Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mennyit várt szülés után,...

Ki mennyit várt szülés után, hogy “fogadja” a látogatókat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 39 hetes vagyok, de sokat gondolkoztam már rajta, illetve azon, hogy ki fog először megsértődni amikor nemet mondunk.

Én úgy gondoltam az első két hét az a miénk, esetleg anyukám, férjem anyukája. Utána nagyszüleink is nyugodtan, viszont amivel nem jutok döntésre, hogy apumékat mikor “engedjük”. Felesége van, 3 gyerek, akiket nyilván szeretek és sokat voltunk eddig velük, de szó szerint állandóan beteg valaki. (Suli, ovi ugye)

A gyerekekkel az egy hónapot mindenképp meg szeretném várni, de nem tudom pl apumék mennyire számítanak ilyenkor “hordozónak” mennyire lenne veszélyes a picire. És kismamaként is nem egyszer volt rá példa, hogy hívtak látogatóba aztán ott közölték, hogy “Ja, amúgy tegnap hányt a gyerek de semmi baja”. És úgy érzem nem tudok ilyen téren bízni bennük, hiába kérdezek rá. Főleg nem egy újszülöttel kapcsolatban. De mégis csak ő a nagypapája a picinek.

Bocsi kicsit hosszú lett, nem mondom azt se, hogy nem gondolom túl, de kiváncsi vagyok ki hogyan oldotta meg a nagy család látogatást 😁 természetesen hálás vagyok a családomért, de van egy két rész aki nem feltétlen érzi a határokat, ezt szeretném én meghúzni, lehetőleg nem megsértve senkit.

Köszönöm!

2024. jan. 25. 14:35
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
66%
Már a kórházba hívtam anyumat, anyosomat. Itthon hívtam mamamat, nagynenemet és a párját, majd sogornomet, sogoromat és a fiúkat. Nem csináltam ebből problémát. Attól hogy itt voltak kb 1 - 2 órát Meg3a miénk volt az első hét még az összes többi is :D
2024. jan. 25. 18:17
 22/26 anonim ***** válasza:
47%
18# Szerintem max azokat,akik hozzátesznek megjegyzést is. Gondolom.
2024. jan. 25. 18:22
 23/26 anonim ***** válasza:
83%

Kórházba hozzám csak apuka jött. Hozta volna anyóst is, de mivel nálunk ha 2 látogató van, akkor is egyesével jöhetnek be és ugye csak fele annyi időt lehetett volna bent a párom ezért nem engedte át azt az időt másnak 😅

Szerda délután mentünk haza, csütörtökön jött a védőnő és a háziorvos is, anyós és após is feljött kb negyed órára vagy annyi se. Hoztak pár ajándékot meg megnézték a kicsit. Anyukám messze lakik, neki én mondtam, hogy ráér pár hetes korában jönni hiszen úgyis alszik egész nap. Ő már nem is emlékszem pontosan mikor jött.

Sétálni is csütörtökön mentünk le mert nagyon kellemes őszi idő volt és a háziorvos is javasolta. A közelben van egy nagyobb park, oda mentünk. Többi egyéb rokon kibírta, hogy csak később látta. Főleg ahol vannak iskolás gyerekek is akik állandóan náthásak voltak.

2024. jan. 25. 22:19
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ahol kisgyerek van ez egy elég beteges időszak. Nekünk nyáron született a lányunk,nem volt gáz. Nálunk hatalmas a család,baráti kör. Mindenkinél minimum 2 gyerek,legidősebbek iskolásak. Mást se hallok minden héten,hogy megint beteg xy,következő héten a tesó november óta. Egyik héten hányás-hasmenés,másik héten láz köhögés,majd újra. Karácsonykor az egész család,felnőtteknek is hányás-hasmenés volt. Kicsiknél RSV,most egy hete épp covid,azelőtt lepkhimlő. Komolyan mondom,hogy folyamatosan beteg valamelyik. És oké,hogy ahol nagyobb tesó van megoldhatatlan,kikerülhetetlen,bár sokszor kiveszik az ovisat azért közösségből,de azért az ember szeretné minimálisra a kockázatot csökkenteni,nem éppen növelni azzal,hogy úgy is mindegy. Nem mindegy,mert lehet a tesótól "csak" egy enyhe vírust szed össze,míg a rokon gyerekébe Rota van vagy valami jó kis ütős dolog,ami azért egy hetes picit levesz a lábáról rendesen. Érthető,ha tart ezektől valaki.
2024. jan. 26. 09:52
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Nincs látogatás, a kórházban sem volt, és ezt meg is mondtuk mindenkinek anya apa unokatesó és a többi. Nem szeretnénk senkit sem fogadni az első hónapban. 2 hetes a babám. Aki megérti megérti aki besértődik az így járt. Én szültem jogom van eldönteni.
2024. jan. 30. 12:36
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindnekinek!😊
2024. jan. 30. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!