Ki mennyit várt szülés után, hogy “fogadja” a látogatókat?
Sziasztok! 39 hetes vagyok, de sokat gondolkoztam már rajta, illetve azon, hogy ki fog először megsértődni amikor nemet mondunk.
Én úgy gondoltam az első két hét az a miénk, esetleg anyukám, férjem anyukája. Utána nagyszüleink is nyugodtan, viszont amivel nem jutok döntésre, hogy apumékat mikor “engedjük”. Felesége van, 3 gyerek, akiket nyilván szeretek és sokat voltunk eddig velük, de szó szerint állandóan beteg valaki. (Suli, ovi ugye)
A gyerekekkel az egy hónapot mindenképp meg szeretném várni, de nem tudom pl apumék mennyire számítanak ilyenkor “hordozónak” mennyire lenne veszélyes a picire. És kismamaként is nem egyszer volt rá példa, hogy hívtak látogatóba aztán ott közölték, hogy “Ja, amúgy tegnap hányt a gyerek de semmi baja”. És úgy érzem nem tudok ilyen téren bízni bennük, hiába kérdezek rá. Főleg nem egy újszülöttel kapcsolatban. De mégis csak ő a nagypapája a picinek.
Bocsi kicsit hosszú lett, nem mondom azt se, hogy nem gondolom túl, de kiváncsi vagyok ki hogyan oldotta meg a nagy család látogatást 😁 természetesen hálás vagyok a családomért, de van egy két rész aki nem feltétlen érzi a határokat, ezt szeretném én meghúzni, lehetőleg nem megsértve senkit.
Köszönöm!
Kórházba hozzám csak apuka jött. Hozta volna anyóst is, de mivel nálunk ha 2 látogató van, akkor is egyesével jöhetnek be és ugye csak fele annyi időt lehetett volna bent a párom ezért nem engedte át azt az időt másnak 😅
Szerda délután mentünk haza, csütörtökön jött a védőnő és a háziorvos is, anyós és após is feljött kb negyed órára vagy annyi se. Hoztak pár ajándékot meg megnézték a kicsit. Anyukám messze lakik, neki én mondtam, hogy ráér pár hetes korában jönni hiszen úgyis alszik egész nap. Ő már nem is emlékszem pontosan mikor jött.
Sétálni is csütörtökön mentünk le mert nagyon kellemes őszi idő volt és a háziorvos is javasolta. A közelben van egy nagyobb park, oda mentünk. Többi egyéb rokon kibírta, hogy csak később látta. Főleg ahol vannak iskolás gyerekek is akik állandóan náthásak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!