Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés után mikor engedtek...

Szülés után mikor engedtek látogatókat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Első babámat várom február elejére. A kérdésem az lenne, hogy ebbe a vírusos, járvány helyzetbe, hogy engedtek látogatókat? Anyukámékat úgy gondoltam engedem, segitség biztos jól jön, illetve tesómékat, de már bejelentkezett pár szomszéd is, közösségbe járó kisiskolás gyerköceikkel. Tőlük tartok inkább, hogy valamit idehoznak. Nem akarok sértődést se, túl reagálni se, de magunknak se bajt.

Ti, hogy oldjátok meg?

2020. dec. 25. 21:05
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Szia! Én márciusban szülök, nekem a szüleim kijelentették, hogy szülés után 3 hónappal jönnek csak. Nem a vírus miatt, hanem a baba immunrendszere stb. Nem tudom, nekem kicsit rosszul esik, hogy nem akarják látni újszülötten.
2020. dec. 25. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Szeptemberben szültem. Csak a szűk családi kör jöhetett. És persze maszkban kézfertőtlenítés után jöttek be. Én nem engednék ennyi embert azért. Főleg nem is a rokonság. Nem reagálod túl. Én egy hónapja padlón voltam marhára. Senki nem volt beteg, én sem voltam sehol mégis elkaptam a hányás hasmenés vírust. Általában a gyerek hozza haza a suliból de most ő sem volt beteg. Rettegtem, hogy elkapja a kicsi is. Hála égnek rajtam kívüp senki nem kapta el de marha jó volt betegen legyengülve két gyerekről gondoskodni. Ez általában padlóra küld mindig. A maszk pedig sebesre dörzsölte a füleimet. 0-24 rajtam volt egy hétig.

A helyedben csak a családot engedném és ők is tartsák be a szabályokat.

2020. dec. 25. 21:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát első nekem sem esne jól. Nekem szeptemberben született a kislányom. Egy nagyi van, ő már itthon várt bennünket mert s negyedóra vigyázott. A 2. héten 3 közeli rokon és egy barátnőm jött de akkor már mi is mentünk mert 6 naposan nekünk kellett bevinni a gyerekorvoshoz és védőnőhöz mert most nem jönnek ki házhoz. 7 napos volt amikor már mentünk együtt sa tesóért a suliba. Elvittem mert ennyi erővel a nagy is haza hozhatja bármikor. Postára és boltba is menni kell. Apa reggel 5-6 órától este 7-8 óráig dolgozik így nem tud menni.
2020. dec. 25. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok.

Én biztos, hogy közeli családtagokat engedni fogok, akikkel amúgy is napi kapcsolatom van. Legjobb barátok stb...pár hónaposan jöhetnek, az idegenek (szomszéd meg ilyenek) pedig majd később.

2020. dec. 25. 21:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Elírtam, barátok pár hetesen :D
2020. dec. 25. 21:54
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

Szülés után 3 hónappal??? Nem nagyon érdekelheti őket az unoka, sajnállak első.

Szeptember elején szültem, a szüleim ebéddel vártak, amikor hazajöttünk. Barátok pár hét után jöttek. Nem láttam sok értelmét bezârkózni, tekintve, hogy van egy iskolás fiunk is.

2020. dec. 25. 21:54
 7/8 anonim ***** válasza:
26%

Most tényleg az a bajotok hogy a szüleizek féltik a babát??? Ahelyett bmeg hogy örülnétek, hogy nem kell elmagyarázni nekik hogy nincs immunrendszere és nem szeretnétek ekkora kockázatnak kitenni.. eszem megáll.

Amúgy hogy a fenébe ne akarnák látni?! Nyilván ez a legnagyobb vágyuk, csak nem önző majmok hogy a saját vágyaik megelőzzék azt ami egy normális szülőnek a legfontosabb. Segítek: a baba biztonsága.

Szomorú, hogy ez a nagyszülőknek fontosabb, mint a baba saját szüleinek.

Kérdező, ha nem szeretnél vendégeket a vírus miatt, akkor mondd ezt. Ha valaki ezen megsértődik, akkor megsértődik.

A baba a legfontosabb. Én idén szültem, a szüleim eljöttek a házunkhoz és üvegen keresztül látták csak. 3 hónapos volt mikor először találkoztak vele úgy igazából és kézbe vették. A testvéreink szintén.

2020. dec. 25. 21:55
 8/8 anonim ***** válasza:
87%
Januárban fogok szülni és mire haza jövünk a kórházból, itt lesz az egyik nagymama, van egy kétéves lányom is, így bőven elkél a segítség. És közeli rokonokat is fogadunk pár héten belül. Persze a megfelelő higiéniára oda figyelünk. De olyant el nem tudok képzelni, hogy legalább a nagyszülők ne lássák az unokát hónapokig.
2020. dec. 25. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!