem lesz baja.
Megprobalok akkor hideg üditőket kortyolgatni hátha az jó.
Orális rehidráló folyadékhoz való port vegyél a patikában. Mielőtt elindulsz érte, tegyél egy üveg vizet a hűtőbe, és azzal készítsd el. Pocsék az íze, de gyorsabban felszívódik, mint bármi más. Nagyon kis mennyiségben próbáld, pl. 5 percenként egy teáskanállal, a korty túl sok egyszerre.
Ha ez se működik, akkor hívd fel az ügyeletet, hogy mitétő légy. Az nem baj, ha nem eszel, de a kuszáradás veszélyes.
Mivel a folyadék sem marad meg benned 2 napja, ez igenis aggályos. Ki fogsz száradni.
Mindenképp beszélj ügyeletes orvossal. Infúziót is adhatnak akár.
Nem tudom miért írjátok, hogy semmi baj nincs. Az étel tényleg nem lenne fontos, de a kérdezőben a víz sem marad meg, így ki fog száradni!
Szerintem hívd fel az ügyeletet, mit mondanak rá, de szerintem is szükséged lenne infúzióra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!